Лиз Тръс заяви готовност да използва ядрени оръжия

Но само ако е необходимо
24 авг 2022 08:32, Нели Христова
220
Лиз Тръс заяви готовност да използва ядрени оръжия
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи на Великобритания Лиз Тръс, претендент за лидер на управляващата Консервативна партия и министър-председател след оставката на Борис Джонсън, заяви, че е готова да използва ядрено оръжие, ако се наложи.

"Смятам, че това е важна отговорност на министър-председателя. Готов съм да го направя", заяви ръководителят на британската външна политика на среща с членове на Консервативната партия в Бирмингам в отговор на въпрос за възможността за използване на ядрени оръжия, ако Обединеното кралство бъде застрашено. Събитието беше организирано от радиостанция Times.

Джонсън обяви оставката си като ръководител на Консервативната партия на 7 юли, когато близо 60 души демонстративно напуснаха правителството му. Той също така заяви, че ще се оттегли от поста на ръководител на кабинета, след като бъде избран нов лидер на торите, който да оглави правителството. Това трябва да стане на 5 септември, като новият премиер ще бъде или Тръс, или бившият финансов министър Риши Сунак. Резултатът от изборите за лидер на Консервативната партия ще бъде определен чрез гласуване по пощата от членовете на управляващата партия, чийто брой според различни източници варира от 160 000 до почти 200 000.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
25
 
! Отговори
ZV преди 1 година
Англия пък е първата и най близка цел за Русия). Руските подводници им минават доста близко,така ,че докато включат сирените ше им изгорят габелите. Да не говорим,че един Сармат ще направи острова като Сахара.
38
16
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Какво толкова не ви харесва? Путин казваше и по-лоши неща.
37
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запада е край!!
36
4
 
21
 
! Отговори
30 до 33 преди 1 година
От години забелязвам, че най-ожесточените русофоби сте толкова интимно запознати с Русия - следите имена и факти, владеят руски, повечето дори сте учили и работили там. Това придава тежест на твърденията, че преди 30 години тъмночервените чевръсто се преориентираха към нови господари. Задните ви части правят като Земята около Слънцето - обикалят ли, обикалят...
35
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"До охо Лиз Тръст и Веилкобритания не е нападнала и разрушила 1/5 от суверенна държава. Путин е. Там е разликата в това кой го казва." - Великбриктания е възможно най-лошия пример, който меше да избереш :)
34
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е тя като не знае георафията ще ги насочи в обратната посока леле какви прости хора предлагат за водачи
33
0
 
14
 
! Отговори
до 39 преди 1 година
Изпревари ме- Точно това исках да кажа. И само ще допълня, че изтеглянето на дипломатите от Киев така скоропостижно едва ли е случайно. Тази се е изтървала, но такъв вариант вероятно се обсъжда съвсем сериозно. "елита" отдавна си е приготвил бункерите. Затова и такава самоотвержена готовност.
32
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БРАВО! Един силен и достоен политик! Войната е естествено състояние на хората! Жалко че ЖЕНА трябваше да го каже! Иситнските мъже сме готови за битка,за завладяване, за плечкосване, за покоряване ХАХХАХАХААХАХХА
31
0
 
28
 
! Отговори
Анка Британка преди 1 година
Още една пълна кукувица, която се опитва да си играе с живота на милиард население..Пълни манипулатори и инсинуатори, от които някои наши ПП политици черпят зания :) не е нужно да цитирам имена, те са познати на всички нас.
30
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
изключително гнусна и абсолютно луда
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тая изтрещя. Досега само ра6истите заплашваха с атомни бомби, сега и тая им влезе в тона.
28
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До !: "В Англия нещата са повече от комични..." Умирам от смях когато чета такива приказки от почитатели на "руския мир". Честно :)))))
27
1
 
25
 
! Отговори
!: преди 1 година
В Англия нещата са повече от комични... Специално тази е толкова ***, че може да изстреля ракета към Ростов, според нея той е окупиран от руснаците. И това им е външния министър. Искате ли да се обзаложим, че не може да назове държавите в Европа ако й дадем празна карта.
26
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 30 "Утехата ми е, че ... " Аз мислех, че утехата на всички *** е, че благодарение на техния труд и усилия, Татяна Нафка може да си чупи на воля чинии в Гърция, докате те обясняват как Песков е прав, че Запада и културата му е отвратителна и несъвместима с руската велика "култура" :)))))
25
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е когато се избират неграмотни хора на водещи длъжности! Тази е напълно мозъчно ампутирана т.е. перкулясала! Руснаците нямат малки бомбички! Те изкореняват! Да се играе с такива залози е направо ненормално! Дано има късмет първото използване да е над Лондон без значение от кого ще е удара!
24
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бабето коня няколко пъти го е ритал в муцуната,лошото че е ръзмътил и разсъдака и,ако въобще някога .Ужасявам се какви уродливинеграмотници управляват Европа и щатите
23
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До охо Лиз Тръст и Веилкобритания не е нападнала и разрушила 1/5 от суверенна държава. Путин е. Там е разликата в това кой го казва.
22
0
 
13
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
Такава готовност не се решава еднолично, особено в белите държави. Ама реклама да има, па квато ще да е
21
0
 
18
 
! Отговори
ЛизПсихоТръс преди 1 година
трябва спешно да бъде върната в психодиспансера, от където е успяла да избяга, прегризвайки усмирителната си риза...
20
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лошото е,че 90% от ингилизите са толкова "интелигентни" като тая изкукуригала зейка.Тия от глупост ще си затрият държавата