Четирима са обвинени за кражбата на златна тоалетна от английски дворец

Тя е била в изложбата на италиански концептуалист
Обновена: 7 ное 2023 08:45 | 7 ное 2023 08:38, Елка Василева
19
Четирима са обвинени за кражбата на златна тоалетна от английски дворец
Кадър: YouTube

Четирима мъже бяха обвинени за кражбата на златна тоалетна, оценена на почти 6 млн. щатски долара, от дворец в Южна Англия, където е била изложена през 2019 г., съобщи Ройтерс.

Тоалетната е била в изложбата на италиански концептуалист в двореца "Бленъм", който е в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Тя е замислена като сатира за прекомерното богатство.

Джеймс Шийн, който е на 39 години, е обвинен за кражба и трансфер на незаконно имущество.

Тримата други обвинени - Майкъл Джоунс, Фред Доу и Бора Гукук, са на по 30 години.

Крадците са влезли с взлом на територията на двореца около пет часа сутринта. Те са се придвижвали с два автомобила. Не беше уточнено дали тоалетната, наречена "Америка", е намерена.

Дворецът "Бленъм" е родно място на Уинстън Чърчил. Той е негов наследствен дом.

Тоалетната преди това е била в изложба в музея "Гугенхайм" в Ню Йорк.
(БТА, Христина Терзиева)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Тиквуний 4.0 : преди 5 месеца
"Кой ми крадна WC-то?!?!? Щях да напълня три чекмеджета с това биде!!!"
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Митко Павлов - Не пише какъв е каратът на златото, от което е направена тази тоалетна, но няма как да е 24 карата. Дори и 23 карата се съмнявам, че е, защото такова злато е меко и не се знае какво ще се случи, ако отгоре седне 150-килограмов шейх. Затова предположих, че е с по-нисък карат, но за толкова богати хора едва ли има значение дали тоалетната ще струва 1, 2 или 5 милиона евро.
14
0
 
2
 
! Отговори
gg преди 5 месеца
Златото вероятно е откраднато от някоя колония
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Единствено златото през вековете запазва цената и миризмата с които е оценявано и тоалетолирано. Една Унция анд Еднолайно в каратно изображение са мильони долари и воняидни моменти колектирани в атомната решетка на златцето.
12
0
 
0
 
! Отговори
Митко Павлов преди 5 месеца
Особено до #9: Цената на Златото се измерва винаги в трой унция с чистота 24 карата XAU, цените по улиците са за масовото използвано в бижутерията 14 карата, т.е. 0,583 чистота към 1.
11
0
 
4
 
! Отговори
Запознат преди 5 месеца
Дъндиту имат такава монтирана в Канада с надпис: тоалетната на европа ни снася безплатно по 2+ милиарда в злато на година. Пък виЙ блейтИ и сега данъцитИ Ше ви вдигат, че само 2 млрд. Кредити не стигат за сглобките да краднат от вас, докато българското злато пътува за канада безплатно
10
0
 
3
 
! Отговори
златото е много преди 5 месеца
харесвано от богатите . Виждал съм в ресторанти два вида в храната и като руж на лицето - писаха 24 карата . Та като люспи и като пръшец слагаха в храната и плуваше в чаша вода . Дали и Тафтаците са със злато , чувал съм - не може да се смила от корема . хахах
9
0
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 6 преди 5 месеца
Преди време и по витрините на някои заложни къщи пишеше, че изкупуват злато на цена 43 лв/грам. Сега не знам по колко го купуват. Но ако старата цена ни послужи за ориентир, значи 1 кг злато е струвало 43 000 лв до не много отдавна. Колко злато е необходимо, за да се направи такава тоалетна? Дори и да тежи примерно 50 кг, значи златото за направата й ще струва малко над 2 милиона лева или около 1 милион евро. Някои притежават милиарди, десетки и дори стотици милиарди, за тях не е скъпо.
8
0
 
5
 
! Отговори
Шейх ибан маймун преди 5 месеца
Просто трябва да си арабин с пари!
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Тоалетната Ами, да. Ако беше нарчена Русия, щеше да е скована от дъски , в нея щеше да има дупка, а на един пирон щеше да има нанизани парчета Правда. А, да и вместо в дворец щяха да я показват на двора на полуразпадаща си барака.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Колко богат трябва да в човек , за да си е купил всичко което поиска и да се сети да си направи златна тоалетна
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не знам дали някъде се произвеждат серийно златни тоалетни чинии. Но и в нашите медии имаше материали за друго - прочут майстор на златни обувки, който живее в Индия. Някои поръчват за съпругите или дъщерите си обувки от чисто злато и после този майстор ги изработва според индивидуалните особености на стъпалата на краката на тази, за която са поръчани. Дори в едно списание имаше снимка на такава обувка тип сандал на висок ток. Приличаше на бижу, изработена от пресукани финни шнурчета от злато.
4
0
 
4
 
! Отговори
ZZZ преди 5 месеца
Вижте глупавата реклама на лидл още от сега са полудели с имислената коледа която лично аз няма да празнувам !
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Интересно е да се знае кой е дал пари, за да бъде купена и показвана по изложби тази тоалетна? Или някой е дал злато на скулптор, за да я направи? Или са я купили отнякъде, където произвеждат такива тоалетни заради капризите на свръхбогатите?
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тази е била замислена като сатира, но по света съществуват такива тоалетни клекала и то не от вчера. Наистина някои свръхбогати имат такова нещо у дома си.
1
1
 
5
 
! Отговори
Тоалетната преди 5 месеца
е наречена Америка...Ха!