Мъж нахлу с колата си през една от портите на Ватикана

Той е арестуван, има психични проблеми
19 май 2023 08:34, Елка Василева
14
Мъж нахлу с колата си през една от портите на Ватикана
Снимка: архив, БГНЕС

Автомобил нахлу снощи през една от портите на Ватикана и шофьорът му бе арестуван, предаде ДПА, като се позова на изявление на Светия престол. Няма жертви и никой не е ранен.

Автомобилът стигнал до източната входна порта "Санта Ана" и след това с висока скорост преминал през двете контролни бариери на папската швейцарска гвардия и жандармерийския корпус на Ватикана, се казва в изявлението.

Първоначално автомобилът се приближил и бил отклонен от папската гвардия, но след маневра колата се върнала, насочвайки се пак към Ватикана.

В опит да спре автомобила член на охраната стрелял с пистолета си по предните му гуми. Въпреки че улучил левия преден калник, колата продължила да се движи напред.

Автомобилът навлязъл във вътрешността зад портата, като стигнал до централния двор на Апостолическия дворец на Ватикана. След като се озовал там, шофьорът изведнъж слязъл от колата и бил арестуван, се казва в изявлението.

Мъжът, за когото се смята, че е на около 40 години, веднага е бил прегледан от лекар. Той установил, че шофьорът има психични проблеми.

Според изявлението на Светия престол мъжът сега е задържан в казармата на жандармерийския корпус на Ватикана.
(БТА, Светослав Танчев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А пък тия, дето са обличат с клоунски дрехи и доспехи от средновековие - те хич па нямат психически проблеми, нали ?
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Като гледам служители с такива тенекии в днешно време и ми става смешно.
8
1
 
3
 
! Отговори
Помнещ преди 11 месеца
Когато през 80-те години четяхме как през 2046-та Ванга предричаше Европейски халифат със столица Рим и се смеехме. Смятахме, че бабата е превъртяла и се чудехме как може да се случи това? Е, вече знаем как може да се случи.
7
0
 
3
 
! Отговори
Хейт преди 11 месеца
Това е само началото. Първият подпийнал имигрант, който решил да джигитства по римските улици. След 40 години просто ще превземат самия Ватикан. Но все пак да не забравяме, че самият папа тичаше по различните европейски столици да ни кара да ги приемаме с широко отворени обятия. Кой каквото сам си направи, друг не може да му го направи.
6
0
 
1
 
! Отговори
до 7 преди 11 месеца
Тия шарените са просто като традиция. Иначе си имат пушки SIG SG550, SG 552 Commando, Glock 19. И са само 135 човека, но са швейцарски командоси. И аз не знаех. Беше ми интересен коментара ти как с тия пръчки се спира психо с кола и проверих.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Охраната, облечена като клоунада, толкова може. С тенекии на главите и шал вари. Смешници. Всяка от качалка може да влезе когато си поиска.
4
1
 
6
 
! Отговори
Хах преди 11 месеца
Ами тия там, дето се водят гвардия на папата, защо са? Явно само да се снимат туристите с тях!
3
1
 
4
 
! Отговори
До Анонимен преди 11 месеца
Голяма е. На швейцарските гвардейци сега ще им набиват кофите, защото са въоръжена охрана и освен да позират, да спират нарушители им е част от работата. Вероятно и бариерите ще бъдат подсилени след инцидента.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Голяма новина.
1
0
 
5
 
! Отговори
Чичо Пенчо преди 11 месеца
Навремето Ангел Пенчев, на Караньотов момчето така се бе вмъкнал в мола с моторетка.