Българската общност в Чикаго изпълни храмовете за Великден

Според неофициални данни в града живеят около 150 хиляди наши сънародници
16 апр 2023 17:45, Нели Христова
22
Българската общност в Чикаго изпълни храмовете за Великден
Снимка: БГНЕС

Българите в най-големия "български" град отвъд Атлантика, Чикаго, изпълниха двете църкви на нашата общност в мегаполиса, предаде репортер на БГНЕС.

Двата православни храма "Света София" и "Свети Иван Рилски" бяха препълнени по време на Вечерната Света Литургия по случай Възкресение Христово.

Генералният консул на България в Чикаго, Светослав Станков, пожела на всички българи в Америка и по света вяра в чудото на възкресението, здраве, любов и състрадание към нуждаещите се.

Според неофициални данни в града живеят около 150 хиляди наши сънародници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
4
 
! Отговори
От Добрич преди 1 година
До ot USA Отивай да миеш чинии, шабо, че ще те сменят с някой мексиканец! После не мож си плати наема и жена ти ще трябва да прави човки на лендлорда ти!
13
4
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Нека си празнуват.Лошо няма,но да им се спре гласуването.Не плащаш данъци в България,не гласуваш.
12
0
 
4
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 1 година
"Високото грозде - кисело"народна поговорка
11
5
 
7
 
! Отговори
Додо преди 1 година
До Мен 100% съм съгласен с Вас, че да се гласува от чужбина, па било то от Австралия, Турция или САЩ, е абсолютно извращение в българщината като цяло! Не може да си решил да отдадеш живота си и да хвърлиш семето си в чужда леха, да отгледаш чужденци (колкото и да не ти стиска да си го признаеш), да зарежеш родителите ти на стари години сами, вероятно да не се прибереш и за погребението им, и да искаш да определяш съдбата на България и хората там! Ако толкова искаш, ще си отидеш да гласуваш там
10
9
 
6
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Американската мечта ли дирят там?! И мулти милионери да станат цял живот ще се чувстват като дърво без корен, ще сънуват България и никога няма да са истински щастливи... тъжно
9
7
 
11
 
! Отговори
Додо преди 1 година
В Чигаго, или Шекаго, както го наричат някои, наистина живее една от най-многобройните, но за сметка на това и вероятно най-пр0стата българска общност зад граница! Трокаджии, (това са шофьори на камион по чикагско-български диалект), повечето от Дупница, Видин, Хисаря, помаци от Сърница, Доспат и Елешница, тук-таме персонал - сервитьори, бармани, лимо-драйверчета, и подобни неатрактивни професии за вадене на хляба! Като цяло си кръщават децата с американски имена, жените се пишат с мъжки фамилии
8
10
 
4
 
! Отговори
нднс преди 1 година
майка си и баща си ли търсят там
7
8
 
7
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Да се пишат хамериканци и да не ни занимават със себе си. Що за наглост да им дават да гласуват...
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам коментарите по-долу, ако не си в БГ панелка - не си вече българин, а и християнин.Христос Воскресе!
5
8
 
6
 
! Отговори
todor преди 1 година
ДАли са вписани като Българи в Американската конституция или ги е срам да се наименуват такива..
4
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Водете ги с български производ. След 5 г там реално не са вече българи. Забравили думи, забравили градове.
3
17
 
7
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Тва, като отидете в чужбина и като започнете да се правите на българи!? Тук - сакън да не го помислят за демоде, *** селчак и главоч, а когато отиде там - вижте ни какви патриоти сме! Излишна и лицемерна показност! България е достатъчно добра страна - стойте си тук и не я предавайте! Или демонстрирате желание за индулгенция и някакво извинение, че сте изменници на родината!?
2
15
 
8
 
! Отговори
Ъх преди 1 година
Българите в Чикаго, както и всички останали сел.ндури разпръснати по света, трупат евраци и долари, а искат останалите да се борят в България да минат под руско робство, гласувайки за *** и *** с мартениците. Тапири с две думи.
1
7
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Това е затрогващо !.........Обаче все пак навява некаква кротка тъга,че толкова наши сънародници са се реализирали в Чикаго,не в България.....Как мислите?..-Ще се възродим ли с "Възраждане" ?