Демонстрации в Шри Ланка: Медиите в страната са блокирани

Войници и полиция блокира десетки депутати от опозицията
3 апр 2022 11:24, Петя Славова
12
Демонстрации в Шри Ланка: Медиите в страната са блокирани
Снимка: БГНЕС

Войници и въоръжена полиция блокираха десетки депутати от опозицията в Коломбо в неделя, които демонстрираха въпреки полицейския час, въведен поради протестно движение, обхванало Шри Ланка на фона на сериозна икономическа криза, отбеляза фотограф от АФП.

Депутатите се събраха пред резиденцията на опозиционния лидер Саджит Премадаса и започнаха да се придвижват към един от площадите в столицата на Шри Ланка, но бързо бяха възпрепятствани от голяма група войници и полицаи с автомати, предава БГНЕС.

Социалните медии също бяха блокирани в Шри Ланка. Twitter, Facebook, Whatsapp, YouTube и Instagram бяха сред социалните мрежи, които станаха недостъпни в цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Работих една година в Коломбо. Расовата ненавист е огромна между индийци и тамили . Индия и правителството помагат много на индийците, тамилите са слабо образовани и по бедни! Разликата се задълбочава от година на година ,все повече.
8
0
 
7
 
! Отговори
Pen преди 2 години
Журналистите някак си отбягват да споменат каква е главната причина за тази икономическа криза, която е породила протестите.
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Дължът огромни пари на Китай" - Ако Европа и САЩ се опитат да върнат и 10% от външния си дълг към Китай ще заживеем като в роман на Виктор Юго. Всичко барабар с вилиците е тяхно. Живеем във фалшив лукс базиран на непрестанни обещания и принтиране на банкноти. Американския сън е базиран на гърба на робски африкански труд, кражба на ресурси от латиносите, индусите и арабите и геноцид над коренното население на северна Америка. 30 години стискат палци Азия да не ни събуди.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителството няма пари да си плати даже за въглища, че да прави ток. Всичко им е внос на тия. И явно голямо лапане е станало, че чак не са се усетили, кога да спрат и са прехвърлили бюджета.
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чашков да не е отишъл на почивка там и да са му казали, че това са местните МГЕРБ?
4
1
 
11
 
! Отговори
Доматен сос преди 2 години
Дължът огромни пари на Китай, които са намерили нов начин за колонизация. Дават пари само за конкретни масивни проекти, които никога не биха имали парична възвращаемост в подобни бедни страни. Веднъж направени държавата осъзнава, че не могат да върнат парите и тук се задейства клаузата в договора за заем, в който предоставят ключовата си инфраструктура като пристанища на Китай за десетилетия напред. Китай държи за гушата почти цяла Африка по този начин. Англосаксите вече са изгубили войната.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протестират от глад. И нас това ни чака.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шри Ланка присъедини ли се към санкциите към Русия? Колко държави загубиха своя неутралитет/суверенитет и се превърнаха в колонии на САЩ за по-малко от 2 месеца и защо народите им протестират?
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова много протести в цял свят никога не е имало. Защо ли?