Нов скандал: Джонсън замесен в евакуация на животни от Афганистан

Дал ли е приоритет на животните пред хората?
27 яну 2022 09:28, Елка Василева
39
Нов скандал: Джонсън замесен в евакуация на животни от Афганистан
Снимка: БГНЕС

Във Великобритания дългоочакваният доклад на държавния служител Сю Грей от разследването на твърденията за събирания на Даунинг стрийт по време на локдаун не бе обявен в сряда, каквито бяха очакванията. Междувременно името на премиера Борис Джонсън бе замесено в нов скандал, този път свързан с Афганистан, предаде БНР.

Още по темата

Би Би Си съобщи, че има информация, че докладът на Сю Грей е готов за публикуване, но тя още не е го е изпратила на премиера, както повелява процедурата. Депутатите сега се надяват това да стане днес или до края на седмицата. Много от депутатите на Консервативната партия изчакват доклада, за да вземат решение дали ще продължават да подкрепят премиера, към който има призиви за оставка от целия политически спектър. Самият Борис Джонсън заяви, че ще даде време на депутатите да се запознаят с доклада преди да направи изявление в Камарата на общините.

Опозицията настоява за публикуване на пълния текст на разследването.

Междувременно секретна кореспонденция показва, че Борис Джонсън е одобрил евакуирането на домашни любимци от Афганистан след падането на страната в ръцете на талибаните. В съобщение от август 2021 година на служител от външно министерство се казва, че благотворителната организация за животни „Наузад“, ръководена от бивш морски пехотинец на кралския флот, е „привлякла прекалено голямо медийното внимание и премиерът току-що е разрешил на персонала и животните ѝ да бъдат евакуирани“.

Когато се появиха слуховете за това през декември, на въпрос дали е дал приоритет на животните пред хората, Джонсън отговори, че това са „пълни глупости“. Около 15 000 афганистанци, помагали на британците през годините, и 150 животни бяха евакуирани от Кабул през август. Много други хора, заплашени с репресии от талибаните, обаче останаха в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а условието да знаят английски тез аджеба животинки спазват ли.
21
5
 
3
 
! Отговори
Хан Тервел преди 2 години
Те са всичките сидомити-за тях винаги животинското е пред човешкото!
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 19 кучето изисква по малко разходи от един чалмат за издръжка, плюс това шансът куче да изнасили дъщеря ти или жена ти е минимален за разлика от другият вид
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 19 - Ами зависи от кучето. Ако е на някого и е породисто ... що да не. Па то и едни ора останаха там, *** мале малее :)
18
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Научи се да пишеш 21 - Брат ми го изядоха диви кучета, преди години ...
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво лошо има, да помоне на животниките? еййй! Защо сте такива!
16
2
 
10
 
! Отговори
Научи се да пишеш преди 2 години
Относно"местото"Аз бих дал 100 човека като теб за едно куче.Аз от животно лошо не съм видял,видял съм и всеки ден гледам от хора по телевизията.Навсякъде по света...хората са в основата на всички проблеми на човечеството...отговорни за смъртта и болестите при милиони във войни и експерименти...така,че....не се чуди!
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно добро нещо направил и това било скандал! Какво като е евакуирал животни!
14
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 14Идеята тука е, че на местото на всяко 4 куче може да се качи човек на който отрязването на главата ако остане е почти сигурно. А сега си помисли пак има ли нещо сбъркано или не. 4 песа за един 1 човек.
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоест- с негово одобрение са си докарали 15000 алахакбарци да си ги гледат?!?!?Е за това вече трябва да го разпундят!
12
0
 
6
 
! Отговори
До 15 преди 2 години
Напълнил е чекмеджета спокойно! Нашите политици не са измислили корупцията и определено не са шампиони в тази сфера!
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И на тоя рошльо са му вдигнали мерника.Поне да беше напълнил някое и друго чекмедже с пачки и кюлчета,а той ще си тръгне гол като пушка.Само по пушка.
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей за това няма да го съдя. Прав е. Домашния любимец е част от семейството. Вие детето си ще го оставите ли в чужда държава? Аз бих си взела домашното животинче винаги. А що се отнася до ЮК то наистина са имали нужда от разрешение, защото там режима за дом животни е много гаден. Не харесвам Бобата, даже ми е антипатичен, но в тоя случай е прав.
9
1
 
11
 
! Отговори
Да си спомним преди 2 години
Елитните английски спец части бяха принудени да изхвърлят най-съвременно разузнавателно оборудване и да се преоблекат като жени само и само да се доберат до летището в Кабул.
8
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм за приютяване на 15000 животни отколкото на един АфганистанеЦ. Само млади мъже бягат що тъй? явно на децата и жените им харесва там.
7
2
 
15
 
! Отговори
Хибридната война преди 2 години
Продължава. Но Джонсън е прав. Хората станаха прекалено много, а животните изчезват цели видове. В тая работа трябва да има здрави приоритети. Афганистанците в края на краищата не са домашни любимци.
6
1
 
11
 
! Отговори
реконтраадмирал преди 2 години
Да припомним, че "елитните" британски войници напуснаха Афганистан, преоблечени в женски дрехи.
5
0
 
6
 
! Отговори
Евала! преди 2 години
BoJo ме кефи!
4
1
 
7
 
! Отговори
Доктора преди 2 години
Май трябва да намали сериозно шмъркането. Мислех, че е само в петъците.
3
9
 
15
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Киро е завършил Харвард и после ? Е после местили скелето в Кеймбридж......