РСМ и България да водят диалог за запазване на достойнството

Това обяви Димитър Ковачевски
20 фев 2023 23:10, Росен Стойчев
30
РСМ и България да водят диалог за запазване на достойнството
Снимка: БГНЕС/EPA

Северна Македония и България трябва да разчитат на диалог на институционално ниво и запазване на достойнството на институциите и гражданите. Това обяви македонският премиер Димитър Ковачевски пред МИА.

Добави, че е добре двете страни да работят в насока, обединяваща техните граждани. Това ще доведе до ниво на партньорство, достойно за тях като съседи.

Премиерът на македонската държава смята, че трябва да се търсят общи теми. Обясни, че вече е само въпрос на време Западните Балканите да станат част от ЕС.

Припомни, че Северна Македония е част от водещи групи, което показва регионално сътрудничество за свободно движение на стоки и услуги.

Още по темата
Обясни, че страната е била пример, за това как с добросъседски диалог могат да се решат големи теми.

Ковачевски обясни, че в България и Северна Македония има хора и групи, получаващи подкрепа от трети държави, които не искат да видят региона в ЕС. Обясни, че неговата страна напредва в европейската интеграция.

Очаква сериозен напредък в близки срокове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македония се ползва като Бушон от политиците в България които са били на хранилката на Путин.Първи списък на Магнитски,започнаха,втори списък на Магнитски подсилиха мероприятията.Какво ще стане при третия ,в който ще има доста по-сериозни личности?Сами се досещате кои ще бъдат там.Напрежението с Македония започна след една среща на Бойко с Орбан.
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наорежението с Македония започна след една среща на Бойко Борисов с Виктор Орбан.Веднага след тази среща политиката на България (ГЕРБ) се промени в обратна посока.Както от приятелски подход и настояване на България (ГЕРБ) ,Македония да влезне в ЕС,се случи обратното ВЕТО. Орбан е човек на Путин..Много е просто всичко. Ковачески няма силата да го каже,затова казва трети сили...
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
25 Към Русия отиваме с продажниците от уж, демократите ПП,ДБ, за които парите не миришат, Джеймкорп, Нексо, руски капитал и пране на руски пари. САЩ не се интересуват какво правят шарлатаните от ПП, стига да ги слушат. Държавата е в застой, заради ИТН,ПП,ДБ,БСП. Изводите са очевидни.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ незабавно да действа и да покаже списъка с хора зависими от Русия. Те показаха само малка предупредителна част .След показването на списъка се засили работата със създаване на напрежение с Македония.Дайте ги всички не на порции.
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако САЩ не се намеси този път,но без грам политиканстване и да се каже директно какви ги вършат определени къргове,Ние отиваме в Русия.Същото става и с Унгария. Тук Македония е жертва на Руска интрига. В двете държави има сериозна агентура от Русия.Те създават конфронтации.Лесно се купуват хора от Македония и България.Но това което може да стане тук,може да повлияе на цяла Европа.За това САЩ да не стои от страни,политиците ни са слаби.Има два вариянта на действие.Вие от САЩ преценете.
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен САЩ трябва сериозно да се намеси,защото в България Руските сили заеха голяма част от политическия живот.Виждам ,че няма свободна медия която да покаже истината на народа.Показва им се избирателно и попагандно.Да в България има интелегентни хора,но ще им е трудно сами да се преборят.Македония се ползва като имструмент да влезнем в орбитата на влияние на Русия.Т.е. да се стигне до там България да не е в ЕС и НАТО.Нещо подобно на Унгария.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не Ви въртят те номера,а Вие Русоробчета въртите номера на двата народа от България и Македония.Лошото е че в България и полититците са в тази група купени от трети страни.Има ги и в Македония ,но там са две партии.Тук са много.Тук само две не са купени.Даже и там има пробиви.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Болезнено е прав.В България и Македония винаги е имало продажници заради които народа на двете държави е страдал.Има много примери в историята.А в Македония убийствено е старадал.Съдбата им даде възможност да не страдат от други и са самостоятелни.Но отново се появиха тъмни сили,които пречат.Но да знаете Русоробчета,съдбата винаги се намесва. В случая се казва САЩ.На САЩ им е ясно.Скоро ще видите нови списъци.Икомомиката ще боксува все повече.
14
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
***...жалко че разпръснаха на армията.такава Дружба щяхме да им дадем че не Еврогейовете в Брюксел а Америка щеше да усети удара.
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Достойнството не се запазва, като сиверномакедонците пребиват българи, а властта в Скопие не наказва извършителите.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Калпазани на.рани...
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Диалозите приключиха. Имат договор за изпълнение.
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия са като развален грамофон. Много са лицемерни.
9
2
 
22
 
! Отговори
Света се обърка преди 1 година
България ОТДАААВНА трябваше да прекрати всякакви отношения с тая измислена територия и да анулира българските паспорти на макетата измамници . Доколкото знам с такива паспорти са и няколко македонски политици и дори управляващи и членове на семействата им ... СТИГА сме се занимавали с тия сръбски марионетки .... Други грижи нямаме ли си ?
8
10
 
2
 
! Отговори
И във вардарска преди 1 година
Македония и в пиринска сме подвластни на шепа хора слуги на Русия. В западната част това влияние е по силно изразено. След поредните американски изцепки по глупостта наречена Магнитски скоро ще се изравниме. Били сме им много важен партньор?! Еми махнете визите. Не подстрекавайте ЕС да ни държи вън от Шенген. Искате от нас, а не давате насреща. Това е лицемерие, отблъскване.
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия макетата са като херпес. През няколко дена и пак напомнят. То самото им име на държавата е като за слабоумни. Република Северна Македония. Разбрахме най-накрая, че сте северни нещо си. Столицата на тия им се казва СКОПИЕ... да ви казвам ли какво е скопен? Нямат топки и си лаят там нещо си. Скопени шизофреници да говорят на български диалект. Но упорито имат дата в календара кога да повтарят като едно детенце с умствена изостаналост. Чакаме вкючване от Скопие след месец пак по графика.
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво достойнство на тези преоблечени българи, титовистки нахалници от Северен Мелмак!
5
2
 
18
 
! Отговори
Бай Лазар преди 1 година
Да се премахне двойното граждансто на македонците с български паспорти. Да избират държавата. Стига сме се кланяли на някакви политици.
4
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политиката на ГЕРБ и Бойко Борисов доведе до провал на България.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 1БОЙКО СЛУЖИ НА СРЪБСКИТЕ И РУСКИ СЛУЖБИ, ПОСТРОИ РУСКИ ПОТОК ЗА ДА ОБСЛУЖИ РУСИЯ И СЪРБИЯ, ТОЗИ ДРИСЪК БАНКЯНСКИ