Девет пътници ранени при аварийно кацане на самолет на Air China

Причината за кацането е запалил се двигател
10 сеп 2023 18:45, Красимир Ангелов
4
Девет пътници ранени при аварийно кацане на самолет на Air China
Снимка: БГНЕС

Полет на Air China направи аварийно кацане в Сингапур в неделя, след като левият му двигател се запали, оставяйки девет от 155-те души на борда с леки наранявания, съобщиха властите.

Полет CA403 от югозападния китайски град Чънду "се изпълни с дим в предното товарно отделение и тоалетната", докато беше на път за града-държава, се казва в съобщение на летище Чанги във Facebook.

Самолетът кацна и "всички пътници и екипажът са евакуирани безопасно. Пожарът в левия двигател е потушен", казва се в съобщението.

Службата за гражданска авиация на Сингапур съобщи, че на борда е имало 146 пътници и 9 души екипаж.

"Девет пътници са получили леки наранявания, свързани с вдишване на дим и охлузвания по време на евакуацията. След това им е оказана помощ", се казва в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Британски учЕн преди 7 месеца
do Itso - що хвърляш прах в очите на хората 6е, тези самолети са само с двигатели на Прат и Уитни или на LEAP - което е обенинение между Safran и GE, въпросът е кой от двата производителя се е издънил, аз залагам на Прат и Уитни, защото те са пословично ненадеждни.
2
0
 
0
 
! Отговори
Itso преди 7 месеца
Самолетът е Еърбъс 320Нео - думата нео идва от обновените двигатели на Ролс Ройс - Трент700, оригиналният двигател е легендарен защото е в експлоатация откакто А320 съществува, много лек за подръжка и надежден, но новата му версия е един от най-големите провали в историята на Ролс Ройс, познавам хора работили по проекта, които се кълнът че проблемите с тези двигатели тепърва ще започват.
1
0
 
0
 
! Отговори
Мдаа преди 7 месеца
Собственик на американска авиокомпания каза в ефир че не му пукало как и с какви части втора употреба се поддържат самолетите му. Пътниците имали застраховка по 1 милион долара всеки. Дали навсякъде е така? Ами да. Всичко е пари.Сещате ли се колко струвате плебейчета?