Проблемът с недостига на храни в Англия се задълбочава

Все повече рафтове в магазините са празни
100
Проблемът с недостига на храни в Англия се задълбочава
Снимка: Pixabay

Недостигът на стоки във Великобритания се задълбочава. Периодично различни хранителни продукти изчезват от рафтовете и се налага супермаркети да поставят лимит за пазаруване, а готвачи да измислят нови рецепти, за да се справят със случващото се.

След като преди Коледа рафтовете за яйца в английските супермаркети останаха празни, сега наред са тези за пресните плодове и зеленчуци. Официалното обяснение е, че по това време от годината те основно се внасят от Мароко и Испания, но необичайно студено време в двете южни държави е забавило и намалило реколтата. Затова пет от най-големите хранителни вериги във Великобритания се принудиха да въведат лимит при купуването на краставици, домати и чушки, за да се опитат да разпределят справедливо критично намалелите доставки.

Валя Станева е сладкар във Великобритания и вече все по-трудно се справя, защото буквално няма с какво да направи тортите си. Колегите й вече правят бяла пица заради липсата на домати. Недостигът затвори и някои ресторанти.

„За направата на една торта са ми необходими поне 10-20 броя яйца, но имаше ограничения в магазините и трябваше да обикалям”, споделя жената пред Нова телевизия.

От Британската асоциация на търговците на ябълки и круши съобщиха, че недостигът на пресни плодове и зеленчуци ще продължи. Причината - супермаркетите не плащат достатъчно на английските фермери и те са намалили чувствително производството си, а след Brexit европейските им колеги вече не намират Великобритания за толкова атрактивен пазар.

„И в България сме имали липси, но сме се научили да ги преодоляваме. В Англия започнахме да правим туршийки, суджуци. Това е последният суджук, който е за тази година”, каза още Валя.

Ако правителството не се намеси с адекватни мерки, постепенно англичаните ще се върнат единствено към сезонно ядене на пресни плодове и зеленчуци, както е било преди трийсетина години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: Великобританияхрани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
7
 
15
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
И точно в този момент некак си се чувствувам Китаец! Сто години англикските екстременти дрогираха с морфин Достойните Китайци,а Красивите им жени им накараха да са им наложници.Е,сега Велик Китай ще им наложи 100 000 години от най-заслуженият от англосаксонците опиум - гладът.На Китайските Мъже грозни и дебели англичанки не са им нужни.Нужно им е едно естественно,нормално,оправдано и доста весело-лудичко ОТМЪШЕНИЕ!Напред,Китай!
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледах репортажа по телевизията и я дадоха тая бялата пица, верно белееше. : ) Тва някакъв сос тартар сигурно.
19
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горкичките. Важното е да продължат да подкрепят Украйна и да са независими от Брюксел.
18
5
 
42
 
! Отговори
Невероятно преди 1 година
Британците нямат пари за храна ( даплащат на земеделците) но милиарда за оръжие в Украйна има!
17
7
 
28
 
! Отговори
гневен мъж преди 1 година
Глупости.Всичко им е на шест на ингилизите.Нямането е при нас.Но нали сме си свикнали,та не го забелязваме.Идети и в Гърция-нали от години пишем как едва ли не са умряли от глад.Всичко им е наред.
16
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Eх, пък на нас колко ни е хубаво при "модела Радьо"! Да живее БКП! Да живеят "Подмяната"+Новото старо БКП (Рада Дълбоката, Ристьо и Женерал Жуже) + 100-процентова ИНФЛАЦИЯ и мизеруване!
15
0
 
19
 
! Отговори
Оксиморон преди 1 година
Тукаповече трият отколкото пишат!
14
21
 
13
 
! Отговори
До 4 преди 1 година
Иначе нямаше 250 хил. българи да са в Англия. За да отидат, значи са имали причини. . . . Това демонстрация на нисък интелект съпроводен с липса на знание ли е?
13
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не плащат достатъчно на английските фермери и те са намалили чувствително производството си>>> Нямат пари за храна, а милиарди за оръжие в Украйна имат!!
12
2
 
8
 
! Отговори
мак преди 1 година
теменуго от вчера, и там ли Киро, Радев и всички ваши опоненти са виновни?
11
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Статията е повторение с малки допълнения от преди 2 седмици. Липсите са в главите ви. Който търси - намира. Като им е толкова лошо, никой не ги спира да си хванат самолета и да дойдат на хубавото. Иначе, като са толкова милиони на клона, какво да бъде? Като си внесоха половината африка и азия, пришълците ще им изядат и ушите. Новите англичани генетично са програмирани да лежат по цял ден и вечерно време да поизлязат да се нахранят и после пак обратно в колибата да правят деца и на бели жени.
10
22
 
17
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Така е.А във Франция пък няма значение дали ядвш марула илизахарен памук.Всичко има един и същи вкус.Още когато бях детенце дядо ми Стоил Писов ми казваше,че ако падне Комунизма се завръща исляма.Толкова години оо-късно думите му се оказяха мъдри,правдиви и възпитателни.Ето тези англичани ,дами и господа,са напът да превземат България скоро и изхвърлят Българите.И не само англичаните.Западняците отдавна са ромизирани,сиреч номади rpuзачи са.
9
32
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горките англичани... А в сита Русия на Путин има всичко... Само дето в Русия минималната заплата (на която работят доста руснаци) е 12000 рубли (290 лв.), а в Англия толкова взимат на ден...
8
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако е истина....Браво....на Ви сега Брекзит....
7
4
 
30
 
! Отговори
гастарбайтера у UK преди 1 година
Амииии............да започнат да работят, призвеждат!
6
4
 
11
 
! Отговори
do 3 преди 1 година
До Анонимен: Те в Индия много ги харесват англичаните
5
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как бе? И там ли Кирчо и Кокорчо им вдигат цените?
4
25
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това прилича на глупостите които се говорят в Русия за гладна и измръзнала Европа. То като свърши моят хляб в Кауфланд и аз ще пусна новина, че в Кауфланд няма хляб. Ама няма да напиша, че няма един точно определен вид хляб и то точно в определен час. Медиите са страшна сила. Не вярвам в Англия да се лишават от нещо. Иначе нямаше 250 хил. българи да са в Англия. За да отидат, значи са имали причини. Не са отишли там за да се мъчат, а с някаква цел. Нещо в България го е нямало. А там го има.
3
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Индийският им премиер не може ли да им внесе от Индия?
2
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колелото се върти. Ние обаче все сме от долу.