Жертвите при срутването на скеле в Хамбург не били българи, а албанци

Не се съобщава граждани на коя държава са загиналите
1 ное 2023 10:57, Елка Василева
19
Жертвите при срутването на скеле в Хамбург не били българи, а албанци
Снимка: архив, БГНЕС

Четиримата загинали при срутването на скеле в северния германски град Хамбург не са българи, а албанци, съобщава албанската медия „Шчиптаря“, като се позовава на германски медии. Пети албанец е тежко ранен.

Още по темата
ДПА предаде на 30 октомври, че четиримата строителни работници, които са загинали при рухването на скелето, са българи, но българското посолство в Берлин вчера съобщи, че не е постъпвала официална информация за загинали и пострадали българи при инцидента.

Германски медии, цитирани от „Шчиптаря“, са потвърдили информацията за албанските строителни работници, загубили живота си на строителния обект. Говорител на полицията, цитиран от албанската медия, също отхвърли първоначалните данни за загинали българи.

Скелето, където работели албанските строители, е рухнало на 30 октомври сутринта върху асансьорна шахта, като е затрупало четирима души албанци. Телата на трима са били извадени изпод развалините, а германската медия „Билд“ съобщава за четвърто тяло на албанец, което остава затрупано.

Двама от загиналите албанци и тежко пострадалият са идентифицирани, а самоличността на другите две жертви все още не е ясна, съобщи говорител на полицията в Хамбург пред германските медии.

Не се съобщава граждани на коя държава са албанците.
(БТА, Магдалена Димитрова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Албанците освен да са граждани на Сърбия друг вариант не виждам. Някой все още не прави разлика между граждани на Косово косовари и граждани на Албания албанци. Две отделни държави са.
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не се съобщава граждани на коя държава са албанците. - По публикацията работи: *** Василева ... И всякакви други коментари са излишни :))))))
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
То същото
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тези албанци са толкова некадърни, че едно скеле не могат да сглобят като хората. И са най-дoлното племе. Винаги ти подбиват надника и те гледат с едно наум. Имал съм взимане даване с тях преди години когато бачках в Гърция. С албанец да си нямаш работа.
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ами като са Албанци на коя държава да са граждани. На Занзибар ли ?
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ами то няма голяма разлика. Къде компютри, къде компоти.
5
0
 
11
 
! Отговори
Ванката преди 5 месеца
Албанците от коя държава са?
4
3
 
4
 
! Отговори
ще вземат застраховк преди 5 месеца
ата . по 100 000 еуро . На албанец . Пак ще има с нови коли в съседката . фрг са в рецесия заради постоянни трагедии, бирфестове, лош шолц с нисък рейтинг , обединението на двете страни . това е професионално скеле, има указания за сглобяване и за използване , струва скъпо . много рядко може да падне . на пръсти се броят подобни случаи .
3
2
 
9
 
! Отговори
казах преди 5 месеца
ви още оня ден,че не са българи,няма начин българин да умре,българина е безсмъртен,това всчики го знаем,някой тук да познава българин дето е умрял,аз-не
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Не се съобщава граждани на коя държава са загиналите" - Я ПАК. Подзаглавия нещо не върви с главното заглавия на статията!!!!
1
0
 
17
 
! Отговори
Пепи драхмата преди 5 месеца
,, Не се съобщава граждани на коя държава са албанците'' .Това е писано на 3 ракии минимум.