Великобритания планира нов закон за стачките

Идеи на британския премиер
5 яну 2023 22:11, Росен Стойчев
45
Великобритания планира нов закон за стачките
Снимка: БГНЕС/EPA

Британският премиер Риши Сунак планира ново законодателство за ограничаване на стачките в страната, съобщи Таймс.

Още по темата


Идеята е да се въведе законодателство за минимални нива на обслужване, изисква се част от представителите на синдиката да продължат да работят. Това важи за водещите сфери в обществото.

Във Великобритания наблюдават поредица от протести. Повечето служители настояват за повишени доходи и това спира работата на транспорта и основни сфери.

Стачките ще бъдат обявени за противозаконни, ако профсъюзите не гарантират определени нива на обслужване. Това вероятно ще даде вариант на работодателите да съдят синдикатите, ако не изпълнят условията.

Представители на британския премиер не са коментирали твърденията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали именно това е идеята на стачката - съответното съсловие да притисне държавата, за да изпълни исканията им. Ако се гарантира някакви минимални нива на обслужване ще се получи - кучетата лаят, керванът си върви...
37
0
 
13
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Как се променят нещата.Когато е застрашена една власт веднага променя правилата на играта.До сега е действал този закон за стачките сега стана неудобен.ГОЛЯМА ДЕМОКРАЦАЦИЯ .
36
1
 
19
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Във Великобритания забраняват стачките, в Холандия забраниха референдумите и обсъждат забрана на политическите партии
35
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко демократично...да ограничават стачките.Народът им едва ли ще ги търпи.
34
0
 
4
 
! Отговори
до 14 Мда преди 1 година
нз дали осъзнаваш ама в Зимбабве не е много по евтино хахахах, сиг с 20%-30% по евтино от Бг иначе защо не, ама с прислуга и т. н няма да си там дълго
33
0
 
18
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Правата не се дават даром... Завоюват се със Кръв... ===))) докато не почнат да плачат и богатите, няма оправия... Зъб за чене, око за две....
32
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В СССР стачките не бяха разрешени.
31
0
 
22
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 1 година
Епа в Азия нема стачки, пакистанеца ще ги научи англетата да бачкат по 12ч и да ядат ориз.
30
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе ще Ви научи Ришката да ядете с пръсти и на замята - Само гледайте ! Китайците ядадат с нож и вилица ,а отворените Американци и Европейци се имат за голямата работа , че се научили да ядадат с клечки !
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БДЖ - Праите квото сте парили и досега - мигате умно докато Ви ЛЪЖАТ и правят на БУДАЛИ ! Минат ли тези номера на Английския Махараджа , в цяла Европа ще ги въведат тези правила - Демокрацията НЕ бърза , може и да почака !
28
0
 
12
 
! Отговори
Гз преди 1 година
Кво са 10 лири на час в англия бе съсел. Закъснял му пакетa, че разнасяй ти 5000 пакета дневно. Искало му се на *** пак индустриална революция 7 дни по 14 часа и да спи във фабриката.
27
0
 
13
 
! Отговори
ГУРУ преди 1 година
Требе да ги биете с пръчки Ришка в движение , като в Пакистан - Или ти беше от Индия - То се тая !
26
2
 
18
 
! Отговори
БДЖ преди 1 година
""""Риши Сунак планира ново законодателство за ограничаване на стачките в страната"""" ----- Алооу..., Демокрацията", кво прайм ся? -))))))))
25
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Меган като разбраха че може да роди черни внуци и я изпратиха обратно в САЩ, барабар с Хари.
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искат нещо да вземат от Индия. Защо иначе ей така ще си назначат хинду за лидер на консервативната си партия? Какво ли може да искат от Индия? Обикновенно всичко опира до пари и петрол.
23
1
 
16
 
! Отговори
Хи,хи хи ! преди 1 година
Луд смех ! Индиецът им дойде от хака на шугавите английски лордове ! Знатните крале,херцози,лордове, барони на Гордия Албион станаха слуги и словоблизци на довчерашните им слуги - индийците!!! По-голем смех от *** на кралицата им ! Именно херцозите и лордовете скоро ще носят кафе на стачкуващите черни, тъмносини,жълти и други цветови отенъци в родината си! Смех, г-жа Венче ! Голем смех !! Кметът на Лондон пък е пакистанец !! Сигурно е "произведен" в "Рицар на доволната усмивка" .
22
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Амчи те се уляха, туй да останат болниците и бърза помощ без персонал, това в цивилизована Европа и Индия никой няма да допуснеНикога болниците не са били без персонал, заместиха ги от армейския медицински корпус! Англия е истинска държава, само се опитай да преброиш хеликоптерните линейки и после виж ти колко имаш в България от същите на разположение!
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сорекес, консерваторе!
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това няма да стане .. Ти да не си в ИНДИЯ
19
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Законът няма да мине пред камерата на Лордовете! Стачки ще си има и в един момент ще се споразумеят и за заплатите! Това е Англия с не БКП_Уйнярияя, запомнете го този неуспорим факт! :))))))