Борис Джонсън събира в Лондон лидерите на страните от Северна Европа

Целта - осигуряването на съпротива пред заплахите на Владимир Путин
95
Борис Джонсън събира в Лондон лидерите на страните от Северна Европа
Снимка: БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън събира в Лондон лидерите на страните от Северна Европа идната седмица в кулоарите на едни от най-големите военни маневри на НАТО от края на Студената война, които ще започнат в Норвегия от понеделник, предадоха световните агенции. В маневрите ще участват 30 000 военни от 27 страни, предаде БТА

Паралелно с тях Джонсън ще приеме във вторник в Лондон лидерите на Общите експедиционни сили - коалиция от 10 страни, обединени от темата за сигурността в Северна Европа. Коалицията бе създадена през 2012 г. и се състои от членките на НАТО - Великобритаия, Дания, Естония, Литва, Исландия, Латвия, Нидерландия и Норвегия, както и от нечленките на НАТО Финландия и Швеция. Лидерите ще договорят програма за маневри в Арктика, Северния Атлантик и Балтийско море.

"Осигуряването на нашата съпротива пред заплахите на Владимир Путин - това трябва да се простира отвъд военния аспект. Заедно, редом до нашите партньори от Северно и Балтийско море, ние трябва да се уверим, че сме защитени от намесата на Русия в нашите енергийни доставки, нашата икономика и нашите ценности", се казва в комюнике на "Даунинг стрийт 10" по повод срещата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: лондонДжонсън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
2
 
! Отговори
29 преди 2 години
Учус таварищ на болгарского хахаха И увидем что оставите вьи в Украине хахаха
28
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След показването на партитата по време на Ковид ограничения на Борис и компания, той има политическа нужда да се покаже като един Чърчил на 21 век, обединяващ нацията срещу страшна външна заплаха. Инак край на лесните пари идващи от данъкоплатците. Би било честно да изпрати подарък на Путин за услугата.
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 28 "По-скоро ... " Няма как. Жената и децата на Путин, в Швейцария. Щерката на Песков, в Париж. Едната щерка на Лавров - в Лондон, другата, в Ню Йорк. КАК ДА СТАНЕ? :)))))
26
3
 
2
 
! Отговори
27 преди 2 години
Аз съм руский. А тьи?
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Учения я първо се научи да пишеш, после прочети какво оставиха краварите на талибание и чак тогава дай адекватно мнение!
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 6 .... по скоро ще замирише на пърлени луди крави, дето са пощръклели из света и ръчкат с рогата!
23
3
 
3
 
! Отговори
до 23 преди 2 години
Ти българин ли си? Какво си написал? Нищо не ти се разбира. С преводач ли пишеш?
22
3
 
19
 
! Отговори
Пак неадекватни преди 2 години
Вместо да дрънкате оръжие помислете кой се обогати и кой страда от сегашната ситуация. Вижте как САЩ далеко зад океана печелят пари от смъртта и страданието на Украинците и икономическата разруха на ЕС. След три месеца тези санкции ще се отразят жестоко на ЕС. Какво загуби САЩ освен че от 1 долар галона горивото им стана 3 /бълха ги ухапала/Ами тук като влязат още 5 милиона бежанци като газта стане непосилна, токът също няма пшеница няма царевица но имаме военна риторика с която ще се храним.
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Събрали се да си пазят златцето. Сакън някой да не им го крадне. Изговарят 100 глупости, преди да изплюят камъчето. Енергийните доставки значи, ето каква била работата...
20
15
 
3
 
! Отговори
Учения преди 2 години
Да,това по рано трябваше,утре учения цялото НАТО,крайно време беше и,,,сещате ли се ***, ще има руско желязо и ламарини за скрап. И не повръщайте пак за червено копче и прословутите и хипер,мипер и хуипер оръжия
19
2
 
11
 
! Отговори
НАТО преди 2 години
Е военно обединение на страните от Северния Атлантик. Ние сме за пълнеж и пушечно месо, ако се наложи да се жертва някоя буферна страна.
18
12
 
4
 
! Отговори
Съобщение преди 2 години
Московската централа уведомява всички членове на сектата "Русофили от седмия ден" че от този момент по технически причини хонорарите ще се изплащат само в рубли.Всево харошево и будте здарови !!!
17
2
 
5
 
! Отговори
Ххх преди 2 години
Айде и аз да дам новина в ирак е обстреляна американска база и май няма да е последната! Защо още няма новини по тая тема?
16
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борис, Борис , изобщо не се чувствайте защитени. Даже се чувствайте побъркани от страх.Няма как едно общество , съставено от 1% свръхбогати и 5% техни *** да е справедливо и в безопасност. Разбирате го
15
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
НА ТОЗИ ЩЕ МУ ИЗПРАТЯ ЕДНО ОГЛЕДАЛО И НАБОР ОТ ГРЕБЕНИ ЩОТО ДЕЦАТА ПОЛУЧАВАТ УПЛАХ ОТ НЕГО КАТ ГО ВИДЯТ.
14
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС на две ли се дели? На южен и северен? А може и на източен и западен?
13
2
 
22
 
! Отговори
Ххх преди 2 години
В момента сме свидетели как нато и ес ще почне да се разпада. България трябва да е първата избягала от тез съюзи!
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не им е много спокойно
11
0
 
20
 
! Отговори
защо преди 2 години
".... ние трябва да се уверим, че сме защитени от намесата на Русия в нашите енергийни доставки, нашата икономика и нашите ценности" Затова ще им пращаме оръжие и затова ще умират украинците.
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя пак ще прави купон.