Коледна красота: В Букурещ се радват на най-голямата завеса от коледни светлини

Украсата е дело на международна компания
11

Най-голямата завеса от коледни светлини с дължина 100 метра се спуска над парк в Букурещ, съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.

Украсата е дело на международна компания, създала декорации за Rockefeller Center в Ню Йорк.

Базарът в румънската столица се провежда за първи път. Местната власт се надява той да се превърне в традиция. 100 000 души са посетили панаира само през първите четири дни след откриването му.

Освен огромната светеща завеса, има виенско колело с височина 33 метра и ледена пързалка с площ над 600 квадратни метра.

Входът на базара е безплатен, а посетителите могат да пазаруват от 60 къщички - изделия от восък, ръчно направени бижута и венци, както и най-различни храни.

Вижте още в следващото видео

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съседна Украйна тъне в мрак и студ, а мамалигарите харчат ток за коледно осветление, вместо да пренасочат част от мощностите си за украинците.
6
0
 
0
 
! Отговори
Истина преди 1 година
в Бургас когато и да бастисат кмета винаги е късно! Да не кажа че всички шефове в кметството също са некадърници с голямо самочувствие и никакво покритие, и те незабавно трябва да си ходят и да ги разследват за злоупотреба с влияние! Общинския съвет също!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Букурещ се радват на най-голямата завеса, защото още не са вдянали замисъла на автора. Не било завеса, а най- ми било нова Берлинска стена, енергийно и икономически разделящя Европа. Акушерката нас призовава да реагираме срещу пиндостанското изкривяване на принципите на конкуренцията.
4
0
 
0
 
! Отговори
Кмет-далавераджия преди 1 година
В Бургас най добрият град за живеене украсата е по хубава!
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 6, то това че в Европа "не достигал ток" е абсолютна руска партенка, и поредната дезинформация, идваща от кремълските тpoлове... Само Франция има няколко десетки действащи АЕЦ, смяташ ли че с нещо е зависима от Русия, за да има ток??? Когато руски тpoл ти каже колко е часа, ти гледай слънцето...
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А те в Букурещ, не са ли солидарни с Украина и ЕС .. да пестят ток, осветление на коледни украси.. и подобни призиви
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно там си нямат селска даскалица за кмет, а някой който умее да зарадва хората. Те пратиха в затвора корумпираните хора от властта и започнаха да дърпат напред.