Борис Джонсън събира в Лондон лидерите на страните от Северна Европа

Целта - осигуряването на съпротива пред заплахите на Владимир Путин
95
Борис Джонсън събира в Лондон лидерите на страните от Северна Европа
Снимка: БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън събира в Лондон лидерите на страните от Северна Европа идната седмица в кулоарите на едни от най-големите военни маневри на НАТО от края на Студената война, които ще започнат в Норвегия от понеделник, предадоха световните агенции. В маневрите ще участват 30 000 военни от 27 страни, предаде БТА

Паралелно с тях Джонсън ще приеме във вторник в Лондон лидерите на Общите експедиционни сили - коалиция от 10 страни, обединени от темата за сигурността в Северна Европа. Коалицията бе създадена през 2012 г. и се състои от членките на НАТО - Великобритаия, Дания, Естония, Литва, Исландия, Латвия, Нидерландия и Норвегия, както и от нечленките на НАТО Финландия и Швеция. Лидерите ще договорят програма за маневри в Арктика, Северния Атлантик и Балтийско море.

"Осигуряването на нашата съпротива пред заплахите на Владимир Путин - това трябва да се простира отвъд военния аспект. Заедно, редом до нашите партньори от Северно и Балтийско море, ние трябва да се уверим, че сме защитени от намесата на Русия в нашите енергийни доставки, нашата икономика и нашите ценности", се казва в комюнике на "Даунинг стрийт 10" по повод срещата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: ЛондонДжонсън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
0
 
! Отговори
OOoха мамашааа преди 2 години
мазния надушвате ли, мазния? *** скоро че го разчекнат!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
68
2
 
5
 
! Отговори
ТвоятаМм преди 2 години
Изчезни гнусен шебек !
67
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На западните бюроклати им се свиха халките като н 15 г пюдвствени пуберки, нищо че са разхлопани като попско палто.
66
4
 
10
 
! Отговори
11 преди 2 години
И този е луд и незабавно трябва да се върже.
65
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Силни са, независими са и ако искат ще се събират., ако искат ще се споразумяват. Не са като България, която гледа само откъде ще задуха вятъра в ссср, че да вземе позиция.
64
1
 
2
 
! Отговори
До 64 преди 2 години
Ами скоро че си веят сами знамената!Залагам стотачка че първа ще е Чечня!
63
3
 
5
 
! Отговори
До 70 преди 2 години
Не поканени са.Това не СССР те да казват какво ще става и нашите каскети да се на.си.ратДаже гласуваха да ставаме руска република в едно с Джуров егати предателите.
62
3
 
2
 
! Отговори
До 71 преди 2 години
Що да се разделят я виж колко са си добре сега даже още НАТОвски страни ще дойдат!Виж според мен на Русия са и излишни Узбекистан, Чечня, Сибир и так дале
61
2
 
3
 
! Отговори
До 68 преди 2 години
В Българския език няма израз типа.Садис две.Няма какво да ви е страх от Европа сега славната руска армия показа на целия свят че Украйна и е свръх сили. Каква Европа каква Полша.Македония да се притече на помощ на Украйна и сте до там.А на останалите ватенки Европа е сбор от много държави свободни държави. Ще правят където и каквото си искат на техни си територии. Най много Финландия и Швеция да станат НАТОвски. Разбрах че Русия много искала да има огромна граница с нато. :) :)
60
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Англия ще води стадо овце на някъде.
59
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ще ги "събира" - те да не са разпилени , че даже им посочва къде им е мястото и къде да седнат !
58
0
 
13
 
! Отговори
Ром"с преди 2 години
Тия са по натовци ли ...от нас южнаците..типа те са първи сорт..ние втори сорт...дааа,демократия и равенство..винаги сме били за тях терти сорт..още Чърчъл е казал за Балканите ...
57
6
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Solar Power: Така навремето като нападнаха Финландия самолетите пускаха бомби а Мол отов казваше по радиото ,че пускат помощи за финландците :) Колко е перверзно ... сега е същото Лавров дори каза,че не са нападнали Украйна :) Финландците измислиха моло тов ... сега украинците ще измислят лавров :)
56
6
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Не просто се готвят да се защитят. Навремето така чакаха Хитлер да се вразуми а той се побърка още повече. Та и *** лер не е нещо по различно ...
55
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Северна Европа са най-напредналите и силни икономически. А Русия заплашва вече открито и Швеция и Финландия. Целият свят се обединява срещу агресора. Путин, не можеш да се биеш с целия свят!
54
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците са поробили и завзели територията на над 150 народа - Дагестан, Чечня, Татарстан, Чувашия, Якутия, чукотка и т.н. Над 150 колонизирани и поробени народа. А русофилчето тръгнало да разправя колко народа се били освободили от англичаните.
53
9
 
21
 
! Отговори
ЗА своята история преди 2 години
Англия е упражнила агресия и е влязла със свои виски във над 114 държави. Независимост са обявили 56 (май повече) държави от английско робство,
52
7
 
13
 
! Отговори
МижиБритания преди 2 години
Лае най-силно че ще я забравят в Европа.
51
13
 
11
 
! Отговори
И да не забравяте! преди 2 години
САЩ има в Украйна биолаборатории, работи да не отидат в ръцете на руснаците!
50
1
 
6
 
! Отговори
Охааа преди 2 години
Ше се насмучат яко...