НАТО не може да даде гаранция на Русия, че няма да се разширява

Това заяви германският канцлер Олаф Шолц
23 яну 2022 17:53, Нели Христова
209
НАТО не може да даде гаранция на Русия, че няма да се разширява
Снимка: БГНЕС

НАТО не може да гарантира, че няма да се разширява с нови страни. Това заяви германският канцлер Олаф Шолц в интервю за вестник „Зюддойче Цайтунг“.

„Всички знаем, че трансатлантическият отбранителен алианс е необходим. Като демократични държави ние обединяваме в рамките на НАТО нашите интереси в сферата на отбраната“, подчерта германският канцлер.

Шолц подчерта, че НАТО не може да даде гаранция на Русия, че няма да се разширява в бъдеще.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
5
 
22
 
! Отговори
Калбо преди 2 години
НАТО бил отбранителен блок досега от никого не сте се отбранявали аз само с те нападали в Сърбия Ирак Либия Сирия АфганистанСмешно е НАТО да заплашва Русия все едно че заплашва гореизброените държави Русия няма да нападне Украйна ако реши тя ще си вземе териториите както Крим без нито една войнаСанкциите направиха Русия още по-силна докато нямаха селско стопанство Сега е много по-развито от много по-мощни държави от нея даже и продава стоката си навънка най-големия производител на зърно е Руси
138
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не бъркпйте геополитиката с антикомунизма. Русия беше мила и добра, когато беше слаба и ограбвана.
137
5
 
14
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Herr Muller: Браво, ама си подранил с мастиката. Прочети пак какво е казал Шулц. Казал е, че не могат да дадат гаранции. Това ли е "сила, натиск и безкомпромисност"? Жалка работа сте това, русофобските ***.
136
16
 
4
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
До Щерев С какво ще ни изтрие от лицето на земята ? С двадесетте танка Армата, с 18-те СУшки, които едва се държат във въздуха, с паравоза Кузя, с бронетранспортьорите от ВСВ или с мултипликациите из мрежата.
135
1
 
11
 
! Отговори
До her muller преди 2 години
Драги, всички днес са възхитени от адмирала.
134
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Летин, и Пунин, и Сталин, все тая. Все сатрапи
133
17
 
8
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
Еваларка на швабата. С Русия ТРЯБВА да се говори ТОЧНО по този начин - със сила, натиск и безкомпромисност. И никакви арабески и стъпки назад. Само напред.
132
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Недоволството от живота на хората в Русия расте. Тези игрички на Путин и олигарсите са единствения начин да се отвлече вниманието на хората от проблемите. А Русия имаше шанса да стане една от първите сили не с оръжие, а с икономика. Само да беше тръгнала по другия път, да се сработи с останалите. Но тогава олигарсите ще изгубят позициите си. Това е.
131
17
 
5
 
! Отговори
Хич не са преди 2 години
...глупости! Никога няма да забравя Кремълското Жуже, как се изправи на фона на турското знаме в Анкара, и се загрижи за нашия "суверенитет"! Никога не трябва да се вярва на Кремъл! Който им се е вързал на лъжите, винаги им е сърбал попарата след това! И както казва Виктор Суворов, така си е от времето на ...Ленин!
130
3
 
16
 
! Отговори
Щерев преди 2 години
И Русия няма да ви даде гаранция, че няма да ви изтрие от лицето на Земята
129
2
 
3
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До Реалист: Русия да ни търгува с Турция? Ако това ти е реализмът, по-добре се пробвай да пишеш фантастика.
128
2
 
10
 
! Отговори
Стига бе, преди 2 години
Нидерландия изпратила два самолета за еърполисинг, и "великият" Путин се подмокрил, че му била застрашена националната сигурност? Айде троллики мили, посъбудете се малко! Напънете някоя гънка!
127
4
 
9
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 2 години
До Отговор: Това ти си си го измислил. И великите САЩ не би трябвало да ги е страх от десетина руски ракети в Куба, но бяха готови война да водят заради тях. Това беше Карибската (или Караибската) криза. Размина се третата световна тогава. САЩ си изтеглиха ракетите от Турция, а Русия - от Куба.
126
5
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
НАТО не може да даде гаранции, ама САЩ може. Ако интересът на Америка го налага, хич няма да питат другите какво мислят по въпроса. А САЩ са в много трудно положение, макар да демонстрират външно добра кондиция. Единият вариант за спасение е да унищожат Русия(а после да подчинят Китай), а другият-да се споразумеят с Русия(и после да подчинят Китай).
125
14
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Ако България не беше член на НАТО, Кремълското Жуже отдавна да ни е изтъргувал с Турция! Добре че,турчина е далеч по умен от самозабравилата се КГБ-марионетка!
124
1
 
4
 
! Отговори
Напред на нож преди 2 години
До Към Украйна: И байряка да не забравят беше нещо жълто-синьо.
123
4
 
7
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До Малко за политика! Какво искаш да ме убедиш, че "великият" Вова го е страх да не би Грузия и Украйна да го нападнат ли? Ти сам верваш ли си ?
122
4
 
9
 
! Отговори
Към Украйна преди 2 години
Всички доброволци утре в 11 часа пред храм паметника Ал.Невски!Автобусите тръгват в 12 часа.Носете си суха храна за 3 дни,зер пътят е дълъг.Батальона ще се сформира в Киев,където ще се раздаде оръжие и мешки със сухари,водка и сельодка.
121
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изкуствените торове много поскъпнаха. Путин като грижовен стопанин ще се погрижи да натори украинската земя безплатно с руснаци.
120
0
 
1
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До Украински воин: Напред, на нож!