Лиз Тръс заяви готовност да използва ядрени оръжия

Но само ако е необходимо
24 авг 2022 08:32, Нели Христова
220
Лиз Тръс заяви готовност да използва ядрени оръжия
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи на Великобритания Лиз Тръс, претендент за лидер на управляващата Консервативна партия и министър-председател след оставката на Борис Джонсън, заяви, че е готова да използва ядрено оръжие, ако се наложи.

"Смятам, че това е важна отговорност на министър-председателя. Готов съм да го направя", заяви ръководителят на британската външна политика на среща с членове на Консервативната партия в Бирмингам в отговор на въпрос за възможността за използване на ядрени оръжия, ако Обединеното кралство бъде застрашено. Събитието беше организирано от радиостанция Times.

Джонсън обяви оставката си като ръководител на Консервативната партия на 7 юли, когато близо 60 души демонстративно напуснаха правителството му. Той също така заяви, че ще се оттегли от поста на ръководител на кабинета, след като бъде избран нов лидер на торите, който да оглави правителството. Това трябва да стане на 5 септември, като новият премиер ще бъде или Тръс, или бившият финансов министър Риши Сунак. Резултатът от изборите за лидер на Консервативната партия ще бъде определен чрез гласуване по пощата от членовете на управляващата партия, чийто брой според различни източници варира от 160 000 до почти 200 000.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такива като тази хубавица трябва да си стоят в кухнята, ако и от това разбират нещо. Европейският Съюз е вече много болна организация, която спешно трябва да си смени лидерите, стига им толкова, крадаха, ядоха, нека да дадат ред на други, с надеждата те да са по-грамотни.
18
2
 
31
 
! Отговори
охо преди 1 година
Представете си, че Путин каже това. Веднага всички ще гракнат"Трябва да бъде убит незабавно. Убийте го преди да е ликвидирал света този социопат"
17
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради тази откачена бабичка,заради здрависващия се със сенки,заради потомъка на офицер от СС-Шолц,заради незнаещия пола си -Макрон,заради много други карикатури на политици в Европа света е в това състояние.Такива уродляци ще унищожат планетата ни
16
1
 
32
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
това е ястреб межд трибунал за това изказване това не трябва да се докосвадо власт защото ще подпали света както демен-ция-та
15
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не само в България се избират полуграмотни и самозабравени лидери, в цяла Европа , а и не само , по света изобщо, лидерите са в голямата си част незрели за решения , липсва компетентност и знания за човечеството и различните култури. Затова нападат други народи, без да познават рекигията и традициите им, като си мислят , че за няколко месеца ще завършат безсмисленото си нападение - Сирия, Ирак, Либия, по рано Афганистан , Виетнам, сега Украйна - винаги ще ги има - Хитлеристи и Сталинисти
14
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Путин направи подобно изявление целият "демократичен" и "човеколюбив" и +цивилизован" и не знам още какъв колективен Запад, ще скочи като един и ще го заклейми като сатрап, терорист, военеопрестъпник, психопат и всички епитети за които се сетите, но тази го казва и няма реакция. Нормално изказване на човек с напредничаво политическо мислене.
13
2
 
33
 
! Отговори
ставри преди 1 година
псевдолидер, пародия. неграмотна и унижаваща достойнството на Малобритания, доколкото е останало такова. а впрочем знае ли санскрит? да може да разговаря с повечето си поданици все пак, че скоро инглеша може да стане втори език :-))
12
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами затова минимум двама имат ключ за тези неща, понеже много надекватни като тая са "готови"
11
1
 
33
 
! Отговори
цв преди 1 година
луда леля
10
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Географичката пак се изхвърли.
9
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 8 " И кога, според тази ще е необходимо? Тя как би преценила?" Когато Империята на Злото приведе ракетните си силози в състояние на готовност за изстрелване :))))
8
2
 
50
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Такива лица болни и некадърни готови да унищожът света трябва да се ликвидират за благото на човечеството.
7
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Слънцето "Такива балъци, който не са виждали оръжие на живо, не са хвърляли една граната през живота си. Не знаят цената на един човешки живот." Хвърлянето на гранати не те прави експерт по цената на човешкия живот. Най-много да те прави експерт в отнемането му.
6
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако някой нападне Англия, все едно напада САЩ и става трета световна. Цялата идеология на САЩ за либерализма и утилитаризма е измислена в Англия през 17-18 век.
5
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая шантавата май иска на мястото на острова да остане само една дупка.
4
0
 
68
 
! Отговори
Слънцето преди 1 година
Такива балъци, който не са виждали оръжие на живо, не са хвърляли една граната през живота си. Не знаят цената на един човешки живот. Цената на един квадратен метър хубава земя. Били готови да унищожат всичко! Това е изказване на 12 годишно дете репресирано от родителите си.
3
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борката Джонсън може да е всякакъв, но все още е лидер на страната която нащока ряпата на Адолф. Той му го каза на Джуджа: докато дрънка с ядрено оръжие да не забравя, че и ние имаме такова. :)))))
2
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спечели сърцата на всички с това си желание да убива, чак се просълзих
1
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Готов съм да го направя". Първо да реши той или тя е