Бербок: Путин иска да унищожи Украйна

Германия ще продължи своята помощ за Киев
24 дек 2023 10:43, Александър Попов
130
Бербок: Путин иска да унищожи Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германската външна министърка Аналена Бербок потвърди ангажимента на страната си да продължи да подкрепя Украйна, заявявайки, че руският президент Владимир Путин възнамерява да "унищожи" страната по време на своята инвазия, започнала преди почти две години, предаде ДПА.

"Фактът, че първоначалният план на Путин да превземе Киев и да убие, изсели или подчини над 40 млн. души не успя, се дължи на невероятната смелост на украинците, които са решени да защитават страната си", заяви Бербок пред германския вестник "Потсдамер нойстен нахрихтен" в интервю, публикувано днес.

Това се дължи и на "нашата подкрепа, както и на подкрепата на толкова много други държави, които правят това, което е човешко: Помагат на жертвата, вместо да си затварят очите, което би помогнало на агресора", добави германската министърка.

Още по темата
Според Бербок настоящата ситуация в окупираните от Русия територии и незащитените места в Украйна илюстрира какво би се случило с цялата страна, както и със съседни държави като Молдова, ако Европейският съюз и по-голямата част от международната общност не бяха застанали твърдо на страната на Украйна.

"Путин умишлено атакува електроцентрали, електроразпределителни центрове и електропроводи, така че водоснабдяването да замръзне при минус 10 градуса по Целзий и хората да умрат от жажда и да замръзнат", предупреди тя.

"Той иска да унищожи Украйна и затова ние ще я подкрепяме, докато има нужда от нас".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
17
 
! Отговори
хахахахахахаха преди 4 месеца
кое точно на един просяк, който съществува само заради подаянията на Америка му е смело.. не е ясно.. парите западни, облеклото на фронта западно, храната им западна, оръжието западно, командването западно, но украинеца.. смел хахахахахахаха.. киевски просяци
10
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Жалко е само че Путин ще освободи само Украйна, и край. За нас и други под краварския ботуш не му пука.
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ха ха ... тая тъъпата лъжла отново взе да ни обяснява какво искал Путин? Да не би да му е изповедник? Няма толкова тъъпо нещо - спомням си как заяви, че Путин трябвало да промени курса си на 360 градуса (тоест да продължи в същата посока) това била целта да Запада. Пък и плащала по 150 000 Евро държавни пари на месец за разхубавяване, а ефекта от това е никакъв.
8
2
 
18
 
! Отговори
Нане преди 4 месеца
Не моем повервам, кви олита са на власт в юрохея и у нас... Тия си живеят в няква парарелна краварска друга вселена... ===)))
7
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бааасссиии плоското изказване. Звучи като ученичка в 5ти клас написала домашно на тема Защо трябва да подкрепям загубена кауза на всяка цена...
6
4
 
25
 
! Отговори
123 преди 4 месеца
Глупости, той иска да я освободи от нацистите! Путин мисли само доброто на Украйна, а гадните американци и Европа желаят унищожението ѝ.
5
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ДобАр ден. Не само Путин да иска , а Окрайна на евроатлантическите лизaчи ТРЯБВА да бъде унищожена. Заради фашистката си политика спрямо собственото си население. И за да имат "хабер" и тукашните лизaчи.
4
3
 
24
 
! Отговори
Другарят Путин преди 4 месеца
Ние не воюваме с руската провинция Украйна, а с терористичната организация Хохляс, която я е окупирала!
3
6
 
23
 
! Отговори
не сте толкова заблу преди 4 месеца
Путин само иска , американците я унищожават , ама не ви е в интереса да го признаете , не че не го знаете .
2
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
При нас е същото обаче без война заради Продажни Политици.Действат по-ефективно от всякакви бомби и са по-евтини.Сега щели да вдигат цената на водата все едно я внасяме от Египет...целта е да се ограничи потреблението,за да може Камилата Харис на другия край на света да пие чиста вода докато ние си броим стотинките,за да платим сметките.
1
4
 
28
 
! Отговори
Гиги преди 4 месеца
МНОГО СИ ДАЛЕКО ОТ ПОЛИТИКАТА