Масови прояви на антисемитизъм в Берлин

Над 70 са отчетени след нападението на "Хамас" срещу Израел
21 окт 2023 11:55, Александър Попов
37
Масови прояви на антисемитизъм в Берлин
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Проявите на антисемитизъм в Берлин са се увеличили значително след терористичното нападение на ислямистката групировка "Хамас" срещу Израел, предаде ДПА, като се позова на службата, която следи антисемитските прояви в Германия.

Центърът за изследване и информация за антисемитизма е регистрирал 70 такива инцидента между 7 октомври, когато "Хамас" атакува Израел, и 18 октомври, което е три пъти повече, отколкото през същия период миналата година, когато са били документирани 25. При това службата направи уговорката, че е получила множество други сигнали, които тепърва ще бъдат проверени.

Още по темата
Според данните е имало един случай на екстремистко насилие, три на нападения и заплахи, както и девет случая на целенасочено нанасяне на щети на нечие имущество. Опитът за палеж на център на еврейската общност и синагога в Берлин, който бе извършен в сряда, също е включен в статистиката.

Съобщава се и за 12 случая, при които входовете и вратите на жилищни сгради са били изрисувани със звездата на Давид. "Това напомня на практиката на националсоциалистите, които са маркирали еврейските магазини със звездата на Давид", заявиха от Центъра за изследване на антисемитизма в Германия.

Публикуваните в сряда данни сочат, че от 7 октомври, когато "Хамас" извърши атаката си, до момента са регистрирани 202 инцидента из цялата страна, което е увеличение с 240% спрямо същия период миналата година.

Службата за изследване и информация за антисемитизма представлява мрежа от сигнални центрове, където жертви и очевидци имат възможност да съобщят за случай на антисемитизъм. Центърът е финансиран от комисаря на федералното правителство за борба с антисемитизма Феликс Клайн./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: антисемитизъмБерлин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Реакцията към геноцид, военни и хуманитарни престъпления не може да бъде друга. Хората протестират в доста държави, но къде са политиците? ЕС няма ли да наложат санкции на Израел? Блокиране на активи, изваждане от системата Суифт и т.н. или за Русия може, а за Израел не? След като слушахме западен морал близо две години, някак си това, което Израел прави ни идва в повече.
7
3
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 6 месеца
До Предложение...предложение :...-Дефинирай и определи кои са "терористи и убийци",като и хамас убиват жени и деца,но и Израил убиват жени и деца !..Дори повече,защото имат повече оръжия....Та?
6
5
 
25
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 месеца
Само не разбрах от Израел защо са си мислели че ще им ръкопляскат при извършването на тероризъм и геноцид над палестинците ?
5
4
 
25
 
! Отговори
Умен преди 6 месеца
Падението на един журналист.Антисемитизма,или по-точно антиционизма,се възроди след зверската атака на Израел над цивилни.Но както винаги нито дума за това.За юдеите или добро,или нищо.
4
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Евреите никъде не са желани. Нито в Германия, нито в Палестина, където се самонастаниха, нито където и да било. И това е откакто свят светува.
3
13
 
6
 
! Отговори
Предложение преди 6 месеца
Който имигрант или натурализиран,имигрант има такива антихиманни прояви, да бъде експулсиран,заедно с неговите роднини , с които живее, или са по пряка линия роднини...всички до един. Убеден съм,че изведнъж ще секнат тези прояви на солидарност с убийците от хамас. Демокрацията значи толерантност и хуманизъм,но не и когато тази толерантност се използва за възхвала на терористи и убийци.
2
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пълни глупости. За първи път чувам да има такива които са едновременно против евреи, палестинци и други семити. Най-вероятно става дума за провокации организирани от местни путинисти.
1
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А бря ,еврогеьовете приемаха масюлмани и араби ,сега били антисематисти )