Осем души загинаха при пожар в чешки град

Пламъците са избухнали в контейнери със строителни материали
Обновена: 4 май 2023 13:45 | 4 май 2023 13:36, Елка Василева
3
Осем души загинаха при пожар в чешки град
Снимка: БГНЕС

Осем души, които най-вероятно са били бездомници, са загинали снощи при пожар, избухнал в контейнери със строителни материали в чешкия град Бърно, съобщи полицията днес.

Пламъците са обхванали 12 контейнера, разположени в близост до жилищен комплекс, преди да бъдат изгасени рано тази сутрин, съобщи чешката телевизия.

Полицията написа в "Туитър", че причината за пожара все още не е установена, а жертвите, които все още не са идентифицирани, най-вероятно са бездомници, каза говорител за чешката осведомителна агенция ЧТК.

През 2020 г. пожар в жилищна сграда взе единадесет жертви, което се превърна в един от най-трагичните инциденти в страната. При друг пожар, избухнал в Прага през 2010 г. в изоставена сграда, обитавана от бездомни хора, загинаха девет души, припомня агенцията.

(БТА, Десислава Николова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
kirasirrav преди 11 месеца
За ,,ес ес" съм съгласен. Ама толкова новоиндийци колкото съм видял в Бърно, направо не се поддават на изчисление, няма такъв български град. Тя и местната управа не им знае бройката. Много идват от Словакия при родата си, и не е ясно кой на гости, кой на работа кой за друго.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Много бездомници има в еесовска Чехия и някои от тях са загинали снощи.