Отменят 152 полета заради стачка на "Райънеър" в Белгия

Прогнозата е да не са засегнати самолетите в други страни
7 яну 2023 10:31, Елка Василева
7
Отменят 152 полета заради стачка на "Райънеър" в Белгия
Снимка: архив, БГНЕС

Стачка на служителите на нискотарифния авиопревозвач "Райънеър" се очаква да доведе до отмяната на 152 полета днес и утре на летище "Шарлероа" в Брюксел, предаде Франс прес.

Близо 400 от наетите в Белгия стюарди и стюардеси вече стачкуваха от 30 декември до 1 януари.

"Шарлероа" е второто по натовареност летище в Белгия, отбелязва Франс прес, цитирана от БНР. Очаква се протестът да обърка плановете на около 20 000 пътници.

Прогнозата е, че стачката няма да засегне самолети на "Райънеър", базирани в други страни.

От Белгия ирландската авиокомпания управлява 15 машини, допълва агенцията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите туроператори всичките им почивки все с райн еър или уиз еър, без чекиран багаж, което е пълна подигравка, но искат да печелят двойно. България еър е далеч по добра. Бяхме решили да отидем на почивка я Италия, я Испания, но ни отказаха полвинчатите предложения за много пари. Явно сами ще си организираме всичко.
4
0
 
0
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Самолетите при Райънеър са собственост напредстави си, и аз щях да падна като разбрахсамите пилоти. А иначе вярно, ново оборудване, но кацат мноу далече да му се не види. Шарлероа например е на майна Райна от Брюксел
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цяла Европа се тресе от стачки и митинги. Тук-там нашите, от немай къде, с половин уста вземат, та напишат по изречение за някоя. Но услужливо пропускат да разработят най-важното - каква е причината за тези събития. Четете чужда преса - руска, холандска, всякаква, да можете да си напаснете истинската информация. И то у нас е трудно и такава да се намери, поради ембаргото, наложено от "демократите" над свободното слово в Европа.
2
2
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Райнер са най-голямата самолетна компания в Европа. Свиквайте.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изненада, персоналът на нискотарифните и той иска да яде....Познат пилот разказваше, че докато останалите авиолинии настаняват пилотите си в хотел за сметка на фирмата, пилотите на Райънеър си плащат сами хотелите и си търсят евтини места на нощуване.