Рекордно поскъпване във Великобритания

Огромно търсене на работници
5 ное 2022 08:58, Росен Стойчев
138
Рекордно поскъпване във Великобритания
Снимка: БГНЕС

Рекордно поскъпване на хранителните стоки отчитат за пореден месец властите във Великобритания. Тенденцията се наблюдава на фона на сериозен недостиг на работна ръка, който допълнително увеличава цените.

Още по темата
При кои стоки се наблюдава най-сериозен скок и отказват ли се от тях англичаните провери кореспондентът на НОВА в Лондон Павлина Трифонова.

За първи път инфлацията при хранителните стоки на Острова достигна рекордните близо 12% през октомври, което е най-бързото месечно поскъпване за последните 42 г. Засегнати са почти всички продукти от първа необходимост като мляко, хляб, месо, плодове и зеленчуци. Най-много са поскъпнали макаронените изделия - с 60 на сто, както и олиото - с 65%.

Но сякаш най-сериозни вълнения в страната предизвика новината, че любимата на нацията чаша английски чай струва сега повече от всякога. Всеки ден в Обединеното кралство се изпиват 150 млн. чаши чай. Пият го и в двореца, и бездомниците на улицата, и то не само следобед, както повеляват старите английски традиции, а по цял ден. Обикновено му слагат захар и мляко, които са поскъпнали с около 30% за последната година. Самият чай също е увеличил цената си с 46 на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 119 - 4000 лв. на седмица казваш, делим на 2 = 2000 паунда - сметката е вярна: работил е на праиз /на акорд/ да речем седмица две до месец , повече не вярвам защото става труп, ноо тези пари ги получавя след 5, 6 месеца! - толкова за бачкаторите. 8000-9000 паунда заработва проектант в офис + още толкова бонус в края на годината но , че 30 до 40% са му таксите всеки месец, никой не го пита! само пенсионната му осигуровка е около 1000 паунда!
121
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Лондон ... Колкото за помагането със сметките на газ - Ако не си разбрал, сметките се качиха и се качват още най-вече заради санкциите с/у Русия, които въведе правителството! Сметките се качиха с МНОГО. Помощта от държавата е МАЛКО, колкото да затворят очите на хората. Ти явно си млад и отскоро. Не гледай само трохите които ти дават, а гледай и какво са ти отнели. Ако не беше русофобската политика на торите, арогантния Джонсън и идиоотката Тръс, нямаше газта да скочи с толкова!
120
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Лондон - Лондончо, май току-що си дошъл в Лондон и не можеш да спреш да се възхищаваш на дреболии. Добре знаем какви са заплатите и те не са 4000 лв на седмица, дори и за небачкатори. Това са към 8000 паунда месечно. За сравнение директор на държавно у-ще взима под 3000. Може би имаш малък проблем с математиката. Никой не казва че в ЕС или в Бг е добре. Обаче описаното от долния анонимен е невярно
119
2
 
8
 
! Отговори
Лондон преди 1 година
Коментират хора, които никога не са били във Великобритания на работа . "Бачкаторите" в строителството взимат от £150 на ден нагоре, минимална заплата си докарват всички чисто около £ 2000 . Дори и на работещите държавата помага в момента със сметките за газ . Лекарствата са безплатни за деца и възрастни над 60 години. Още обяснявайте колко сте добре в ЕС и в България!!!
118
4
 
6
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Като октоподи, всяка помощ да докопат. Жени, дето никога не са работили. Хем се води на заплата, хем ползва привилегии на социално слаба, накрая и майчинство от 2 държави цуца. А мъжът и бачка изкарва пари Или правят се на бедни, взели 4 стайна къща, искат да им я поеме държавата, а те 3 стаи под наем да дават. Тоя номер не мина де Е такива няма да ги сбъркат високите цвни.
117
4
 
8
 
! Отговори
Albi преди 1 година
В Англия само с бачкане не става. Скъсват те от данъци да има за социала. Повечето българи укриват доходи, прехвърлят от карта в карта и излиза че са под минимума. Кандидатстват за помощи и така си взимат тлъста заплата а държавата им плаща наем, сметки че и пари им дават.
116
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
последното е до анонимен 119
115
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен - категорично никой не дава такива суми на бачкатори в англия. или познатият ти те е преметнал, или работата му не е била чиста
114
3
 
35
 
! Отговори
Така е преди 1 година
И все пак животът във Великобритания е по-евтин от този в България. Факт
113
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да кило кашкавал. Поскъпна от 4.50. До 6.50.За килограм. И литър бензин. От 1.35 до 1.58. Цени за днес 05.11.2022...Направо страшно увеличение....
112
1
 
25
 
! Отговори
Смях преди 1 година
До Стоянов: "Важното е че успяха да санкционират Путин"? Да, това е най важното. На кой пакет санкции на ЕС сме вече, че им изтървах бройката?
111
4
 
0
 
! Отговори
взвд преди 1 година
да *** тия англосакси
110
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един познат ми каза, че в UK е печелил като бачкатор по 4000 лв. на седмица. В България кога ще могат да се изкарат толкова пари с бачкане на седмица? Така че стига с тази "криза" в UK.
109
2
 
17
 
! Отговори
Ник преди 1 година
Слабо ме интересува Великобритания, нито са в ЕС нито нищо. Да се изправят гордо пред решенията, които са взели.
108
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само цените и имотите са рекорди в Англия. Заплатите бяха мизерни даже по-ниски от бг преди да излезнат от ес.
107
5
 
11
 
! Отговори
А като засвистят преди 1 година
КИНЖАЛИТЕ и като забучат САРМАТИТЕ!! Какво ще правим тогава?
106
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
чесън
105
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зе губи войната. То с писане на платени коментари в интернет не става...
104
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пу губи войната. То с писане на платени коментари в интернет не става...
103
5
 
19
 
! Отговори
До 111 в дупките преди 1 година
Кво са превзели тия? То Укроармия не остана вече! Там вече основно се бият разни главорези от Ислямска Държава и други наемници на които НАТО плаща заплати от НАШИТЕ ДАНЪЦИ! А пък на Урсулката и другите роботи им плащаме заплати пак от НАШИТЕ ДАНЪЦИ за да защитават по екраните това безумие. Да ни е честито!