Турция ратифицира Парижкото споразумение за климата

ООН приветства стъпката на Анкара
7 окт 2021 21:30, Елка Василева
11
Турция ратифицира Парижкото споразумение за климата
Снимка: архив, БГНЕС

Парламентът на Турция ратифицира вчера Парижкото споразумение за климата, предаде Ройтерс.

Турция подписа споразумението още през април 2016 г., но досега не го бе ратифицирала. Аргументът й е, че не бива да бъде считана за развита страна и не бива да има същите отговорности и задължения за намаляване на парниковите емисии, каквито имат индустриализираните държави.

Парламентаристите одобриха и резолюция, в която се изтъква, че Турция ратифицира сделката в качеството си на развиваща се страна и ще го прилага, стига то да не "навреди на нейното право на икономическо и социално развитие".

Ратификацията бе извършена три седмици преди световната конференция под егидата на ООН за климата в Глазгоу.

ООН приветства ратификацията от Турция на Парижкото споразумение за климата, заяви пред Анадолската агенция Стефан Дюжарик, говорител на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, цитиран от БТА.

Дюжарик подчерта, че е от съществено значение всички страни да увеличат усилията си за изпълнение на целите, заложени в споразумението, а по думите му държавите от Г-20 трябва да имат водеща роля в борбата с промяната на климата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
1
 
! Отговори
помашки мелез преди 2 години
и наКюпеците им идва акъла веднъж на 100 години.
6
1
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
Не само това а 52 сегашни Държави влизащи в рамките на тогавашна Османска Империя да де у нас обаче Комунистите ни "капсуловаха" и затова у нас няма никаква Информация какво точно и какво било по това време
5
1
 
4
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
Естествено,че са хитри!Ако не бяха по хитри и по умни от вас как щяха да ви управляват повече от 5 века!Пет века!О, боже!Ако сьм представител на дьржава,управлявана от друга 5 века ще се срамувам да сьм от тая дьржава и веднага ще приема друго гражданство! Не ви ли е срам да подадете паспортите си за проверка на някоя граница и на паспорта изписан един голям...льв!!! Комедия и ...трагедия!!!
4
3
 
5
 
! Отговори
Сатира преди 2 години
Хитри са турците хитри са. Когато трябва се правят на напреднала и съвременна страна. Когато им е изгодно са недоразвита държава. Ще си заобиколят споразумението и ще си правят каквото си искат. Пък ние нека да плащане бензин по 3,50 лв.
3
2
 
4
 
! Отговори
Пожарите преди 2 години
През лятото изпепелиха маските им курорти, загинаха хора . Факт е че климата се променя и с всяка следваща година ще има природни аномалии, като наводненията от поройните дъждове в Германия и Австрия , снежните бури в Тексас и много други. Факт е , че природните ресурси се изчерпват и трябва да се търсят иновативни източници .
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Турция е индустриално неразвита страна и и позволяват ратификация при такива условия, то нас изобщо не би трябвало да ни закачат дори! Ама не е така за съжаление! Ще загиваме бедни, гладни, на студено и тъмно! Защото сме глyпави, страхливи и продажни!
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно ние сме по-тьпи и от турците! Подписваме каквото ни дадат без възражения! А дори и срещу НИЩО насреща!