Украйна призна ролята си в нападението срещу Кримския мост

Взехме съответните мерки, посочи Васил Малюк
27 май 2023 19:57, Красимир Ангелов
120
Украйна призна ролята си в нападението срещу Кримския мост
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на украинското разузнаване най-после потвърди, че Киев е замесен във взривяването на Кримския мост, предаде ДПА.

"Взехме съответните мерки, тъй като става въпрос за логистичен път на врага“, заяви  Васил Малюк, ръководител Службата за сигурност на Украйна (СБУ), в интервю с украинския журналист Дмитро Комаров, което беше качено в YouTube.

Малюк не оповести подробности за операцията.

След атаката на 8 октомври по целия свят започнаха да се разпространяват снимки на взрива и последвания пожар, отбелязва ДПА. Нападението бешe извършено ден след като руският президент Владимир Путин навърши 70 години.

Повечето наблюдатели отдавна предполагаха, че зад атаката стои Украйна, въпреки че Киев дълго време отказваше да коментира случая. През декември Малюк подсказа, че неговата служба може да има нещо общо.

Той заяви в публикуваното днес интервю, че е действал в съгласие с "традициите на воденето на война“ и посочи, че в началото на руската война СБУ е създала специално подразделение, което да извършва саботажи срещу врага на украинска територия.

Според шефа на СБУ  руските власти продължават да водят "псевдоразследване“ за атаката срещу моста. Повече от 20 руски граждани са арестувани по подозрение в съпричастност.

Малюк каза, че атаката с дронове срещу кораби на руския Черноморски флот, които са на рейд пред базата в Севастопол, е била част от специална операция на СБУ, извършена съвместно с украинските въоръжени сили.

(БТА, Николай Велев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
9
 
! Отговори
до 40 от славянин преди 10 месеца
Взривяването на моста беше толкова ''ювелирно'', че само парапетите му бяха счупени!
37
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Славянството е измислица на Екатерина Велика, кояти се тикала всичко по дупките. Това е една примитивна политическа идеология чиято цел е подчиняването на народите под скиптъра на една империя. Среден пръст за тая империя.
36
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако си мислят, че ме им е писано на сметката и ще им се размине, мноооого грешат!
35
4
 
16
 
! Отговори
до 34 от славянин преди 10 месеца
Прехвалената ''победоносна'' пролетна бандеро-дж.нд.растка контраофанзива не тръгва защото няма с какво - руснаците всеки ден унищожават складовете с оръжие и горива и остатъците от леопарди, абрамси, хаймърси и останалата хипер-хай-технологична атлантическа техника на бандеровците няма с какво да върви!
34
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пълен Куку и слуга на руския империализъм. Изчежвай слуга и агент на тероризма. Казва се Бахмут. Скоро и много други градове и села завладяни от руската империя в границите на руската федерация, ще си върнат историческите имена. Билхород, утре следват другите.
33
19
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 10 месеца
Операцията с взривяването на моста беше ювелирна, отвсякъде погледнато. Капи доле за Служба Безпеки! Въобще всичко им е ювелирно - Даря Дугина, Прилепин, Захарченко, фъфлещото цига не Гиви и джуджето Моторола... Единствено и само суперлативи за СБУ!
32
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е, не е вярно, че Украйна е замесена. Според кремълските старчоци виновна била България, защото тирът дето уж бил гръмнал (което се оказа лъжа) бил товарен в България с експлозиви...
31
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Революцията в Русия започна. Разпространявайте и окуражавайте хората да се събудят и да отхвърлят игото на Путин. Свободна Русия.
30
3
 
17
 
! Отговори
Призовавам преди 10 месеца
Защо да ходя не Руснаците ядат бой а Украинците 9 вълна мобилизация. Само на Артьомовск се утилизираха над 55К най боеспособните части. Само чувам как громите Руснаците ама на приказки идете наистина го направете.
29
1
 
17
 
! Отговори
БАНко преди 10 месеца
АнонимеНчо , РУСКАТА АРМИЯ ОСВОБОДИ ХЕРСОНСКА , ЛУГАНСКА , ЗАПОРОЖКА , ДОНЕЦКА ОБЛАСТИ И ПОЛУОСТРОВ КРИМ !!! ИМАШ ЛИ ДА СПОМЕНЕШ НЕЩО ЗА ,, ОСТАТЪЧНА УКРАЙНА " ??
28
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да разгромим заразата наречена русизъм. Това е опасна зараза, заличава народността и обръща човекът срещу своя народ. Внимание. Откажете се от русизма днес и завинаги. Откажете се от тази опасна идеология.
27
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Контраофанзивата си върви идеално.Вече е нещо обичайно да падат бомби в руските пригранични области. На никой не му прави впечатление, когато бомбят подстанции и резервоари в Белгород или дрон ликвидира полицейски патрул в Брянск. В пристанищата на Мариупол и Бердянск гърмят ежедневно доставките на боеприпаси за руснацитата.
26
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А ти защо не отидеш да помагаш на измъчената велика руска армия да убива деца, надъхан.
25
2
 
16
 
! Отговори
Призовавам преди 10 месеца
Всички там Космонавт, Зозо, АнонимеН, СатаНато и други форумни бойци да отидат в Украйна да воюват на страната на ВСУ. Там се доказвайте не тук да пишете простотии тъкмо ще громите Руснаците. Само, че много по големи мъже разбраха, че с Русия шега не бива и сега ги бият като маче у дирек.
24
1
 
14
 
! Отговори
БАНко преди 10 месеца
ЗАЛУЖНИ БЕШЕ НАГРАДЕН С ОРДЕН ....ПОСМЪРТНО !!! А ТОЙ ИСКАШЕ ДА СПАСИ 55 000 УКРАИНЦИ ОТ СМЪРТ В АРТЬОМОВСК , БИВШ БАХМУТ !!!
23
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пригожин ще бъде ликвидиран.
22
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Все едно някой да си паркира пикапа в задния двор на къщата ви, да започне да си строи. И вие да седите отстрани, да блеете и да чоплити семки?
21
0
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 10 месеца
То пък една тайна е разкрита...
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пригожин обяви че е готов веднага да изпрати 15 /20 хиляди навсякъде по света ъова е много ,много интересно
19
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Укрите кажат как върви контраофанзивата срещу руснаците.Пълно мълчание защото е забуксувало и доникъде не е стигнало.Не са напреднали и 1 кв километър.Войските на укрите които ги обучаваха 8 години да се бият срещу Русия дадоха фира.Сега с тези мобилизираните от улицата не се получава нищо.