Съдът на Осака нанесе "удар" на ЛГБТ активистите

Еднополовите бракове в Япония остават противоконституционни
20 юни 2022 15:58, Йоана Цонева
65
Съдът на Осака нанесе "удар" на ЛГБТ активистите
Снимка: БГНЕС

Съдът в Осака постанови, че японската забрана за еднополови бракове не е "противоконституционна", с което нанесе удар на активистите за правата на ЛГБТ общността в единствената страна от Групата на седемте, която не позволява на хората от един и същи пол да сключват брак.

Три еднополови двойки са завели дело в районния съд в Осака - едва второто, което се разглежда по този въпрос в Япония. Съдът отхвърли иска им за обезщетение в размер на 1 млн. йени (13 803 лв.), както и твърдението, че забраната противоречи на конституцията на Япония.

Решението попарва надеждите на активистите да окажат натиск върху японското правителство да се заеме с този въпрос, след като през март 2021 г. съдът в Сапоро се произнесе в полза на иска, според който неразрешаването на еднополовите бракове е противоконституционно.

Конституцията на Япония определя брака като основан на "взаимното съгласие на двата пола", но нарастващата обществена подкрепа в проучванията на общественото мнение за еднополовите бракове, както и въвеждането на права за партньорство за еднополови двойки в столицата Токио миналата седмица, увеличиха надеждите на активистите и адвокатите по делото в Осака.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама в Япония има ли обратни? Аз пък си мислех, че са само в САЩ, Западна Европа, 50-100 човека в България и 1 в Сърбия.
32
1
 
14
 
! Отговори
0JB007456789 преди 1 година
Нека нехетеросексуалните да си осиновяват деца, ама само даца сираци, на които родителите са били нехетеросексуални
31
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук всички яко са се загрижили за психическото възпитание на деца, отглеждани в гей двойки. Но нямаме никакъв проблем с деца родени от непълнолетни жени, живеещи в коптори и непосещаващи училище. Тяхното психическо състояние как е за вас? Или щом Айшето и *** са мъж и жена, па ако ще и на по 13 години - проблеми няма, сичко е точно. Гейбраковете ще съсипят Клета Майка България, а не неграмотността и профанизацията. Помнете ми думата!
30
5
 
2
 
! Отговори
До 33 преди 1 година
Ако е един човек от същия пол? Ако детето е сирак? Май нещо съвсем се обърка. Не та и не, да бъде отглеждано детето непременно от мъж и жена.
29
3
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 22 преди 1 година
"че сексуалните наклонности са генетично обусловени" -- Това изобщо не е така, въпреки, че адептите на LGBT много пропагандират тази гледна точка. А в затворите защо се трескат отзад и изобщо не се притесняват тогава, а? Хомосексуалните отношения са въпрос на социална допустимост и морални норми. Сексуалното удоволствие е просто механичен рефлекс, който не се различава много в зависимост от участниците. Ако на някой от дете му обясняват, че това е нормално, то той ще го практикува.
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Функцията на брака е узаконяване на взаимоотношенията на двама души. Децата, като евентуален продукт на тези взаимоотношения са част от брака, но не би трябвало да го дефинират. Има бракове без деца, както има милиони деца, родени без брак.
27
3
 
8
 
! Отговори
До 27 преди 1 година
Маугли, в Конституцията пише, че децата, родени извън брака, имат равни права с родените в брака, т.е. ВЪЗМОЖНО е децата да се раждат и без брак. Тук някакви хора ми обясняват, че функцията на брака била раждане и възпитаване на деца. Еми явно може и без брак това да се случи.
26
1
 
18
 
! Отговори
До Анонимен 22 преди 1 година
Вярно четенето не ви е силната страна. Забраната на гей-браковете е точно заради това - да не се позволява да се осиновяват деца от такива двойки и да се извращава психиката им. Без друго достатъчно извратеняци има и без това.
25
1
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 24 преди 1 година
Какво се хилиш, неграмотен индивид? Това го пише в Конституцията и в СК. Знам, че увредените обикновено не четете, но пробвайте - не боли поне това.
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега : тази политика на запада се прави с една цел - подрастващите да нямат традиции, да не вярват в Бог, да нямат национално самосъзнание, да станат еднакво Tъпи със закърнели мозъци като овце и лесно да се управляват. Е такива хора вместо да имат деца си взимат кучета. Тук в щата Колорадо в Downtown няма да видиш бебешка количка. Само кучета.Един народ без история и традиции няма бъдеще.
23
0
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 17 преди 1 година
Какво общо имат нормалните хора с проблеми с тези, които са с психични сексуални отклонения? Хората с проблеми могат да отгледат нормални деца, точно защото природата е предвидила децата да се раждат и отглеждат от такива двойки. Иначе щеше да ви предвиди по едни ц.ц. и по една п.ш.ка с родилен канал да се самооплождате.
22
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-ха. Функцията на брака била раждане и възпитаване на деца. А тия деца могат ли да се родят и възпитат без брак, а? Ако може, тогава защо това да е функцията?
21
1
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 13 преди 1 година
Да не си жертва на гей-брак, че не схвана? фБеше обяснено - хората не смятат да се заклеймяват тези сексуални психични отклонения. Нека си джиткат и *** еднополовите, като охлюви и кучета. Но бракът и отглеждането на деца не е за тях. Противоестествено е. Ако не беше, щяха да могат да сеплодят баш като охлюви - еднополово. Ама не са така нещата при човеците.
20
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Провокиран съм от преждеговорившите на тема деца. Ами ако еднополовата двойка е от женски пол. Какво им пречи да забременеят и да си имат колкото си искат деца, които двете да отглеждат. Дали правото им на брак ще промени нещата? Пак ще си гледат и възпитват заедно децата. Проблемът на българите са мъжките двойки, които отглеждат деца. Това масово ни изглежда гнусноо и неестествено, без да отчитаме факта, че сексуалните наклонности са генетично обусловени, а не продукт на възпитание.
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Функцията на брака е да служи за раждане и възпитаване на деца. В отговор на тази социално важна функция, държавата предоставя защита и преференции на семействата. Да се предоставят тези привилегии на хора, които принципно не могат да имат деца и то по тяхна вина е напълно безсмислено. Такива хора искат преференции, без да предоставят нищо насреща. Типично по геевски.
18
2
 
15
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
Браво!
17
16
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 10 преди 1 година
Тогава да забраним на хората с фертилни проблеми да сключват брак, а? А тези, които сключват брак пък не искат да имат деца? Тях какво ги правим? Сравни ги с една еднополова двойка, които искат да осиновят дете. Те ще дадат шанс на някого и ще го възпитат. От другите нищо не може да излезе. Мисли.
16
1
 
17
 
! Отговори
Эвропейски Союз преди 1 година
Веднага да се Наложат Санкции на Япония!
15
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 12 от 8Аз това мога да си го представя, защото имам син и както казах, никой не е застрахован от това, защото 10% от мъжете са с хомосексуални наклонности. И ако хипотетично се случи моят син да е с такива, какво мога аз да променя?! Да го набия, да го посъветвам да се хване в ръце и да спре. Това дали ше оправи нещата. Естествено, че никой баща не би желал да е в подобна ситуация, но случи ли се я приемаш и толкова. Ще искам синът ми да е щастлив.
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Относно войната. Войната ще спре точно на 19 Януари 2025 защото тогава ще встъпи Тръмп в длъжност. Америка тоест Байдън дава пари на Украйна но това са заеми а Тръмп е бизнесмен и ще секне кранчето и войната спира. Обратното броене започна.