Макрон: Не можем да оставим Русия да спечели

Подкрепата за Киев трябва да продължи, заяви френският президент
22 дек 2023 12:44, Елка Василева
106
Макрон: Не можем да оставим Русия да спечели
Снимка: архив, БГНЕС

Западът не може да остави Русия да спечели в Украйна и подкрепата за Киев трябва да продължи, заяви френският президент Еманюел Макрон, цитиран от Франс прес.

Още по темата
Макрон каза това на коледна вечеря с френски военнослужещи, разположени в Йордания.

"Знаете какво е съотношението на силите, знаете какво не можем да допуснем да се случи - не можем да оставим Русия да спечели", изтъкна френският лидер.

"Какъв би бил иначе утрешният ден за Европа? Ще продължим да помагаме на Украйна. Това, което правим, въпреки че си има своята цена, е решаващо за нашата бъдеща сигурност, за нашата роля в Европа и за суверенитета на Украйна", каза още президентът Макрон.

Ситуацията е особено деликатна за Украйна, тъй като както САЩ, така и ЕС се бавят с деблокирането на нова финансова помощ, отбелязва АФП.

"Днес, в тази страна, която е обект на руска агресия от началото на 2022 година, руската агресия продължава в условията на ледената зима", каза Еманюел Макрон. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
24
 
! Отговори
подробност преди 4 месеца
Самата Франция, въпреки че е най-голямата военна сила в Европа, съвсем даже не е дала голямо количество въоръжение за Украйна. няколко стари гаубици и муниции. Дала е пари за други дейнсти, пази си запасите, колкото и е възможно. Франция поддържа(ше) сериозен военен контингент и в Африка, но почти съвсем се изтегли, изгониха ги.
5
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вчера искаше да преговаря с Путин, днес им казва, че ще се бият с тях. Тоя от шиZофрения ли страда?
4
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Явно тези са решили да фалират тотално Европа... Да не говорим, че явно искат да унищожат украинския народ.
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ами щом пращаш танкове с гуми тогава,а сега що Путин печелел,Ами ще печели,а ти малко ще престанеш да се надуваш,а ще се научиш да живееш с хората.Това е пътя на Европа
2
3
 
27
 
! Отговори
Манолски преди 4 месеца
Че кой те пита теб можеш или не можеш?
1
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя Макрон що не върви да яде френски макарони у тях. Коледа идва, той пак ще побеждава Русия. Хайде Европа да изгине, ама и Русия да е победена. Ако може, ама надали.