Великобритания планира нов закон за стачките

Идеи на британския премиер
5 яну 2023 22:11, Росен Стойчев
45
Великобритания планира нов закон за стачките
Снимка: БГНЕС/EPA

Британският премиер Риши Сунак планира ново законодателство за ограничаване на стачките в страната, съобщи Таймс.

Още по темата


Идеята е да се въведе законодателство за минимални нива на обслужване, изисква се част от представителите на синдиката да продължат да работят. Това важи за водещите сфери в обществото.

Във Великобритания наблюдават поредица от протести. Повечето служители настояват за повишени доходи и това спира работата на транспорта и основни сфери.

Стачките ще бъдат обявени за противозаконни, ако профсъюзите не гарантират определени нива на обслужване. Това вероятно ще даде вариант на работодателите да съдят синдикатите, ако не изпълнят условията.

Представители на британския премиер не са коментирали твърденията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Амчи те се уляха, туй да останат болниците и бърза помощ без персонал, това в цивилизована Европа и Индия никой няма да допусне.
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Риши Сунак ще въведе либертариански режим в Британия, по модела на родната Индия. В Индия няма стачки, полицията бие с колове нарушителите на реда по улиците. Либертарианската икономика не допуска стачки и синдикални искания. Уволнение и разгонване на мързеливците роби.
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя хем не е енгелиз, хем ще ги съсипе, слага им хомота и нямат право на стачки, ин-ди-ец да ги управлява! До къде се докараха!
15
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прокопиевско-*** диригенти на наш трольо рекоха: вижте сега как го закъсаха еуропейците, беж-да бегаме в Азия! Така де, от 80 години все натам търчим, щото там РАЙ, братушка, как да бегаме от комунистическия "рай"! Натам ни бута *** Юмручков, пък ние, простаците, все бЕгаме от "рая"! Ами така си е - раЯ, ако не го натиска някой болшевик в калта, все му е криво и все си иска блато - да живей *** Юмручков, нали, трольо?
14
9
 
3
 
! Отговори
Хххх преди 1 година
Голяма част от стачкуващите са за уволнение...некадърни мързеливи ама с претенции...стачкуваха техните пощи..аз им ползват услугите...е няма такава некадърна пас....мина...1 на 100 става...губят ти пакетите забавят ти ги с дни, нашия пощальон идваше пиян, друг го мързи да сканира баркодовете...а получават по 10 паунда на час плюс екстра заплащане ако работи допълнително....ама мъ...рдите искат да работят 4 дена и заплата да им се увеличи с 20%
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
aмериканофенчета що така стачкуват на запад,нали заплатите им са големи?
12
4
 
17
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Във Великобритания забраняват стачките, в Холандия забраниха референдумите и обсъждат забрана на политическите партии
11
3
 
21
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Само като прочетох заглавието и бях 1000% сигурен че вътре пише че ще бъдат забранени. Не мога повече в тоя концлагер ЕС и с тия евроаталантически ценности. Не издържам. Сериозно, ама много сериозно се замислям за емиграция в Африка. С парите от панелката в Люлин, в Зимбабве примерно ще живея в имение с прислуга. Какви стачки, какви 5 евро?
10
2
 
26
 
! Отговори
А преди 1 година
Британците планират да продължат със ставките и до месец, два да изритат не компетентно правителство на торите.
9
3
 
26
 
! Отговори
Българ преди 1 година
Тоз явно иска да го обесят, туй не са тукащните овце да търпят с десетилетия ;)
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще им забранят да стачкуват ли?
7
1
 
16
 
! Отговори
Някой до 7 преди 1 година
Трябва да избие това налягане. Това уж са нашите родни държави, Европа, християнски държави, нашият дом, съюз и т.н. , но беше сега заради брюкселски зелки ние сме чужденци в Европа и в държавите си без право на глас и никой не иска да ни чуе. Има и факт, че работните хора са на изчезване е тогава ще има зрелище и фалити и затънали държави и т.н. Нека всички ресурси си раздадат така ще ядат мухи децата им и внуците им ще се чудят къде да избягат. Троянски кон.
6
2
 
21
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Стачките ще бъдат обявени за противозаконни. Този ще ги вкара в индийски ред хахаха ужас. Робовладелство. Нека взимайте още такива във властта и планетата е свършена.
5
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подивее ли тълпата, никакви закони не могат да я спрат. Няма по - силно от глада!
4
0
 
17
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Да стачкуват и аз искам. Увеличиха ми наема със 150 евро, всички стоки двойно някой и тройни. Аз какво съм виновна за тази война да плащам всичко. Заплатата не ми се е увеличила въобще. Също искам в Германия да стачкувам за много неща и да попитам даже политиците директно за законите им и дискриминацията спрямо нас за която никой не говори защото законите в ЕС не са закони за европейските граждани. И тъпият им данък ако не си женен и много други...Също бих им казала, че не стават за бяла държава
3
1
 
24
 
! Отговори
Смях преди 1 година
Демократично...
2
2
 
11
 
! Отговори
Гето преди 1 година
Ко може да очаквате от един необразован. Някой да работел , а други да стачкуват. А да та ши бат отзад на два ката?
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ромуле и идеи,абе хора това са несъвместими неща!