Борис Джонсън събира в Лондон лидерите на страните от Северна Европа

Целта - осигуряването на съпротива пред заплахите на Владимир Путин
95
Борис Джонсън събира в Лондон лидерите на страните от Северна Европа
Снимка: БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън събира в Лондон лидерите на страните от Северна Европа идната седмица в кулоарите на едни от най-големите военни маневри на НАТО от края на Студената война, които ще започнат в Норвегия от понеделник, предадоха световните агенции. В маневрите ще участват 30 000 военни от 27 страни, предаде БТА

Паралелно с тях Джонсън ще приеме във вторник в Лондон лидерите на Общите експедиционни сили - коалиция от 10 страни, обединени от темата за сигурността в Северна Европа. Коалицията бе създадена през 2012 г. и се състои от членките на НАТО - Великобритаия, Дания, Естония, Литва, Исландия, Латвия, Нидерландия и Норвегия, както и от нечленките на НАТО Финландия и Швеция. Лидерите ще договорят програма за маневри в Арктика, Северния Атлантик и Балтийско море.

"Осигуряването на нашата съпротива пред заплахите на Владимир Путин - това трябва да се простира отвъд военния аспект. Заедно, редом до нашите партньори от Северно и Балтийско море, ние трябва да се уверим, че сме защитени от намесата на Русия в нашите енергийни доставки, нашата икономика и нашите ценности", се казва в комюнике на "Даунинг стрийт 10" по повод срещата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: лондонДжонсън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Турчина плати ли 100 милиарда на Урсула за Брекзит :)))
48
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До.......59В качеството му на антипутинист!
47
9
 
13
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Къде е Путин и днес защо няма и той срещи с пионери,или стюардеси,учителки,може и с комсомолки? само по телефона ли общува?питам за една приятелка
46
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В качеството на какъв лидерът *** на наглосаксонската сбиирщина събира лидерите на част от ЕС???
45
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войната започна и тя определено не е между Русия и Украйна. Войната е между двете супер сили и се води вече от няколко години. Запитайте се защо беше търговската война, защо ковид започна от Китай, защо се делистват китайски компании от щатските борси, каква е целта на свалянето на Пyтин и поставянето на про-американско управление в Русия? Целта е да се заобиколи дракона и да се нападне в тила.
44
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоест искат си газта със сила, така ли? Англичаните са много мръсно племе!
43
2
 
10
 
! Отговори
Лоло преди 2 години
От два-три дена прелитат самолети над нас,явно военни.Снощи и в 3 часа сутринта,бучаха силно като земетресение.Идваха от юг и летяха посока север,помислих си Брюксел или Холандия.То пък било Норвегия.
42
4
 
7
 
! Отговори
Влад преди 2 години
Кучетата лаят, кервана си върви.
41
4
 
7
 
! Отговори
А южна преди 2 години
Не важат.
40
15
 
9
 
! Отговори
ТОВА преди 2 години
Звучи много по-плашещо за Путкинчото отколкото някакви там оръжия за Украйна. Събират се едни лидери на запад, правят санкции и после террорросиа е в каменната ера : -- - - -)
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оф обърка се света тотално.
38
8
 
0
 
! Отговори
41 преди 2 години
Чеченец. Но настоящ, не кадьировец и очен много "люблю" путин,понимаеш что хочу сказать? Могу "полюбить" и тебе,но только не спеши, есть время
37
4
 
14
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Прокуратурата да провери и официално да оповести, колко грантаджии има в България на заплата при козяк и неправителствени организации юроатлантически...))) това е директна намеса във вътрешните работи на Република България...)))
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ и Британия умишлено фрагментират НАТО, а също така и ЕС...
35
5
 
1
 
! Отговори
до 33 преди 2 години
Малко се съмнявам да си руснак, по изказванията ти приличаш на украинец.
34
1
 
10
 
! Отговори
Нане преди 2 години
наглосаксите, що не защитиха нашмърканите отрочета в укрия... Подклаждаха ги подклаждаха... И сега ги изоставиха на произвола на съдбата...)))
33
3
 
18
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
този за какъв се взема тои не е член на ес векове ограбвали света и още живеят стова самочувствие русия не заплашва никого а вие сащ и нато я притискатенепрекъснато до стената и това което става сега по света е изцяло по ваша винане мирясахте от воини и конфликти не можете да живеете ако няма кръв и сълзивие не знаете какво е мир тои с оръжие за милиарди не се налага
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чиста проба цирков клоун
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално е да се събира с всичките страни членки?
30
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Съобщение "Московската централа уведомява всички членове на сектата "Русофили от седмия ден" че от този момент по технически причини хонорарите ще се изплащат само в рубли.Всево харошево и будте здарови !!!" Достатъчно е в България да се забрани търговията с рубли, и русофилите/путинофилите ще останат без препитание.