Лиз Тръс заяви готовност да използва ядрени оръжия

Но само ако е необходимо
24 авг 2022 08:32, Нели Христова
220
Лиз Тръс заяви готовност да използва ядрени оръжия
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи на Великобритания Лиз Тръс, претендент за лидер на управляващата Консервативна партия и министър-председател след оставката на Борис Джонсън, заяви, че е готова да използва ядрено оръжие, ако се наложи.

"Смятам, че това е важна отговорност на министър-председателя. Готов съм да го направя", заяви ръководителят на британската външна политика на среща с членове на Консервативната партия в Бирмингам в отговор на въпрос за възможността за използване на ядрени оръжия, ако Обединеното кралство бъде застрашено. Събитието беше организирано от радиостанция Times.

Джонсън обяви оставката си като ръководител на Консервативната партия на 7 юли, когато близо 60 души демонстративно напуснаха правителството му. Той също така заяви, че ще се оттегли от поста на ръководител на кабинета, след като бъде избран нов лидер на торите, който да оглави правителството. Това трябва да стане на 5 септември, като новият премиер ще бъде или Тръс, или бившият финансов министър Риши Сунак. Резултатът от изборите за лидер на Консервативната партия ще бъде определен чрез гласуване по пощата от членовете на управляващата партия, чийто брой според различни източници варира от 160 000 до почти 200 000.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
22
 
! Отговори
Бачо Киро преди 1 година
Лудостта май е заразна
58
1
 
22
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Подозирам, че няма да и остане време да издаде заповед за атака с ядрено оръжие. Но за пред масите става.
57
2
 
13
 
! Отговори
Анка Британка преди 1 година
До АнонименПри тях няма лоялност, има сделка и манипулация.. не се поддавайте на думите им...не се ли запитахте защо не искат да членуват в нищото наречено Европйски съюз (ЕС)..ами защото Европа не може да се поддаде на тахната манипулация, през тази страна влизат и то съвсем легално хора с различни намерения, които могат да бъдат заплаха за ЕС...а една велика Германия и Франция няма да позволи това..а защо не една Турция и Русия..никой не слуша Великобритания, кото не е фактор в развитието.
56
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 56 "какви са разликте между фашизма и абсолютната монархия, когато имаш тиранин на върха на системата?" Великобритания не е била абсолютна монархия от 300 години. :))))) А въпросът ти показва, че си нямаш и бегла представа от това какво е фашизъм. :)))
55
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 57 "Чиято подчинена територия е била толкова масивна" Кой бе? :))) Преди 100 години ли? :)))) Ти знаеш ли нещо за думичката цивилизационно развитие или мислиш, че си все още при кроманьонците? :)))
54
0
 
23
 
! Отговори
наблюдател преди 1 година
Още една луда!
53
0
 
5
 
! Отговори
Анка Британка преди 1 година
до анонимен 63,При тях не идват случайни хора, имат договори с бившите си колонии и техните управители да се грижат за народите им- т.нар Комъуелт, има националности и вероизповедания, които не се женат според християнските легални закони..и като се съберат и направят 5-6-7 деца, нямат брак и така самотната майка е осигурена с къща с 6-7 стаи.. а таткото и цялата рода идва да се радва на свободен живот във Велика Британия...специално отношение имат към източно европейците.
52
4
 
11
 
! Отговори
Анка Британка преди 1 година
Ами те по цял ден се наливат с кафе и чай по офисите - ЗАЩОТО Е БЕЗПЛАТЕН И ШЕФА ГО ПРЕДОСТАВЯ...за биричката не знам - но съм виждала като се напият лягат по земята и танцуват някакав танц като че ли карат кану...а по нашето черноморие всеки е виждал разгулния им начин на живот, че след като се напият се разсъбличат и се разхождат голи сред рсторантите и хората които вечерят по плажнире ресторанти
51
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това с употребата на ядреното оръжие не трябва да се употребява като дъвка.Путин се заканваше така и никак не е добре ако завалят още закани.Все пак държавите са символични,но планетата е обща,а това оръжие не е пистолетче!
50
1
 
24
 
! Отговори
666 преди 1 година
Все ей такива уро.....ди управляват света.....
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анка Британка 61 - Ами нормално! Как искаш да е? Идва някой случен и получава всички облаги? Ако ти имашмилиард лева, но си на мсъртния си одър, как ще онаправиш - ще искаш децата ти, приятелите ти и тези, които са били лоялни, да получат от наследстовто ти или ще го дадеш на всеки, който попита?
48
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 58 - 2 години живях там и само ще кажа, че чаят в 5 часа е заменен с първата бричка след работа, само дето има втора, трета, пета после ... Бая си къркат и те. ПИел само бира, ама като излукма 5-6 все ден, пак си е пиянка.
47
0
 
8
 
! Отговори
Анка Британка преди 1 година
До АнонименТе не искат и да работят, Имат си един формуляр при апликация за работа, т.нар апликация за равнопиставеност, в който се отразява вероизповедание и националност, и само можете да си представите...ако човек е бритиш-бритиш е добре, хубава заплата получава и неработи....но ако е нещо по-различно от това..нещата са другопоставени....то манипулаторите така се разпознават и избягват да работят :)
46
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 54 Британците пият по-малко от "трезвениците" като вас. Факт. Са, вие защо пиете, щом теорията ви е, че се пие от отчаяние .... :))))
45
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-големия колонист на планетата, чиято подчинена територия е била толкова масивна, че буквално винаги е било ден някъде на нея, просстираща владенията си на 6 континента, ще се кара на Русия, че имат конфликт с Държава, която я нямаше на картата преди 30 години? Алооо - Да ви напомням ли за Хонконг? За аборигените? За американските колонии? За Индия? Избихте и смачкахте култури на по хиляди години. Китай не може да се съвземе 250 години след вас.
44
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 47 Не, не е, но не ти стига акъла, за да го разбереш. Биха Адолфчо и ще бият и тоя фашистки диктатор. :)))))))
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анка Британка - Еми нормално - не успяха ни секнат, ама сега трябва да работат с нас.
42
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ZV Островът отдавна е като Сахара - само бурки и бедуини. Малцината останали рижави не-пустиняци се напиват до безпаметност от отчаяние.
41
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 42 - К Ми мъж съм ми! Борба, бокс и стрелба! Човек съм убивал! Паир правя! Жена ми ме слуша!Лщбовницата ме слуша! Аверите ме уважават и за мен ще убият, а аз за тях живота си давам! Само вие плачете тук! Ууу мъжленцата да сиепилират ръчкчите ууу да си говорят за чувствата, ууу да не се карат - Ти си слузестия, моето момичеее! И си жалкия! Бил ли си се някоаг? Или си "цивилизован и разумен" - АХХАХАХА другите думи за слаб и страхлив.
40
1
 
18
 
! Отговори
Анка Британка преди 1 година
До !:Те не учат много, но са се специализирали да търсят всичко през търсачките ...даже техните доктори лекуват през Google.. а тази вероятно нищо не знае и за Балканите, едно време преди да влезем в така ненужния европйски съюз, по гарите във Великобритания, е бълавала информация срещу нас..а сега тези са ни огромни приятели- да обичаш врага си.