Масови прояви на антисемитизъм в Берлин

Над 70 са отчетени след нападението на "Хамас" срещу Израел
21 окт 2023 11:55, Александър Попов
37
Масови прояви на антисемитизъм в Берлин
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Проявите на антисемитизъм в Берлин са се увеличили значително след терористичното нападение на ислямистката групировка "Хамас" срещу Израел, предаде ДПА, като се позова на службата, която следи антисемитските прояви в Германия.

Центърът за изследване и информация за антисемитизма е регистрирал 70 такива инцидента между 7 октомври, когато "Хамас" атакува Израел, и 18 октомври, което е три пъти повече, отколкото през същия период миналата година, когато са били документирани 25. При това службата направи уговорката, че е получила множество други сигнали, които тепърва ще бъдат проверени.

Още по темата
Според данните е имало един случай на екстремистко насилие, три на нападения и заплахи, както и девет случая на целенасочено нанасяне на щети на нечие имущество. Опитът за палеж на център на еврейската общност и синагога в Берлин, който бе извършен в сряда, също е включен в статистиката.

Съобщава се и за 12 случая, при които входовете и вратите на жилищни сгради са били изрисувани със звездата на Давид. "Това напомня на практиката на националсоциалистите, които са маркирали еврейските магазини със звездата на Давид", заявиха от Центъра за изследване на антисемитизма в Германия.

Публикуваните в сряда данни сочат, че от 7 октомври, когато "Хамас" извърши атаката си, до момента са регистрирани 202 инцидента из цялата страна, което е увеличение с 240% спрямо същия период миналата година.

Службата за изследване и информация за антисемитизма представлява мрежа от сигнални центрове, където жертви и очевидци имат възможност да съобщят за случай на антисемитизъм. Центърът е финансиран от комисаря на федералното правителство за борба с антисемитизма Феликс Клайн./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: антисемитизъмБерлин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На мошетата им дай да се изкарват пак жертви
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
От родословното дърво на Сим много народ са семити,семити,семити много семити протестираха,но накрая им писна от семитите на Цион що се мислили за мъдреци как да ограбят останалите семити,че да ги затрият без земя да ги оставят,без рода.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Атос - Турците в Германия работят, иранците не знам какво правят, но дали и 5% от арабите работят, един Господ знае. Останалите са постигнали вековечната си мечта - да лежат от кълка на кълка и друг да ги храни даром. Не знам какво си въобразяваше Меркел или просто изпълняваше нечие нареждане, чиято цел съвсем не е просперитетът на Германия и на Европа като цяло.
25
2
 
3
 
! Отговори
Атос преди 6 месеца
В Германия има някой и друг милион араби,освен това иранци,към пет милиона турци.Това обаче не се споменава.Затова пък се подчертава,че е в Берлин,че е в Германия ,а и нацистите не се пропускат.Сега се очаква червената армия със своите щикове да освободи евреите в Германия,колкото и да са.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
антисемитизъм или анти тероризъм?
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На снимката, илюстрираща "антисемитизма" пише "СПРЕТЕ ГЕНОЦИДА, ОСВОБОДЕТЕ ПАЛЕСТИНА". Интересно въобще знаете ли какво пишете и какво публикувате.
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Време е Европа да върне мигрантите обратно в близкия изток.
21
1
 
8
 
! Отговори
Чичко с мустачки преди 6 месеца
Сега видяхте ли че аз бях прав !
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В Берлин има ли германци?
19
2
 
14
 
! Отговори
блицкриг преди 6 месеца
Берлинските араби (семити), станали антисемити?!
18
2
 
4
 
! Отговори
Виц преди 6 месеца
Един влиза в бар и си поръчва уиски. !, 21 3....бармана пита кога ще си платиш? Дай още едно, че ще се почва. Дава бармана: 1, 2, 3. Абе ти кога ще си платиш? оня:Ето, почна се.
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е те в Германия по анонс си "обичат" евреите
16
14
 
1
 
! Отговори
До 18 преди 6 месеца
Защото Бог е на тяхна страна.
15
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Стигна се до там,че хората,които защитават други хора и правото им на дом и родина биват наричани антисемити. Браво бе,как не ви е срам .Тази с плаката на снимката,не виждам нищо антисемитско написано.Откъде ги измислят такива статии не знам. Явно вече съществува семейство на истината
14
13
 
7
 
! Отговори
До 12 преди 6 месеца
Ако наистина ги избиваха като пилци, нямаше да има жив палестинец. А истината е следната - много палестинци имат израелско гражданство, учат, работят и живеят в Израел, имат израелски приятели и партньори, и т.н. За читавите палестинци т.е. за онези, които не са промити от ислямистка пропаганда, Израел е шанс за по-добър живот. С други думи онези, които желаят да се интегрират, се интегрират успешно и никой не ги спира.
13
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Единствените, които протестират против Израел, са арабите и рубладжиите. Другите им стискаме палци!
12
4
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
До ПроСоТоБонбончо, снощи идвах до твоя терен там в храстите зад будките, за да ти прошнуровам марксисткото дyпeнце, обаче много голяма навалица имаше. Беше пълно с църни другари с извадени папури и се чуваха крясъци и пъшкане. Явно някакви гупови изпълнения се чуваха. И неква лампа светеше. Откъде взимаш ток за тоя терен в храстите, не знам. Обаче аз не харесвам такива масовки и си тръгнах.
11
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 8 ,терористи са Израел ,от 60 г Ги избиват като пилци
10
3
 
16
 
! Отговори
999 преди 6 месеца
Нееее,хората протестират срещу ционизма и неговата расова теория.А това няма нищо общо със семитите.
9
2
 
24
 
! Отговори
1 преди 6 месеца
Германците си напълниха държавата с какви ли не мургавелковци. Но както е тръгнало е много вероятно пак да се появи политик с малки мустачки и да разчисти терена. Като знам какви образи , доскорошни жители на филиповци, столипиново и комлука им изпратихме ми е много интересно кога търпението на германците ще се изчерпи.