Премиерът на Япония: Сътрудничеството с Русия е невъзможно

Фумио Кишида призна, че някои руски доставки са много важни за страната
22 мар 2022 13:05, Росен Стойчев
52
Премиерът на Япония:  Сътрудничеството с Русия е невъзможно
Снимка: БГНЕС/EPA

Икономическото сътрудничество с Русия в момента е невъзможно. Това обяви японският премиер Фумио Кишида, цитиран от ТАСС.

Кишида призна, че между двете страни има важни общи проекти. Те са насочени най-вече в сферата на енергетиката.
 
"С Русия имаме различни общи икономически проекти. Говорим за проектите Сахалин 1 и Сахалин 2. Трябва сериозно да помислим, дали говорим за бизнес или национален интерес.
 
Мисля, че сътрудничество с Русия е невъзможно, ако става въпрос само за бизнес. Тук говорим и за национални интереси. Сключили сме споразумения за доставка на енергийни ресурси на ниски цени, които са необходими за нормалния живот на нашите граждани", заяви Кишида.
 
Руското правителство обяви, че смята да се оттегли от мирните преговори за Курилските острови. Кишида определи това решение като неприемливо. Вероятно то ще бъде разгледано на международно равнище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ванга го е казала, макар че на мен ми звучи адски не логично. "Няма такава сила, която би могла да сломи Русия. Русия ще се развива, ще расте, ще крепне.Всичко ще се разтопи като лед, само едно ще остане незасегнато - славата на Владимир (княз Владимир, покръстил Русия), славата на Русия. Твърде много жертви са принесени. Никой не може вече да спре Русия. Всичко ще помете по пътя си и не само ще се съхрани, но и ще стане господар на света." Предсказанията на Ванга не винаги са верни.
21
29
 
8
 
! Отговори
Русия - пропаднала преди 2 години
Японеца знай че Русия е бита карта и са дърпа овреме!
20
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
8 Япония кога е била с Русия? Я опресни историята ако обичаш. Винаги са били против. А и в Япония има няколко американски бази, които държат цялата държава на къса каишка. Само ще дам пример. Американски войници в Япония имат право да убият и да изнасилват без да може японски съд да ги съди, а местните власти нямат право да ги разследват. Имаше множество молби това да бъде променено. Но не е. И до днес договорите са си същите. На хората им остана само да го казват на света под друга форма.
19
4
 
23
 
! Отговори
F преди 2 години
Всички световни новини са как руснаците спират всякакви преговори с Япония за курилитехи скъсване на всякакви икономически отношения. А тук се предлага само едно изречение на японеца и то е отговор на отказа на Русия. Та има ли журналисти или сте ***
18
6
 
7
 
! Отговори
Курото Вгъзото сан преди 2 години
Мислам чи токиьо е фъф грешка и трябва да окажи увлажнение към Путлин!
17
12
 
6
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
Тук някой ги е много яд на USA пък в Русия са пътували само през телевизора. Що ли?
16
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
9 защо да искат нещо, което си е тяхно. Аляска е дадена за 100 години, които изтекоха. Преди 5 год стана ясно че САЩ не позволяват на никой да се заселва там, защото може да се окаже че американски граждани са под руски флаг, но Русия каза че "тая локва" не й трябва и за сега да си я ползват, докато им потрябва. По договорни отношения Аляска е руска, но руснаците се правят на нехаещи. Имам си теории за това, но е много дълга. Приеми че не им трябва, не и в този момент.
15
6
 
24
 
! Отговори
япония преди 2 години
яде бахура във ВСВ,руснаците изтрепаха елитната квантунгска армия за 20 дена,краварите и хакнаха две атомни,ама акъла не и доде...
14
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименВ момента Украина е готова да даде на Русия "гаранциите, които искаше", но явно Руснаците искат повече.
13
8
 
29
 
! Отговори
Гошо, преди 2 години
Ще се молим за газ ,атомнно гориво и петрол! ...Тая дълга маса на Путин в Кремал е предвидена за мн.държави да се наредят на нея .
12
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия държи 80 % от световните запаси на сладка вода и 60 % от световните ресурси, един от основните източници на изкопаеми горива и дървесина. Да отрежеш достъпа до всичко това е равносилно на световен икономически катаклизъм. Дори тези, които вероятно са анализирали последствията, едва ли са точно наясно с всичко, което ще се случи - то ще надмине всички очаквания. Богатите държави сигурно ще устоят, ама бедните... А България определено не е от богатите.
11
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците вчера заявиха, че за следващата година ще спрат изцяло износа на зърнени храни. Вече се чува кански вой - Русия и Украйна общо държат около 50 % от производството на слънчоглед в света и имат огромен дял от зърнените храни. Това означава, че в края на лятото ще има чудовищна криза за хляб и олио. А гладните тълпи вероятно ще тръгнат на нова емигрантска вълна към по-богатите страни от Западна Европа. Света се дестабилизира, а можеха просто да дадат на Русия гаранциите, които искаше.
10
4
 
40
 
! Отговори
у лево преди 2 години
Значи едните могат да налагат санкции, другите не, Едните могат да се оттеглят от общи проекти, другите НЕ?!
9
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
той цял свят може да мрази Русия ама много са малко страните, които могат без Русия.. Като удари ножа до кокала, а това е просто въпрос на време с тия санкции, ще видим дали всички ще ходят във Вашигнтон да искат отпадане на санкциите или дирекно в Москва да се молят на крак..
8
38
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашистите защо не си поискат и Аляска, както са тръгнали да взимат Украйна и Курилските о-ви.Нещо не им стиска.
7
31
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз и японците отрязахме квитанцията на Путин .Руснаците ще го забрусят яко.
6
28
 
13
 
! Отговори
Д-р Исня преди 2 години
Светът има нужда от евтина работна ръка. Китайците се замогват и тридно ще се намери балама да бачка 25 часа в денонощието за 5 зрънца ориз. Руснаците вървят натам, но като им знам сръчността и трудолюбието, ще се наложи да се вкарват мерки като камшици, тояги и т.н.
5
41
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз и целия свят вече мразиме Русия.
4
47
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цял свят вече мрази Русия.
3
11
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е един от основните вносители на суровини за Япония, така че не знам кой ще го забуксува...