Въпреки нарастващата агресия към тях евреите не напускат Германия

За разлика от Франция, където има ясно изразено изселване на евреи
71
Въпреки нарастващата агресия към тях евреите не напускат Германия
Снимка: Pixabay

Председателят на Централния съвет на евреите в Германия Йозеф Шустер не е забелязал емиграция на евреи от Германия въпреки нарастващия брой антисемитски инциденти, предаде ДПА, цитирана от БТА.

В публикувано днес интервю пред в. "Райнише пост" Шустер отговаря, че "определено не наблюдавам емиграция на евреи от Германия." Винаги има хора, които се преместват в Израел по религиозни причини, добави Шустер, но според него няма признаци това да става по политически причини - "за разлика от Франция, където има ясно изразено изселване на евреи".

След терористичното нападение срещу Израел от страна на палестинската ислямистка организация "Хамас" и други на 7 октомври в Германия също се отчита рязко нарастване на броя на антисемитските инциденти, включително враждебност, словесни обиди, маркиране на жилищни сгради със звезди на Давид и опит за палеж на берлинска синагога.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: Германияевреи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Напускат я само германците. Нито ислямистите, нито евреите ще напуснат Германия.
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абсурд е някой да напусне Германия! Трябва да е луд с диагноза или да закрият велето!
48
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Гepмaния peaлнo нe cъщecтвyвa, тaм имa aмepиkaнcka npokcи-koлoния...
47
1
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 4 месеца
Украинците искат от българското правителство списък на украинските мъже в България.Не знам по каква причина,но това е факт. Това исканер е подкрепено от ПП начело с Киро,Асен и Дани Лорел! Аз питам,ако Израел отправи такова искане към България,Дани дали ще гласува с ДА?
46
1
 
9
 
! Отговори
Samo minavam преди 4 месеца
Радвам се, че са богати и единни, но им липсва интелектуална съвест. Сигурно още изчисляват лихвата, на дадения долар назаем на Исус
45
0
 
9
 
! Отговори
До ПАК ИЗОСТАВАМЕ преди 4 месеца
Уцели. Наистина по искане на украинското правителство в България се прави списък на украинците мъже,временно пребиваващи у нас,демек без българско гражданство. Целта е да бъдат екстрадирани в Украйна с цел запълване на нуждата от свежа войска за Зеленски. Това обаче не се съобщава от нашите управляващи евроатлантици,макар че ще ги подкрепим с две ръце. Та мисълта ми е и за евреите трябва да има такъв списък и при нужда да бъдат дадени на Израел. Трябва да бъдем подготвени!
44
5
 
13
 
! Отговори
ПАК ИЗОСТАВАМЕ преди 4 месеца
А Българич пак спи! Не само в Германия,в цяла Европа хората се надигнаха срещу юдейската из-мет ! А тука у нас даже менторстват! Цъкнеш БТВ Мони Псето,по Нова-Дани Лорето,а БСП-то се командува от.....Исакчо! Аз предлагам освен украинците мъже лентяи в България,да екстрадираме в техните държави и юдите! Ние не сме расисти.даже мислим за техните държави,да ходят и да ги защитават!
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 17Предците им бяха по-умни, много избягаха навреме.)))Голяма част от 120 те хиляди евреи в Германия са всъщност емигранти предимно от СССРто ,възползвали се от закон, мисля от преди 30-40 год. разрешаващ по - лесно заселване на евреи и получаване на немско гражданство.
42
4
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 месеца
Каква агресия, щом няма убити евреи?
41
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Христо Христов, това на теб какво ти се иска, като доказан русофил, не струва пукната пара! На Украйна беше предоставена само морално остаряла техника (поне нападателна)! Най-новите немски танкове са пантери, а не леопарди! Относно ПВО - то, навсякъде информацията е че немския IRIS и италианската SAMP - T, са едни от най-добрите в света, като може би отстъпват само на Patriot! Не случайно в Украйна вече пораженията от руски обстрели клонят към нула
40
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ми те и копейките така. Плювкат по запада но стоят на топло е ЕС
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Като почнат да пускат печките ще я напуснат много бързо :) (по земя или въздух) ;)
38
6
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
Обществото не е агресивно към евреите. Просто изисква ат тях да се държат нормално.
37
3
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
До 31 "Иначе обединени немската, италианската ...армии, представляват сериозна сила, да не говорим че технологиите им са от най-съвременен тип" - мухахаха... Урките заявиха, че даже не ползват италианските снаряди, щото полза от тях никаква нямало. А от 12 тествани немски машини Пума и 12те бяха дефектни. Факти.
36
2
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
До 31 "Иначе обединени немската...армии" - мухаха... Немците и армия. 6 гей дивизии в които най-доброто оборудване са униформите за бременни танкистки, които Урсулата поръча. Факти.
35
4
 
14
 
! Отговори
. преди 4 месеца
Израел да спре да убива деца от омраза към арабите , САЩ и останалите мними демокрации и миротворци да спрат да улесняват и насърчават избиването на невинни хора , нали вечни 21 век им е в устата , дивашки престъпления срещу беззащитни деца ...
34
0
 
2
 
! Отговори
Мъдри са преди 4 месеца
Евреите знаят, че петела напада, когато види отстъпване на зад, бягство или страх в отсрещната страна. А също и когато петела е ръчкан. Затова просто си стоят и кротуват и не обелват и дума.
33
1
 
1
 
! Отговори
Антисимит преди 4 месеца
Долу ляба . Да живее джолана.
32
2
 
7
 
! Отговори
Шегобиец преди 4 месеца
И те като нашите не пускат кокала, а?
31
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Между другото на анти-семитизма трябва да се сложи край! Дори ако трябва и с репресии и сурови наказания!