Арести в Белгия при акция срещу "Ндрангета"

Обвиненията са за трафик на дрога
3
Арести в Белгия при акция срещу "Ндрангета"

Белгийската полиция извърши нови обиски срещу мафиотската организация "Ндрангета" от южния италиански регион Калабрия, съобщи „Политико“.

"Днес мога да ви съобщя, че федералната прокуратура извърши нови обиски в нашата страна", заяви пред репортери белгийският министър на правосъдието Винсент ван Квикенборн в кулоарите на събитие за борба с насилието, свързано с наркотици, в Антверпен, като добави, че това е "втората операция" на Белгия срещу "Ндрангета".

По-рано през май беше извършена мега акция срещу мафиотската организация, която според Ван Квикенборн е отговорна за 80% от вноса на кокаин в Европа.

По време на последните претърсвания в цяла Белгия са арестувани 8 души, потвърди федералната прокуратура. Срещу тях са повдигнати предварителни обвинения в трафик на наркотици и организиране на престъпна група. По време на обиските са иззети също така оръжия, наркотици, пари и луксозни стоки, каза Ван Квикенборн.

Едно лице е било арестувано в Германия и Белгия ще поиска неговата екстрадиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: мафиябелгияНдрагета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
A мафията на Шуман не закачат...
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия кво правят в Белгия не бяха ли на Сицилия. Ааа Шенген му викат без проверки от единия край може да стигнеш необезпокояван до другия