Замразяват активите на Роман Абрамович в ЕС?

Той е и португалски гражданин
14 мар 2022 15:38, Александър Попов
38
Замразяват активите на Роман Абрамович в ЕС?
Снимка: БГНЕС

Държавите-членки на Европейския съюз, се споразумяха да наложат санкции на руския бизнесмен Роман Абрамович заради ситуацията в Украйна, съобщава Ройтерс, позовавайки се на дипломатически източници.

Санкциите срещу Абрамович са били неофициално одобрени на среща на ЕС в неделя. Според Ройтерс, за днес са планирани допълнителни обсъждания на ограничителните мерки срещу руски бизнесмени.

Абрамович, който вече е включен в списъка на санкционираните лица в Обединеното кралство, е португалски гражданин. Това означава, че Лисабон може да се въздържи от замразяване на активите му и от налагане на забрана за пътуване.

По-рано вестник "Файненшъл таймс" се позова на източници, според които Абрамович е в списъка с 15 лица, срещу които се обмислят ограничителни мерки.

ЕС обмисля и допълнителни икономически санкции срещу руски държавни компании, работещи в авиационния и корабостроителния сектор. Според двама източници на вестника, запознати с обсъжданията на политиката на санкции, се обмислят забрана на рейтинга на руските банки, забрана на вноса на продукти от черни метали и на нови инвестиции в руския енергиен сектор, както и ограничения върху износа на луксозни стоки./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
що па преди 2 години
До Анонимен// що мислиш така, може пък цивилизацията да е решила да се върне там, откъдето е тръгнала преди много хиляди години, знае ли човек?
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро всеки БГ чобанин със стадо от 50 брави, каче зеле и мазе със 150 буркана зимнина ще е доста по-влиятелен от Абрамича! ХА ХА ХА ХА ХА
30
1
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
И аз това казах преди седмица-след утихването на данданията следват доста интересни моменти...а тези хора не е като да нямат адвокати;)А сигурно имат и пари за по-продължителни дела;)
29
1
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До Анонимен28Как беше тая за договорите и хартията ,за запада се оказа, че е вярно само това за цената на хартията иначе другото няма стойност Ама нищо, то Путин я преобърна финансовата им система ,рубли им се налага да търсят вече Сами си ликвидираха банкерството Основния принцип и клетва на банката с настоящото безусловно и неотменимо се задължаваме ,вече отпадна ,да се сърдят на себе си
28
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Междувременно всички усилия на ЕС и САЩ се хвърлят да въоражават Украйна и да озлобяват Русия, вместо да се опитат да успокоят ситуацията. Превръщат Украйна в пълен погром, подобен на Сирия. Унищожена държава. Защо никой не работи за мир? Защо никой не се опитва да намери някакъв вариант,в който двете страни да подпишат примирие и да се приключи най-накрая с този кошмар. Вместо това изпращат наемници и оръжия. Няма европейски или американски посредник в преговорите, как е възможно това?!
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не говорим, че имаше статии за предполагаемата любовница на П,, блокират се активи и на жени, деца, любовници на олигарсите и т.н. Дори мафията не е закачала децата и жените. ЕС си позволява да прави неща, които никой преди не е правил. За да накаже П. Много му дреме на П. или на който там отговаря за войната за децата на олигарсите. Това което ЕС правят, е просто безмислено и злобно отмъщение. В Русия няма зъболекарски клещи! Представяте ли си абсурда?! В Европа - олио. А войната продължава.
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам какъв е смисълът да си гражданин на европейска държава, ако няма гаранция, че средствата ти и животът ти са защитени от същите закони като за всички останали европейци. Утре БГ правителството може да вземе кофти страна в конфликта и Европа да национализира всички български активи. В това няма никакъв смисъл. Какво е престъплението на Абрамович или който и да е от другите олигарси? Че са близки до Путин? Това е абсурдно. ЕС се отрича от всичките си ценности. Забрани медии, сега и това
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кеф
24
1
 
3
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Урсула гони Аврам като Тиквата Черепа ама не мой да го фане :)))
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да изчакаха 10 дни да ги прехвърли,в Дубай ,и не само той ,те милиардер няма глупав
22
2
 
6
 
! Отговори
Емчи преди 2 години
Това си е чиста проба национализация. Обърках се къде беше демокрация и къде диктатура. Съдебни дела ли заведоха и спечелиха или урсула е останала на сухо?
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама каква млада украинка пердаши...
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички британци знаят пророчеството, че докато Елизабет II е жива Великобритания ще я има, и че две години след смърта й монархията в Британия престава да съществува и Великобритания се разпада.
19
1
 
5
 
! Отговори
Нема страшно преди 2 години
Те руснаците се изнасят към Дубай. Прилив от пари са влезли в последните седмици в и без това богатото емирство. В България руски олигарси не е имало никога. Просто нямат интерес тук. Великобритания и Италия да му мислят. Там най-много пари хвърляха.
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мечка с глад да мориш едва ли е най-умното. Бягане или на близкото дърво. Така някога мустакатият се е опитал, пак през зимата било и се знае краят му...
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То пък джендърските активи ще минат градис, смехории....Който устиска.
16
1
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До Анонимен7Нищо друго не му остава на запада освен да почне да търси рубли ,в противен случай ще получи две шепи въздух Путин преобърна финансовата с-***
15
1
 
4
 
! Отговори
Скоро много скоро преди 2 години
Скоро ще има нелепо загинали евро политици! Те тези станаха безсмъртни!! Крайно време е някой да върне реалнноста
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Със сигурност няма да се реди на опашката за олио....
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 6 "цивилизования свят" *** много цивилизован... Нали си даваш сметка, че единственото което националната идентичност на Украйна е и единственото нещо за което САЩ са единни - омраза към Русия... Но лошо няма, останалите 85% от нецивилизования свят също имат нужда от енергия и ресурси...