Забавя ли се руската военна активност в Украйна?

Според Зеленски - да
22 дек 2023 07:18, Александър Попов
56
Забавя ли се руската военна активност в Украйна?
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски отчете днес признаци за забавяне на руската военна активност, предаде Ройтерс.

Това стана на фона на изразяваните в последно време опасения, че динамиката на войната се обръща в полза на Русия, и на все по-уверените изявления на представители на руските власти.

Получаваме сигнали, че руското военно планиране и активност се забавят, каза Зеленски във вечерното си видеообръщение. Той посочи като източник на своята информация доклад на украинското военно разузнаване.

"Има сигнали за забавяне" на "плановете на врага, на работата на руската отбранителна (промишленост)", заяви украинският президент. "Ще продължим да подкрепяме тяхното забавяне", допълни Зеленски.

Той не даде подробности.

Във вечерната си сводка генералният щаб на украинските въоръжени сили не даде никакви индикации за спиране на руските атаки по протежение на 1000-километровата фронтова линия. Той съобщи за най-малко 30 отблъснати нападения при Авдеевка и 11 при Мариинка - две от най-горещите точки във войната към този момент - както и за седем в района на Бахмут.

Трите украински града се намират в източната Донецка област.

В сводка от вчера украинската армия съобщи за засилване на руския артилерийски обстрел./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да, забавя се, още една седмица и храбрите хохли ще превземат Москва! Зеленски се готви да премине качил се на танк Ейбрамс, Красная площадь. Боце Милиционерът, Насо генералчето, Про100 Киро, Кокорчо и гледащият като изтърван Делян ще крачат в първите редици на българската сводна рота. Зад тях крак ще бият Тодева, Трайчо от Трайково и вся остальная с.во.loчь от БГ управляващите. Академика и Марчето с лебедовата шия ще бъдат в редиците на Europe Army.
33
2
 
5
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Русия не бърза. Западът си мислеше, че времето ще играе срещу Русия. Оказа се обратното. Русия има по-голям икономически ръст от западаща Европа. Западът се гърчи в някакви опити да достави оръжие, без това да навреди на европейските поданици. Ама не става. Русия ще получи това, което иска. Бавното откъсване на територии от Украйна даже е по-сладко.
32
1
 
11
 
! Отговори
бай Бай преди 4 месеца
да де, ама наистина се забавя руската военна активност...много се забавя...извънредно много се забавя...ама съвсем се забавя! Направо си спря! Я, време е укронацистите да почнат пак някое контра-настъпление...Пак като предното :) За да може след тази контра, пак да има реконтра, и този път - пълен валат :)
31
1
 
7
 
! Отговори
по-зле преди 4 месеца
забързва се
30
2
 
14
 
! Отговори
Bad Face преди 4 месеца
Според обширна статия днес в Associated Press, Украйна завършва годината с разочарование, но беше добра година за Путин.
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ама нали имаше офанзива на Украйна, каква руска активност? Или двете офанзиви се провеждат паралелно?
28
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Путин нападна Украйна а украинците се защитават,България ако нападат разбира се и ние ще защитаваме родината си.
27
4
 
18
 
! Отговори
Яхти за милиони преди 4 месеца
Няма такова нещо! Украинската армия е в контра-настъпление от пролетта някъде. Отдавна стигнаха и подминаха Москва. Вече трябва да са някъде към Владивосток. Дали не отвоюваха и Курилските острови, Зеленски да каже как е контра-nachrücken-а.
26
2
 
21
 
! Отговори
Bad Face преди 4 месеца
Колкото повече се забавя руската активност, толкова повече са увеличават размерите на украинските гробища!!! Скоро размерите им ще достигнат тези на Крим и неонацисти ще загубят двойно повече територия.
25
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А, забавя се, според Зельо то вече такава нЕма.
24
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
тепърва ще се забързва, още е много кално за сериозни атаки, януари като замръзне земята и укропа се оцъкли тотално ще е сериозното настъпление от русия
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
35___ Как очакваш българите в украйна да говорят свободно ,като убийците на Зеленски дебнат.А че има българи на фронта е вярно,мобилизирани насила и пратени да умират за кефа на наркомана.
22
25
 
4
 
! Отговори
Руски нацисти мрете преди 4 месеца
Стига с тези глупости за нацисти,да беше преди години разбираемо,но вече и на малките деца е ясно,че нацистите са в Русия в самия Кремъл!На умствено изостанали няма смисъл да се пояснява това разбира се,те и без това не боравят с факти а с гнусна руска пропаганда.Дори факта,че сме определени за врагове и всеки ден срещу нас се води хибридна война неможе да накара предателите да помислят и за секунда,че грешат и възхваляват варварски убийствен режим!
21
24
 
6
 
! Отговори
Стига робство! преди 4 месеца
Нито един българин живеещ в Украйна не се е изказал положително за руската агресия срещу сегашната им родина и домове,нито един!Напротив нашите сънародници са в украинската армия и се бият на фронта всеки ден и нощ в калните ледени окопи.А какво получават от своята прародина България- само грозни хули и отвратителна путинска пропаганда.Какво хубаво видяхте в тази Русия,която дори собствените си хора не жали,а си представете какво ще ни се случи ако Путин беше прегазил Украйна и Молдова?Смърт!
20
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вижте на снимката нацистките знаци по укропската военна техника.
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Руснаците превзеха и поставиха под контрол Мариинка още на 12.12.2023 г.
18
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Капка вяра нямам на клоуна. Единственото, което се забавя и ме изнервя е неговият неизбежен арест.
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На наркомана пак му се привиждат уникорни!
16
1
 
12
 
! Отговори
До 26 преди 4 месеца
Приятелю хубаво им казваш да гледат ама те още си вярват че Украйна ще победи, не ги взеха в НАТО и ЕС .То си е казано Няма по сляп от оня дето не иска да погледне.
15
3
 
12
 
! Отговори
Парите спряха преди 4 месеца
Американците не дават,орбан рече не.Сега руснаците само ще подържат огъня,докато на Украйна и свършат средствата и после без жертви, парад в киев