Трима ранени при безредици в Швеция

Протестите са заради антиислямски акции
18 апр 2022 07:48, Александър Попов
24
Трима ранени при безредици в Швеция
Снимка: БГНЕС

Трима души бяха ранени при поредните безредици в Източна Швеция, след като полицията произведе предупредителни изстрели, за да разпръсне протестиращи, разгневени заради акции през последните няколко дни на датска антиислямска формация, предадоха световните агенции.

Около 150 души в град Норкьопинг хвърляха камъни по полицейски служители и полицейски автомобили и подпалиха коли. Полицията посочи, че е отвърнала с предупредителни изстрели, при което трима души са били леко ранени. Пострадалите са били хоспитализирани, информира Асошиейтед прес.

Тримата пострадали са арестувани, посочи полицията, като добави, че нито един от тях не е сериозно ранен.

Поредните безредици се разразиха, след като стана известно, че лидерът на датска екстремистка формация Расмус Палудан има намерение да организира антиислямски демонстрации, по време на които да бъде извършено публично изгаряне на Корана.

Съобщава се за над 20 задържани при безредиците вчера./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: Швецияпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
parkar преди 2 години
ами като продължаваш да мислиш така , ще продължаваш и да живееш по същия начин , да видиш прав ли съм или не съм
19
2
 
8
 
! Отговори
жена преди 2 години
до паркар - ама никак не сте прав, че не се бил делял светът. За мен точно се дели - ако съм някъде другаде, няма да мога дори да изляза от къщи навън, трябва да мълча и ако изобщо искам да говоря, трябва да кажа да, господарю. Така че тези ваши общи приказки на думи са добре, а на практика са нищо и половина.
18
2
 
12
 
! Отговори
един преди 2 години
Никой никому нищо не трябва да налага, освен напр. да не убива и краде. Всичко друго е насилие.Вслучая на мюсюлманите не им е комфортно при нас по ред причини, това не значи, че трябва да ми нареждат как да живея аз. Затова най-честно е просто да си ходят мирно. Напр. страшно ме дразнят някои мъже и жени, дето искат от другия пол едва ли не да им е някакъв роб до гроб, а те да си развяват коня както си искат.
17
7
 
10
 
! Отговори
parkar преди 2 години
никога ли няма да разберете , че светът не се дели на мюсолмани и християни , на бели и жълти а на бедни и богати , на живеещи в разкош и живеещи в мизерия . Разделяй и владей е мотото на имащите . Нима не разбирате
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До аз - Ами виж, ако жена ти не те харесва, какво да направим, че иска да спи с мен ... Аз не съм се клел, че ТЯ няма да ти изневерява ;)
15
0
 
11
 
! Отговори
Ива преди 2 години
Вижте в редит или тубата - това както е написано е все едно нищо не е било... а то си бе като на война...
14
2
 
10
 
! Отговори
аз преди 2 години
До Abu Darda - Пробвай да гориш библия пред мен, да се опиташ да спиш с жена ми или да порогаеш църква за да видиш колко съм ОК. Пропуснал си да споменеш че представители на вашата вяра се взривяват с думите - "Алах е велик"..... Толкова ли е трудно за дачиташ другите?
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе ... интересното е, че има и мюсюлмани, дето като поолекнат малко, като минат 2-3 поколения, захапят хубавите работи и се поотпуснат, си го карат мноооооого лежерно и няма никакви проблеми от тоя род .. ама все се намира някой, да "напомни" на младежите, че жиевят сред неверници и че трябва, да се бивее спорд паривлата от преди 1000 години ... И все ставата едни такива глупост ...
12
1
 
18
 
! Отговори
аз преди 2 години
Специални благодарности на Ангела Шмъркъл!
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Abu Darda - Ща излукам 20 пътти с книгата ти в главата, белким, ти дойде акъла и спреш, да ми казваш какво да правя ...
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започна се ...
9
12
 
10
 
! Отговори
Abu Darda преди 2 години
Ето това не разбирате. За вас няма нищо свято. Казваш, че си християнин, но си Ок някой да ти запали книгата. Жените се, но сте Ок някой да спи с жена ви. Жена ви е Ок пък вие да спите с някоя. Голяма работа, нали? Е, това трябва да разберете. За нас все още има святи неща. Затова не палете книгата ни, тя е и ваша. Не хулете Пророка ни. Не е трудно. Докато не го разберете ще има безредици. А може би точно защото го знаете, го правите? А кой къде ще живее си е негова работа. Както и как.
8
2
 
10
 
! Отговори
Успокойте се бе! преди 2 години
До Abu Darda- Въх! Ти го обясни просто и ясно. Склонена главица сабя не я сече! Не съм за палене на корана. Но ако някой мисли че корана трябва да бъде запален. нямам проблем, ако си е негов, а не корана на някой друг. Нито пък библията! Няма да бия или убивам никого за това. Схващаш ли разликата? Ако съм ислямска държава и някой запали там библия, няма да убивам или паля полицейски коли. А съм вярващ човек.
7
2
 
26
 
! Отговори
1-n преди 2 години
Съвсем миролюбивата религия фърля камъни, ***
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 години
Какъв коран бе ***? Вашата религия е издънка на християнството. Дори пророците ви почитат християнски архангели.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен- бил гей ще реши проблема с месото.
4
23
 
5
 
! Отговори
Abu Darda преди 2 години
Както и евреите в Израел, десните екстремисти в Европа изчакаха Рамадан, месец на пост и молитви, за да провокират. Каква работа има специалните части в Месджиди-Ал-Акса рано сутринта? А този прасчо рамус като е толкова ербап защо е под постоянна охрана? Разберете, ако искате мир някои неща трябва да ги уважавате. Ако посягате на Корана и Пророка, е не се сърдете, ако не ви опази полицията.
3
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може Корана да бъде горен в Швеция. Той е нейното бъдеще! По скоро Коледата и Великден ще бъдат забранени. Или поне ограничени на първо време. И в столовете на училищата ще се забрани свинското. За да свикват децата,
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Козоонождачите се бунтуват нещо. Я марш по родните си места.
1
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почват религиозните войни в Европа! Купонът става все по-як!