Китай регистрира рекорден брой болни от COVID-19 за 6 месеца

Новите случаи на заразяване са 4610
29
Китай регистрира рекорден брой болни от COVID-19 за 6 месеца
Снимка: БГНЕС

Китай вчера съобщи за най-високия брой заразени с коронавирус за последните 6 месеца, ден след като здравните власти казаха, че продължават да се придържат към строгите коронавирусни ограничения, предаде Ройтерс.

Новите случаи на заразяване са 4610, от които 588 са симптоматични, а 4022 – безсимптомни, съобщиха китайските здравни власти.

Това е най-високият брой заразени от 6 май насам. В петък новите случаи бяха 3837, от които 657 - симптоматични.

Макар че броят на новите случаи е изключително нисък по световните стандарти, от три години Китай неотклонно следва подхода си за „нулев ковид“, който включва локдауни, карантиниране на хора, често тестване и драстично намаляване на вътрешните пътувания.

На пресконференция вчера представители на здравните власти препотвърдиха решимостта си за „динамично прочистване“ на случаите на ковид.

Антиковидните мерки на Китай са „напълно правилни, освен това са най-икономичните и ефективните“, заяви Ху Сян, представител на здравните власти, който се занимава с контрол на заболяванията.

Китай трябва да продължи да се придържа към принципа да поставя на първо място хората и живота им, както и към по-широка стратегия за предотвратяване на привнасяне на случаи отвън и на поява ва вътрешни огнища на зараза, изтъкна Ху. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: Китайкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 13 Очевидно още вярваш в Дядо Коледа.
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вирусът е техен и те си знаят много добре защо не трябва да се допуска разпространение в обществото . А пък наште антиваксъри ви подложиха на убийствен експеримент, да го карате " на голо", инструктирани от централата в Кремъл. На Путин не му трябва война в България. Антиваксърите му свършиха по-добра работа.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се затворят и да не излизат 3 месеца и който оцелее, тъкмо ще им намалее населението нали това е всъщност целта.
8
2
 
6
 
! Отговори
Мg5 преди 1 година
Абе кажете им да я карат на релаксация и медитация и шъ им мине, може и по една ракийка с кобра да ударят, само да не замезват с прилепи, че пак шъ стане Страшно!!!!
7
2
 
4
 
! Отговори
биг долар преди 1 година
Аз разбирам израза динамично прочистване като всеки болен или заразен на бързо да го пращат с един куршум на оня свят. Само така политиката им на нулев ковид ще бъде постигната. И без това са прекалено много като брой население.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я си ***! Да ви преведа ли?
5
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой е безсимптомен, а някой умира, това е положението. От кой вид ще си, зависи от генетични фактори и от ваксинацията. Ако щеш -рискувай! Само че после да не ти е виновен лекаря, Бил Гейтс, арменския поп....
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунизъм! 45 стигат, никога повече
3
3
 
23
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
Абе хорица без мозък,ако мислите че има вирус в Китай и Си Дзипин се интересува от човешкото здраве ,жестоко се лъжете?Локдауните и отнемането на правата и свободите на хората е факт,а Китай изпълнява плана за абсолютен диктат!Да се молим на Господ ,тези червени тоталитаристи да не ни завземат че ,робството ще ни е в кърпа вързано(и определено няма да бъде като Османското иго ,а нещо по-жестоко)...четете книги и ще разберете истината !Хората са го написали с факти!!!
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами до това водят ваксините.
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ като не може да ги унищожи, се затриват сами. Безмозъчни дребосъци. Язък, че от толкова милиарди хора, един не се намери с мозък.