Белгийската армия в пълна бойна готовност заради Украйна

Готви се за намеса в конфликт между две враждуващи страни
24 яну 2022 11:15, Елка Василева
172
Белгийската армия в пълна бойна готовност заради Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Белгийските въоръжени сили са "в пълна бойна готовност" заради напрежението между Русия и Украйна, съобщават местни медии, като се позовават на изявление на белгийския началник на отбраната адмирал Мишел Хофман.

Адмиралът уточнява, че звената от белгийските въоръжени сили, предвидени за участие в действия на НАТО, трябва да бъдат готови в пълна степен.

Още по темата

По неговите думи това не означава, че ако обстановката се развие неблагоприятно, белгийските сили ще бъдат разгърнати. Хофман пояснява, че военните преразглеждат плановете си за действие и тази оценка е свързана с осигуряването на боевата готовност на съответните подразделения.

Руската заплаха по украинската граница ни тревожи много, допълва адмиралът. Той съобщава, че миналата година в Северно море движението на корабите на руските военноморски сили се е повишило с 30 на сто.

Това ни засяга от политическа, дипломатическа и военна гледна точка, има отношение на стратегическо и тактическо равнище, обяснява Хофман. По неговите думи за разлика от случаите досега, когато войските се подготвят за участие в операция на НАТО или в коалиционни действия, днес се налага да се предвидят дейности за съвместна отбрана при много интензивен сблъсък.

Трябва да разполагаме с подходящите сили, подготвени и способни на издръжливост, които не губят способността да се преместват и да се свързват с командването, готвим се за намеса в конфликт между две враждуващи страни, обобщава адмиралът.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
12
 
! Отговори
Отдавна трябваше преди 2 години
Украинците да спретнат един антимайдан на недобитите бандеровци и слуги на САЩ. Но никога не е късно. Вече и оръжие имат и могат с техните камъни по техните глави да ги смажат. Така че внимателно с военната помощ...
39
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Далновидецът наш Бойче е подарил газопровод на Путин и той няма да ни пипне с пръст за да не му се развали газопровода и малката Русия-Сърбия да остане на студено. От друга страна наш Бойче е построил дюнерджийница на всеки ъгъл така че е абсурдно да ни нападнат и ислямски терористи, защото иначе вместо пилешки дюнери ще трябва да ядат домус.
38
6
 
18
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
тия па кога станаха държава та и армия да имат... пълен смях
37
2
 
7
 
! Отговори
96193 преди 2 години
Ще започнат с някой украински газопровод. От там Русия и Украйна ще обвиняват кой е извълшил този акт. Газа към ЕУ ще спре и Русия и Украйна ще се хванат за гушата. Това е плана - с един куршум - два три заека.
36
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До BG-Гражданин - Засега обаче Беларус и Казахстан се възползват успешно от руски ЗРК, изпратени им от Москва, като части от местното ПВО. Пък за Украйна и Грузия не знаех, че са люлки на водещата земна цивилизация )))
35
0
 
12
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Дано да се разминем само с дрънкане на оръжие и да се избегне използването му !!!__От една война ние първи ще загубим !!!
34
0
 
12
 
! Отговори
... преди 2 години
"Една жена ми каза в трамвая,прочетох в един сайт..." В морето от дезинформация лесно може да се удавим...
33
7
 
12
 
! Отговори
От тия 448 млн преди 2 години
Половината не са европейци. Докато руснаците са европейски народ и родният им език е индоевропейски, за разлика от вносните "европейци".
32
21
 
17
 
! Отговори
BG-Гражданин преди 2 години
До Анонимен ... руската заплаха е реална за целият цивилизован свят. Нормално е гражданите на Украйна, както и на Беларус, Казахстан, Грузия, Молдова и т.н да искат да се откъснат от сковаващата прегръдка на Кремълскана мафия, искат го и самите руснаци които пълнят на талази Европа, Щатите и Цивилизованият свят, така че рано или късно путинова рассия ще последва съдбата на СеСеСерето си, а путин и лукашенко ще търсят политическо убежище при Ким чен Грух ... !!!
31
6
 
20
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
Къде се врат и тези? Имат всичко на всичко 30-хилядна армия. Когато по времето на ВСВ германските воиски са влезли в Белгия чисто и просто са вдигнали ръце нагоре и са гои оставили да минават накъмто Франция. Въобще и и при добитъка е така. Колкото един пес е по-дребен, толкова по-истерично лае.
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кои са враждуващите страни?
29
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не си струва заради руските летящи дараци от така наречените ВКС (Въздужно Kенефни Cили) да се предприемат такива крути мерки като пълна бойна готовност.
28
8
 
18
 
! Отговори
Кинжал преди 2 години
Вы так и не поняли хлопцы. У России проблемы не с Украиной . Проблемы с НАТО у России. Украина это отвлечение глаз. "Удачи" вам.....
27
2
 
28
 
! Отговори
Дедо от село преди 2 години
Очаквам и македонската армия да помогне на братята си украинци за да е пълно шоуто.
26
14
 
5
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 21 Най-добре се хили този, който се хили последен - имаше една такава поговорка, помниш ли я? Или нещо в този смисъл беше. Май забравяш, че една Белгия не е сама за себе си. Все едно да ми сравниш Република Саха (Якутия) с целия Европейски Съюз! Колко самальота има Република Саха? ЕС има население от 448 милиона души, докато Руската Федерация от 146 милиона! Така че смей се, смей се...
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моше Хофман реши да се прояви и даде изявление. Обаче. Новината за пълната бойна готовност на кръстоносците помръкна на фона на безумно смелата постъпка на капитана на пиндостански разрушител, който насочи своя кораб така, че с тялото си да прегради пътя на десетина руски големи десантни кораба, които от своя страна са се запътили да влязат в Средиземно и Черно море.
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде нападайте вече че с тези цени на бензина и газта не се живее!
23
3
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Както каза умният Цветан Цветанов:"Не може да стоим разкрачени между изтока и запада"... а истината е далеч по-прозаична... ще си стоим между изтока и запада, но няма да стоим разкрачени....
22
8
 
2
 
! Отговори
DARK преди 2 години
До АнонименОчевидно не само не могат да спят , *** и 100 000 от тях са пратени на запад да зъзнат кат кучета.
21
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О, значи руската заплаха е вече на белгийската граница. Честито на еврократите?