Заради закъснели линейки в Англия са починали над 500 болни

В повечето случаи Бърза помощ е пристигнала около 15 ч. от повикването
10 мар 2023 14:06, Елка Василева
12
Заради закъснели линейки в Англия са починали над 500 болни
Снимка: архив, БГНЕС

В Англия повече от 500 сериозно болни пациенти са починали миналата година, след като не им е оказана своевременна спешна помощ в болници в резултат на големи забавяния на линейките, показва разследване на "Гардиън".

"Гардиън" съобщава, че в повечето случаи Бърза помощ е пристигнала в домовете на пациентите след около 15 часа от повикването, предаде кореспондентът на БНР.

Смъртните случаи включват хора с инсулт или инфаркт или чието дишане внезапно се е влошило, а също при пътнотранспортни произшествия.

Статистиката показва, че при всички случаи линейките са пристигали далеч след целевите времена в националното здравеопазване за реагиране при извънредни ситуации.

Трагичните случаи са се увеличили и поради факта, че често линейките просто не са могли да получат достъп до болниците, за да оставят пациентите в прекалено претоварените отдели за спешна помощ.

Регистрираните 511 смъртни случаи в Англия през 2022 година надхвърлят повече от два пъти 220-те случаи през 2021 година.

Доктор Ейдриън Бойл, който е президент на Кралския колеж по спешна медицина, представляващ лекарите, заявява за "Гардиън", че повечето от тези трагични случаи са били предотвратими.

"Данните са силно обезпокоителни. Бройката е еквивалент на жертвите на няколко самолетни катастрофи", допълни Бойл.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега в Англия, скоро и тука! Ама безплатно!
9
2
 
5
 
! Отговори
Спешно да им пратим преди 1 година
отряди от ФакултетО, от Столипиново и от екзотичната част на Сливен, за да превъзпитат кадрите от Кралския колеж по спешна медицина!
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От нас се учат..Някой да им каже, че тук след 23 часа ти пращат линейка сутрин, защото вечер не работят. Да знаят, да не се минат....
7
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако някой наистина си мисли че здравеопазването в БГ дори е сравнимо с Англия е страшно заблуден, да и там има проблеми, да цените са страшно високи,но получаваш човешко отношение и вярна диагноза, на никого не пожелавам да трябва да лежи в бг болница, накрая сам ще поискаш да си сложиш края.
6
1
 
8
 
! Отговори
Батман преди 1 година
Да то и в България закъсняват но с най много час а тук наистина с часове 10 15 часа... и говорят с теб по телефона 2 часа дате разпитват ка какво ли не би се сетил, от личен опит знам че човек да живеят с семейство си в англия е да имаш голямо търпение и здрав разум да тъпиш лекарите и общо зето законите им...аз често се прибирам за България заради нашите български лекари.. обиколих света и се уверих че няма по добри лекари от нашите,, ако имаха оважение и добри заплати щяхме да сме номери 1
5
1
 
9
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
И тези тръгнали да учат света как да живее и помагат на хунтата в Киев.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С бутиковата медицина е така. Още през пандемията от ковид, която взе много жертви в западна европа, няма какво да се лъжем, се установи, че цели държави разчитат на скъпи частни клиники, които до последно се съпротивляваха да приемат неплатежоспособни пациенти.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Англия, е без образно здравеопазването,тук трябва да благодарим на нашите лекари.
2
2
 
4
 
! Отговори
линейка преди 1 година
Ами те и тук закъсняват, но няма проблем
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стотици хиляди малки предприятия в Обединеното кралство са изложени на риск от затваряне тази година, като общите икономически загуби вероятно ще достигнат £12 млрд. на фона на нарастващата инфлация и задълбочаващата се криза, според Sky News.