Над 50 000 нови случаи на COVID-19 на Острова, най-много от юли

Правителството против ново въвеждане на ограничения
21 окт 2021 23:50, Красимир Ангелов
64
Над 50 000 нови случаи на  COVID-19 на Острова, най-много от юли
Снимка: БГНЕС

В четвъртък ежедневните случаи на заразяване с коронавирус във Великобритания нараснаха до над 50 000 на ден за първи път от юли насам, съобщава БГНЕС.

Правителството отново се противопостави на призивите за повторно въвеждане на ограничения.

Според последните статистически данни в Обединеното кралство са регистрирани 52 009 нови случая - най-високата стойност от 17 юли насам.

Обединеното кралство е успяло да постави две дози ваксина на 79% от лицата на възраст 12 и повече години, а броят на хоспитализациите остава сравнително нисък.

Налице е натиск върху всички, които не са се ваксинирали, да си поставят ваксина и има призив хората над 50 години и клинично уязвимите да се възползват от предложението за трета бустерна ваксина, както и да си поставят противогрипни инжекции.

В сряда министърът на здравеопазването Саджид Джавид омаловажи опасенията относно упорито високите стойности и настоя, че не е време да се връщат мерки като задължителното носене на маска на закрито. "Случаите се увеличават. Те могат да достигнат до 100 000 на ден. Пандемията не е приключила", заяви Джавид на пресконференция.

"Разглеждаме внимателно данните, но на този етап няма да прилагаме нашия план Б за извънредни мерки", настоя той.

Премиерът Борис Джонсън също се противопостави на призивите на здравните служители да се намали предаването на инфекцията при близък контакт, предвид опасенията, че нарастващият брой може да претовари болниците, които се занимават с други респираторни инфекции през зимните месеци.

"Наблюдаваме много внимателно броя на заболелите всеки ден. Броят на инфекциите е висок, но сме в рамките на прогнозите", каза той.

В четвъртък Едуард Агар заяви пред Sky News, че децата в училищна възраст са причина за повишените нива на инфекции в Англия.

Броят на смъртните случаи във Великобритания възлиза на 139 146, което е вторият най-голям брой смъртни случаи в Европа след Русия. По данни на университета "Джонс Хопкинс" общият брой на заболелите в страната отстъпва само на САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
1
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
Идете се ваксинирайте,вместо да филосовствате,за да приключим с китайския вирус най накрая!!!!
54
2
 
1
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
Задължителна ваксинация, !!!На всички!
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашите платени тв ,все бият на сините че сме на първо място по зарезени и смъртност )
52
0
 
0
 
! Отговори
Кацо бацо преди 2 години
Що ми дреме за вас - слагаите си ваксините и марш в молаАс трябва да взема парите за тях
51
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
80% васкинирани пък тотално заразяване!"Ваксините" не са ваксини а мошенничество!Каца,чуваш ли ?
50
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Там имат 67,6% напълно ваксинирани, но сред хората, които се заразяват, влизат в болница и умират, т.е. най-възрастните, ваксинираните са над 90% и затова там имат 10 пъти по-малко починали на човек от населението от България.
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уф, тия измреха от некв мижав вирус, ама не и от диабет, затлъстяване, сърдечно съдови. Некв мижав вирус ги повали смъртоносно. Що не си гледате работата? !0 годишно дете със затлъстяване и диабет сред жертвите. Е, такива са жертвите и това следва да се лекува, а не вируса.
48
1
 
12
 
! Отговори
У нас преди 2 години
се мре от ВСИЧКО! Формална или никаква профилактика, лекуване по инерция на хронично болните, бездушни доктори, преуморени и нерви сестри, санитари - липсващи...От мнооого години е така. А от година и половина - отлагане на планови операции и прием. Прави ли ви впечатление израза:"В системата няма данни за придружаващи...". В коя система? На съответната болница вероятно, защото ако съм от Сливен, пък *** приемат в ямболската болница, там наистина нямат информация за здравния ми статус.Трагедия
47
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксъри, сър. Акъл колкото най-глупавата овца.
46
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 46 Според шефа на ковид отделението на Пирогов разликата е в липсата на обучение на медиците и общ стандарт на лечение на болестта. Калпаво лечение=калпав резултат. Наскоро друг топ лекар обясняваше, че усложненията водещи до влизане в болница у нас са заради изписването на куп антибиотици в самото начало на лечението, т.е. пак неадекватно лечение.
45
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 48. При 70-80% ваксинирани според теб от тия 50000 болни колко са с ваксина? Ще ти подскажа- над 50%, много вероятно докъм 80%. У нас при ваксинирани 20ина% горе-долу толкова от приетите в болница са ваксинирани.
44
1
 
13
 
! Отговори
ND преди 2 години
На близките на починали в ВГ плащат да миришат умрели от ковид. Разказват хора взели пари. Числата са манипулирани.
43
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При 50 хил заразени на ден там умират по 200 души. И да, точно щото са ваксинирани бе, *** !!!
42
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност Великобритания отново се връща към идеята за бързо достихане на стаден имунитет. Преценили са, че могат да пожертват някаква част от неваксинираните, и са оставили вируса свободно да се шири сред едно вече до голяма степен защитено с ваксината от тежко протичане на болеста население. И в началото на пандемията се пробваха да направят същото, но без помощта на ваксинацията, и опитът им се *** в жертване на слабите и старите, като бързо се наредиха сред здравните провали в света.
41
1
 
10
 
! Отговори
Учуден преди 2 години
Що тъи те нали ваксинирани тамИли ваксината парлама
40
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пояснение за мързеливите и глупавите. Онзи ден починалите във Великобритания са били 179 души при 68млн население (население 10 пъти по-голямо от нашето), което прави все едно 18 души починали от Ковид в България, а у нас бяха починали 107 българи. Вчера са били 115 души починали във Великобритания, което прави все едно 12 души починали в България, а у нас са починали 120 души. Предишната вълна във Великобритания почиваха по 1300-1600 души на ден. Разликата е само ваксинацията.
39
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, чо бря? Нали са изваксинирани масово и отличници? Нещо не моат да прокарат тая ваксина успешно.
38
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да повярвам! Нали са ваксинирани. Как така боледуват? Нямат ли зелени сертификати тези хора?
37
13
 
3
 
! Отговори
:D преди 2 години
115 умрели с Ковид - аматьори! Ние имаме 120,а сме 11 пъти по-малко.
36
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
имат към 15 милиона неваксинирани, тоесг материал за горене за 4-5 месеца по 100 хиляди