Премиерът на Косово призован да се оттегли

Опозицията настоява за решение
31 май 2023 23:20, Росен Стойчев
10
Премиерът на Косово призован да се оттегли
Снимка: БГНЕС/EPA

Опозицията в Косово призова за оставката на премиера Албин Курти, съобщи Данас.

Рамуш Харадинай оглавява опозицията в страната. Той настоява, че правителството е върнало страната с години назад. Смята, че в момента държавата се превръща в противник на демократичния свят.

Още по темата


През последните дни има постоянни протести на косовски сърби. Това доведе до международно напрежение спрямо косовското правителство.

Други опозиционни групи смятат, че страната е изправена пред противопоставяне със САЩ. Правителството настоява, че ще действа по правилния начин за страната.

Самият премиер опитва да договори срещи със западни ръководители.
 


10
Още по темата: Косовоопозицияпремиер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
До 9 преди 4 месеца
В случая специално джуджета във Украйна, извън Украйна и ходещи 900 годишни трупове отвъд океана нямат нищо общо. Според брюкселското споразумения косово трябва да създаде асоциация на сръбските общини на север - това не се е случва вече 15 години, въпреки че сърбия праща по 200 милиона евро годишно на косово, не на сърбите в косово а на правителството на косово. Сегашният президент на косово публично заявява че няма намерение да спазва брюкселското споразумение.
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 6, глупости, аман от братски съюзи. Съюзите са икономически, идеологически и тн. И този, който разбърква региона не е отвъд окена, а е едно дребно джудже отвъд Украйна.
7
1
 
2
 
! Отговори
dd преди 4 месеца
До 6Това никога не може да стане както си го написал. А по принцип много добре ще са си държавите ако братятя зад океана не се бъркат и не разпалват постоянно войни и конфликти. Бас държа, че в момента в който тази държава изчезне от лицето на земята или поне спрат да се бъркат и всичко по света ще се нареди.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сърбите са си сърби - не са косовски..
5
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Който има глава на раменете да мисли. България, Гърция, Румъния, Турция, Северна Македония, Сърбия, Косово, Албания, Унгария ... Целият регион се тресе от избори, оставки, протести, опозиции, скандали, записи и какво ли не! Регионът ни е зле, откакто се разцепи. Този район трябва да бъде обединен в нов балкански съюз на независимите държави! България е основоположник на всички държави на балканите и трябва да ги поведем в един братски съюз!
4
3
 
3
 
! Отговори
Терориста на сащ преди 4 месеца
В сряда Харадинай отскочи до Хага за да свидетелства пред прокурорите на Специализирания съд, създаден да разследва престъпленията на някогашната Армия за освобождение на Косово/АОК/, известна с абревиатурата си на албански език като УЧК. Рамуш бе един от нейните популярни командири, който, както много други, след 1999 г., когато силите на НАТО влязоха в Косово, захвърли маскировъчната униформа и се впусна в дебрите на политиката
3
2
 
15
 
! Отговори
Урсула преди 4 месеца
Без бой нема да са оттегли като Просто Киро :)))
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Като създават проблеми доказват че не заслужават независимост.
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Oще едно джудже..