Голямото предизвикателство пред Боливуд

Индийските филми трудно намират публика
11 окт 2022 23:20, Росен Стойчев
9
Голямото предизвикателство пред Боливуд
Снимка: БГНЕС/EPA

Филмовата индустрия на Индия е изправена пред голямо предизвикателство, съобщи АФП.

Боливуд произвежда по 1600 филма годишно, като е световен рекордьор. Сега обаче интересът към киносалоните намалява, дори и в големия център Мумбай.

Собствениците на киносалони признават, че ситуацията е много трудна, като много зрители вече не възприемат добре този тип филми.

Още по темата
Големи актьори като Акшай Кумар и Аамир Хан вече не са достатъчни, за да дойде публиката да гледа техните филми.

През миналата година Боливуд е пуснал петдесет филма на екран, като само една пета от тях са успели да постигнат планираните приходи. Интересното е, че индустрията в южната част на страната, известна като Толивуд, се справя доста добре.

До сега големите филми се правеха на хинди, но няколко продукции на езика телугу успяха да се изкачат на върха по приходи. Смята, че те успяват да предложат големи зрелища с песни и танци, които са значително по-достъпни за зрителите.

Някои смятат, че индустрията в Мумбай е станала прекалено елитарна, докато в другите части на страната разглеждат успехите на обикновените хора, а освен това много филми вече се преместват в големите платформи за гледане на филми, които правят забавлението достъпно за дома.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: индустрияфилмиИндия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
българка преди 1 година
Индийските филми продължават по 3 часа минимум. И да, наистина има много танци, музика, дълги погледи. Това се харесва на местната публика и такива са тамошните традиции. Изискванията към артистите са много високи - да са красиви, да могат да пеят и да танцуват дълго време. Пазарът е огромен, Холивуд дори не могат да си мечтаят за толкова много зрители - Индия е само 2 милиарда население + Индонезия, Малайзия и така нататък. Ходенето на кино там е семейна традиция.
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кинаджийо, съгласен съм, но причината е различна. Психясалата либерастия превзе киното и го съсипа до земята. С техните педерассттии и третополови дегеннерастии изгониха нормалните хора от киносалоните, а оставиха само отпадъцците. Вече не можеш да гледаш филм без черен и без лесбиец. На всичко отгоре, някога престижните им награди, се връчват по цвят на кожата и сексуална ориентация. Така направиха и с нобеловите награди, и с музиката, и с всичко което ни заобикаля. Сега ще си берат плодовете.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В днешни дни всеки иска да се избяга на дивана и да гледа, а не да отиде на кино срещу солидна сума да гледа филм. Ние ходихме като ученици на кино, но цените бяха достъпни за дневните. Сега децата са на таблетите и се забавляват. Някога и в селата е имало кино, сега вече и хора няма там, всички се тъпчат в градовете. Печелят само чорбаджиите защото намират евтина работна ръка.
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Индийците имат уникални филми. Голям почитател съм на тяхното кино. Истории, които истински ме трогват! Звук, картина, ефекти, всичко е на най-високо ниво. Имам обаче една голяма критика. Значи както си върви филма и изведнъж започват някакви песни, танци, кИчеци, маанета... превъртам минути напред, обаче джангъра продължава с пълна сила... после пак... и пак... ! Това според мен трябва да го изчистят.
1
8
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
По националните телевизии дават много хубави индийски сериали.