Великобритания плаща на домакинствата за изключени уреди

Нова програма
24 яну 2023 22:32, Росен Стойчев
14
Великобритания плаща на домакинствата за изключени уреди
Снимка: БГНЕС/EPA

Великобритания обяви нов енергиен план, съобщи Нова.

Страната наблюдава студено време. Това затруднява енергийната система.

За това се предлагат бонуси за семействата и ще бъдат заплатени, ако изключват своите уреди между 17 и 18 ч.

В идеята са се включили над един милион семейства и фирми. Смята се, че така се пестят до 20 паунда.

Още по темата


Вероятно решение ще остане за постоянно. Часовият диапазон ще се увеличи с тридесет минути.

Оказва се, че вятърните централи спират да работят при продължително студено време и е трудно да се намери заместител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Batman преди 1 година
Е по нагла новина от тази не съм и мечтал да чуя... да ми платят да замръзна от студ.. и после ще ги дам на аптеката тия пари.. всено да ти дам пари но не яш когато си гладен че няма храна много по супермаркети те
7
2
 
4
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 година
"бонуси за семействата и ще бъдат заплатени" - кеш или с превод? По-вероятно - второто. Което поражда въпроса - струва ли си да мръзнеш заради цифри в компютър?
6
0
 
15
 
! Отговори
однако преди 1 година
Има нещо гнило в Дания. Изречението не е мое, а на Шекспир. Пишете, че вятърните централи спирали да работят при продължително студено време, но аз мога да повярвам, че това се отнася само за западната половина от света. Миналата година Русия изгради и въведе в експлоатация край Мурманск най-големия и мощен ветропарк в света. Мурманск е най-големия град зад полярната окръжност и там руските вятърни генератори, 6-7 месеца в годината работят при продължително студено време. Значи Русия го може.
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гениално. Тъй като в Наглобритания изпитвали студ, вятърните централи спирали да работят при продължително студено време и им било трудно да намерят заместител, а електромобилите ставали все повече, наглоумните управляващи измислили нов енергиен план - домакинствата да изключвали своите уреди между 17 и 18 ч..
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Оказва се, че вятърните централи спират да работят при продължително студено време" Не се "ОКАЗВА" то си е ясно! Конструктивно са така! И какво още не работи при студено време? Електромобилите-играчки! Не могат да се зареждат при температура под нулата! Батерията се разрежда за дни при температури под нулата! Фалшивите автомобили на батерии са подигравка! Вятърните мелници са пародия! Всичко спира да работи, точно когато ти трябва най-много!
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето каква е конспирацията - за да се включиш, трябва да ти сложат "смарт електромер". Като ти сложат веднъж "смарт електромера", следващият път играта ще е друга - който не изключва когато му кажат, ще го таксуват петорно. Та така. Внимавайте в картинката, измамата ще стигне и до нас.
2
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"В идеята са се включили над един милион семейства и фирми. Смята се, че така се пестят до 20 паунда." Икономията е майка на мизерията.
1
3
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При нас пък масово радиаторите са на нула, но Топлофикация ти взема по 100 лв.