Човешки останки открити в отломките на батискафа "Титан"?

Катастрофалната имплозия е настъпила малко след гмуркането
29 юни 2023 10:00, Елка Василева
34
Човешки останки открити в отломките на батискафа "Титан"?
Снимка: архив, БГНЕС

Предполагаеми човешки останки са открити сред отломките на туристическия батискаф, който изчезна в Атлантическия океан близо до останките на потъналия кораб "Титаник", съобщи в изявление бреговата охрана на САЩ, цитирана от Франс прес.

Тези останки и намерените отломки ще бъдат анализирани, което трябва да осигури "решаващи елементи за разбирането на причината за тази трагедия", заяви Джейсън Нойбауър, който ръководи разследването на бреговата охрана по въпроса.

"Титан", малък подводен апарат с дължина около 6,5 метра, управляван от частна компания, се потопи на 18 юни, за да наблюдават пътниците му останките на "Титаник", и трябваше да се появи на повърхността седем часа по-късно, но контактът с него беше изгубен по-малко от два часа след тръгването му. След това е предприета мащабна спасителна операция в опит да бъдат спасени пътниците в батискафа.

Той е трябвало да има запаси от въздух за 4 дни, но се оказва, че малко след гмуркането си е бил ударен от "катастрофална имплозия", която е убила всичките петима пътници на място.

Отломките от "Титан", открити на морското дъно на около 500 метра от останките на "Титаник" и на дълбочина от почти 4000 метра, бяха извадени на брега вчера в Сейнт Джонс, Нюфаундленд, в Източна Канада. Сега предстои да бъдат прехвърлени от кораб на американската брегова охрана до пристанище в САЩ, където следователите ще могат да ги анализират. (БТА, Любомир Мартинов)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Животински останки са , то само безмозъчни същесства отиват да живеят на дъното
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Съмнява ме да открият останки. Имплозията се е случила за по-малко от 50 милисекунди, а след това 4 дни е имало време водата да отмие всичко. Отделно, че карбоновия корпус не се мачка а се рапада и нищо не остава от него. Доколкото прочетох всички части, които са намерили са от места, които не са под високо налягане, като опашката и постамента.
29
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
и какво са открили кости , око, ухо, нещо друго - няма ли снимки някъде
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 22. Чел си въшки. Че и плюсове си турнал на глупостта
27
0
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 9 месеца
Да, и аз вчера разбрах, че варела е бил намотан от въглеродни нишки, лепени със смола. Което го прави да държи налягане отвътре навънка, а не обратното. Много се изумих, това е сериозна инженерна неграмотност.
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
видео играта от батискафа здрава ли е?
25
0
 
4
 
! Отговори
Коментар преди 9 месеца
На тоя бахтишкаф само името му е Титан!Нищо от титан няма по него освен капака,което е без значение защото останалия варел е направен от епоксидна смола и човек трябва да е прекален оптимист или с акъл на американска пуйка за да вярва че няма да се смачка на 400 атмосфери налягане!
24
0
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 9 месеца
Щом са извадили чирепите, в тях трябва да има и човешки останки, ясно е, че няма къде да отидат. На тая дълбочина даже нема животни, които да ги изедат.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Предлагали и на Джеймс Кмерън, но отказал. Има с какво да сравнявам, казал. Той се е спускал със съветски батискаф и каза, че там всичко е максимално премислено.
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Еми може да се очаква като са си поверили животите на подводница, която дори не е сертифицирана. Най-добрите батискафи на света са руските. Най-надеждни. Току що гледах мнението на създателят на един от тях. А той знае какво говори, защото се е гмуркал до титаник повече от 56 пъти.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен 8 преди 9 месеца
До Анонимен 12 - понеже съм прочел, иронизирам невежеството ти с цел да те стимулирам малко да се образоваш преди да се излагаш с някакви словесни диарии.Предполагам осъзнаваш, че безкабелната комуникация не се изчерпва само със смартфона в ръката ти... Хайде със здраве!
20
0
 
13
 
! Отговори
Само като си помисля преди 9 месеца
какво им се е случило на тези и тръпки ме побиват.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Изяаха ги акулето.
18
1
 
11
 
! Отговори
До 16 преди 9 месеца
Най-лошата комбинация в днешно време, същевременно е и някаква масова тенденция, да си хем неграмотен, хем нагъл. За справка - ходи се погледни в огледалото!
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
я се е случило, я не. как да повярва човек след години помия и лъжи по медиите
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 14 "какво може да накара милиардери да се напъхат в някаква кутийка" Ми вярвали са в нАуката, хората. Ето какво - вярата в науката. Милиони пъти се каза, че "наука" и "вяра" са несъвместими понятия и "вяра в науката" не може да съществува. Вярата е за религиите, а за науката си трябва критично мислене, познания и разбиране, ама ей на, лъжат се хората все още...
15
10
 
11
 
! Отговори
До 11-007 преди 9 месеца
Ако нямаше ,,краварски технологии" на какво щеше да напишеш тазиг.л.у.п.ост бе пубере ???Ако всички бяха с твоя мозък ,още щяхме да дращим с въглен в пещерите!!....Боже колко още *** има на гози свят в 21ви век
14
1
 
18
 
! Отговори
Тая подводница преди 9 месеца
е била направена като в час по трудово... Шефчето на компанията е решил доста да спести от материали. Не е добра идея ако ще се гмуркаш на 3800м дълбочина. Налягането е 380кг на кв. сантиметър.
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да се чуди човек човек, какво може да накара милиардери да се напъхат в някаква кутийка, където си напълно безпомощен да отреагираш при опасност.И за погледнеш отблизо останките на потънал преди повече от 100 години, за който вече е казано всичко и повече от всичко. Поверяваш живота си изцяло на техниката. Но това е техника, винаги може да даде накъсо.
12
4
 
20
 
! Отговори
Милиардерчетата преди 9 месеца
дето се чудеха как да си харчат парите взеха че станаха на пастет...