Загинал войник при престрелка в казарма в Австрия

Той открил огън след избухването на спор
6 яну 2023 11:10, Елка Василева
19
Загинал войник при престрелка в казарма в Австрия
Снимка: архив, БГНЕС

Един войник е бил убит, а друг ранен днес след изстрели в казарма на летището в австрийското градче Винер Нойщат, на около 50 километра южно от Виена, съобщи говорител на министерството на отбраната, предаде Ройтерс.

В казармата на летището във Винер Нойщат войник от охраната беше убит, а друг беше ранен при престрелка малко преди 7 часа тази сутрин, съобщи говорителят Михаел Бауер в Туитър.

Австрийската агенция АПА съобщи, че войникът е открил огън по време на избухнал спор и след това е бил застрелян от офицер.

Австрийският вестник „Курир“ съобщи, позовавайки се на представител на въоръжените сили, че причината за инцидента, както изглежда, е бил възникнал спор. По предварителни данни войник, който е бил караул, е произвел няколко изстрела и е ранил дежурния офицер. В отговор висшестоящият военен открил огън и е убил войника, предаде ТАСС.

(БТА, Петя Гергова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 11 "... а е взел тяхната дума за вечен неутралитет." - точно така е! И това е разликата между австрийците, търсещи свобода и немците - вечните слуги. И фактът, че Хитлер е бил австриец не е случайност, а закономерност. ПП. Австрия е държавата най-облагодетелствана от плана Маршал (на глава от населението), а благодарение на неутралитета си -и център на ОПЕК и други посреднически и институции.
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали живея тук та да ви кажа! Австрийците са българи ама с пари т.е. средния австриец има много повече пари от средния българин! Не го пиша с цел обиждане просто такива са фактите! Австрия е огледало, каква ще бъде България ако българина се замогне - ще стрелят срещу офицерите! Дали това е добре или не, ще решат оценките на коментиращите!
13
8
 
5
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Австрия е смесица от пияници със славянска - руска култура и европейци. Около петдесет на петдесет процента.
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двамата войници не са се разбрали кой от тях ще е Кончита и кой ще е Вурст. Нацистка джендърска драма.
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каналът за дрога... пратката...
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сталин се бил отказал от почти цяла завладяна от СССР Австрия. Не се е отказал, а е взел тяхната дума за вечен неутралитет. Има нещо архитайно, свързано с градовете-континенти Виена и Женева. Нещо, което Сталин е знаел, а ние - не. И Путин го знае, щом като преди години уважи с присъствието си сватбата на австрийската министър на външните работи.
9
5
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ЛЮБАВНА СВАДА! МАЛКИЯ Е ОТКАЗАЛ ПОВЕЧЕ ДА ГО ОПЪВА ОФИЦЕРА И ПРИЯТЕЛИТЕ МУ! И ГОСПОДАРЯ МУ ГО Е ЗАСТРЕЛЯЛ СЛЕД КОЕТО СЕ Е ПРОСТРЕЛЯЛ ДА ПРИКРИЕ УБИЙСТВОТО КАТО САМОЗАЩИТА!
8
3
 
3
 
! Отговори
Защо е така преди 1 година
Австрия са германско говорящи и като родина на Хитлер си имат и много хитлеристи но има и култ към СТАЛИН по доста комична и куриозна причина......Сталин е бил на път сам самичък да завладее цяла Австрия и да си направи Австрийска социалистическа държава като ГДР но сам самичък се отказал от завладените австрийски територии.......Естествено изнудвал Англия и САЩ да дадат Триест на Словения(която била в Югославия) но пък се отказал от почти цяла завладяна от СССР:Австрия
7
4
 
8
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Добре че граничи и има силно финансово влияние от Германия, Швейцария, Италия . Ще ще да е държава по зле и от България
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия наистина са им дали бойни патрони!
5
6
 
10
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Организирана провокация за прикритие на свидетел. Австрия е щаба на фашизъм и комунизъм от столетие. Пълно е от стари съветски военни наследници . С мечтата си , че СССР е вечно жив
4
3
 
16
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Нацисти сър
3
2
 
10
 
! Отговори
Кръвта вода не става преди 1 година
Нацисткия фелдмаршал се е разправил с бунта както подобава.
2
0
 
18
 
! Отговори
Дедо Гочо преди 1 година
Австрийският вестник Курир съобщи, позовавайки се на представител на въоръжените сили, че причината за инцидента, както изглежда, е бил възникнал спор.Кой от тях не е бил християнин
1
3
 
19
 
! Отговори
Той преди 1 година
Путин е бил....