Зеленски внезапно отмени брифинг с Конгреса на САЩ

91
Зеленски внезапно отмени брифинг с Конгреса на САЩ
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Украйна Володимир Зеленски неочаквано отмени предварително обявен и пред медиите брифинг със сенатори от САЩ, на който трябваше да апелира за продължаване на военното финансиране срещу руската инвазия, съобщи демократ в Камарата.

"Между другото, Зеленски не можа да присъства на събитието... нещо се случи в последния момент и провали нашия брифинг", заяви пред репортери лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър.

По-рано днес лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър съобщи за появата на украинския президент, след като Белият дом изпрати спешно предупреждение, че военните усилия на Киев да се защити от руската инвазия могат да спрат без допълнителна военна и икономическа помощ от САЩ.

Шумър заяви, че администрацията е поканила Зеленски да се обърне към сенаторите, за да "чуят директно от него точно за какво става въпрос". Държавният секретар на САЩ, министърът на отбраната и други високопоставени служители в областта на националната сигурност също ще говорят на брифинга.

Шаланда Йънг, директор на службата за управление и бюджет в Белия дом, заяви в писмо: "Нямаме пари - и почти нямаме време".

Джо Байдън поиска пакет от близо 106 млрд. долара за подпомагане на Украйна, Израел и други нужди, но нараства скептицизмът на републиканците по отношение на помощта за Украйна и дори републиканците, които я подкрепят, настояват за промени в политиката на границата между САЩ и Мексико, за да се спре потокът от мигранти, като условие за одобрение.

Преговорите по пакета за гранична сигурност се провалиха през уикенда, съобщиха помощници. Очаква се разговорите да бъдат възобновени тази седмица.

Конгресът вече отпусна 111 млрд. долара за подпомагане на Украйна, включително 67 млрд. долара за военни поръчки, 27 млрд. долара за икономическа и гражданска помощ и 10 млрд. долара за хуманитарна помощ. Йънг пише, че всички тези средства, с изключение на около 3% от военното финансиране, са били изчерпани до средата на ноември.

Новият пакет предлага допълнителни 61 млрд. долара за Украйна, главно за закупуване на оръжия от САЩ, 14,3 млрд. долара за Израел, които включват 10,6 млрд. долара за оръжия. Предвидени са и близо 14 млрд. долара за охрана на границите, както и помощ за Азиатско-тихоокеанския регион и други разпоредби за националната сигурност на САЩ.

Администрацията на Байдън заяви, че през последните седмици е забавила темпото на някои видове военна помощ за Киев, за да се опита да разтегли доставките, докато Конгресът одобри допълнително финансиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! В Катар , дават го по интернетите, баси посрещането, баси уважението към Путин, а нашите збрканяци непуснали колата ли, фъркулета ли , та самолета ли на Лавров защото вътре имало някаква Марийка да пресече нашата територия. Най кефеше в цялата збръчкня поведението Оградния Кол- ГрабоЩраусурвата. -- - И за президента на Германия повече от 30 минути никой не го посрещал. Дори украинците се питат за каква изолация се говори, както в укр-твито а казал Аристович
54
0
 
14
 
! Отговори
Йънг преди 7 месеца
Не трябваше да ръчкате руската мечка...
53
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да му имам и победите на тоя просяк наркоман!!
52
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Скапан зелен наркоман!
51
0
 
17
 
! Отговори
ДаНеБиЗападътДаЕСляп преди 7 месеца
Да бе Да, Айдеде Не Заленски а Конгреса му е бил дипломатически шут. Тоя пълен нахалитет и неграмотниквъвлеча Запада във вона с Русия и наместо самият той да обеднява -каквото е положението на Украинския Народ,товакопеле се обогати и замилинери в зелено. Естествено че всичко това е видно и ще има крайна сметка по дебелата черта.Зеленски е мошенник,интригант и фалшивикатер.Няма да забраво Бутча и сцените му.Нито сега лъжата с разстреляните двам укр войника от украинци преоблечени в руски униформи
50
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
окрайна приключи !
49
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Е америнците свършиха кинтите,а Украйна украинците сигурно за това се е покрил
48
33
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
До 73 "Украйна ще получи много повече от тези 60 милиарда." - може. Въпросът е ТИ колко ще дадеш?! Или викаш "аз съм неграмотен и мързелив беден про'с'так дето няма пари и затова гласувам за ЕС да ми даде МРЗ"?
47
17
 
30
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
Отмени, щот отказаха да го гледат по видео.
46
17
 
9
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 7 месеца
Установен е контакт, определено е място, където да дойдат предалите се военнослужещи. Но, очевидно, това не е изгодно за киевския режим, а киевският режим унищожи своя военен персонал. Той отбеляза, че украинската артилерия е унищожила всичките 25 войници.
45
25
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сутрешни, русофилски *** в коментарите... Ха-ха-ха! Украйна ще получи много повече от тези 60 милиарда.
44
21
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пич, оправяй се с Русия и не се надявай на чичо Сам.Ако знаеш колко такива като Украйна е имало в историята на САЩ.
43
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ама тя и Европа била фалирала- и сега какво става Раша е най устойчивата и успешна държава- да му мислят Руснаците какво ги чака и още нещо- затворете границите за рашките да си стоят у тях- че вижте какви неща пускат в ЮТУБ- мята *** на земята и дудни е те това е прословутата Германска чистота, ..мъ как прозорците на жилищна кооперация гледат към гробища...как нямало какво да ядадат, колко скъпи биле автобусните билети и нито дума за социалните пакети за защита на немските граждани..
42
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Европа разбра, че не може без ресурсите от Русия.Да видим до кога ще слуша краварите и ще се саморазрушава.
41
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Оръжията на американците са на изчерпване, а с темповете с които се произвеждат новите, ще им трябват от 8до 10 години да ги възстановят. Америка е във фактически фалит.
40
5
 
44
 
! Отговори
хъ хъ хъ преди 7 месеца
Отменил е чушки! Демократите демонстративно са напуснали брифинга По този начин са подчертали "голямата си любов" към зеленият белушко". Та такава е историята...
39
45
 
8
 
! Отговори
Бах мама му. преди 7 месеца
Няма как да защитавам х-ул-иг-ана от Кремъл , вие си го защитавайте.Съсипа две държава и навреди на ЕС.Изби половин милион души.Мер.за.вец.
38
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А Венецуела анексира спорната територия снощи. На думи засега, ама да видим дали няма и на дело да почнат.
37
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Зеленски отменил друг път я пишете истината как конгресмените не се разбраха
36
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Как са се разпенили и едните и другите. Спрете се! Човека сигурно си има и по- важни работи от това да говори пред Конгреси и т.н.