Путин доволен от отнетата територия, бил склонен да се спре огъня в Украйна

Изпращал тихи сигнали, че е склонен на замразяване на конфликта
Обновена: 24 дек 2023 07:59 | 24 дек 2023 07:56, Александър Попов
335
Путин доволен от отнетата територия, бил склонен да се спре огъня в Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин от септември изпраща тихомълком сигнали, че е склонен на прекратяване на огъня в Украйна, което би замразило конфликта по протежение на сегашните фронтови линии, пише в. "Ню Йорк таймс".

Руснаците казват, че са готови да преговарят за прекратяване на огъня. Те искат да останат там, където са на бойното поле, цитира американският всекидневник неназован високопоставен международен служител, който се е срещнал с представители на руските власти през есента на тази година.

Публичната реторика на Путин, който наскоро потвърди максималистичните цели на Русия, означаващи на практика пълна капитулация на Украйна и на Запада, е в противоречие с личното му желание да "обяви победа и да продължи напред", отбелязва "Ню Йорк таймс". Изданието не представя доказателства в подкрепа на тази своя теза.

"Ню Йорк таймс" изброява няколко възможни мотива на Путин: предстоящите през март догодина президентски избори в Русия, негово желание да "остави отворени възможностите си" за намиране на изход от войната и да се възползва от предполагаемата отслабваща западна подкрепа за Украйна, както и "отвличането на вниманието" от конфликта между Израел и палестинското ислямистко движение "Хамас".

Всички тези мотиви отразяват временни причини, поради които Путин може да се стреми към временно прекратяване на огъня, което би било от полза за Русия, като й спечели време, за да се подготви за подновяване на агресията срещу Украйна, както редовно е коментирал американският мозъчен тръст Институт за изследване на войната.

Всъщност Путин е сигнализирал, че е готов на споразумение за прекратяване на огъня, и преди година, твърдят американски служители. Тази инициатива, за която досега не е било съобщавано, е била лансирана, след като украинските въоръжени сили нанесоха поражение на руската армия в североизточната част на страната миналата есен.

Според цитираните източници тогава Путин е дал да се разбере, че е доволен от вече превзетата територия и е готов на прекратяване на огъня. Някои американски служители обаче предупреждават, че това може да е обичаен за Кремъл опит да заблуди света и не отразява истинска готовност на руския президент да направи компромис, отбелязва "Ню Йорк таймс", цитиран от БТА.

Попитан от журналисти за коментар, Дмитрий Песков, прессекретарят на Путин, каза, че въпросната теза концептуално е невярна.

Украинският президент Володимир Зеленски от своя страна е заявявал, че Киев не може да си позволи слабостта да се съгласи на замразяване на конфликта, тъй като това би означавало нова война в бъдеще.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


335
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Путин обича Ердоган и Кадировци нас България обяви за неприятелска държава.
245
1
 
2
 
! Отговори
И. Петров преди 4 месеца
Десантният кораб "Новоросийск" е бил на док за ремонт. Интересно защо тази подробност не се споменава. Ракетата, която го е поразила е англо-френска, навигацията и целеуказването американско, изстреляна от Су 24. Нещата в Украйна са стигнали вече, до там, че вече на руснаците не им остава нищо друго освен да използват американските методи - виж Виетнам, Ирак, Либия и т.н./лунен пейзаж/. Иначе касапницата ще продължи...
244
2
 
3
 
! Отговори
Куку преди 4 месеца
Нашите братя от Украйна ще счупят фтарая армия мира а другата работа ще свършат самите руснаци.Амин!
243
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
УКРАИНЦИТЕ не само живеят за наша сметка, но и са неблагодарни и плюят страната ни. ПРИМЕР: Ольга Папсуева - украинка с над 1 милион абонати в YouTube (за което получава много пари!) - представя се за бедна пенсионерка бежанка и ни използва най-безсрамно! И не пропуска случай да ни плюе : ---Един от последните й клипове в YouTube е " Замерзаю от ХОЛОДА в Квартире. Начала обклеивать стены тряпками! " ... Живее за наша сметка на Слънчев бряг!!!!!!!!!
242
6
 
4
 
! Отговори
оракул на боб преди 4 месеца
Що да не го иска?Мирът при руските условия е поредното унижение за САЩ.Мирът при украинските условия е фантазия.Ако НАГО можеше да я победи на приемлива цена щеше да се е включил,но не се и знае дали въобще може да победи страна с превъзходство в танкове,артилерия,която може да попилее всяко настъпление и отбрана.Понякога всичко рухва за часове.Да не говорим,че е първа ядрена сила.
241
6
 
5
 
! Отговори
Хунка преди 4 месеца
До Анонимен---Отвори картата на Осм. империя, (чийто наследник е Турция), там България я няма. Приятелю, отвори картите до Руската империя - тези от 12-17 век. Там ще видиш Русь със столица Киев, Московия със столица Москва и много други княжества. Старото име на Украйна е Русь.
240
4
 
11
 
! Отговори
Танас преди 4 месеца
Путин е склонен на мир, колкото Ленин е искал да помилва белогвардейците.
239
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 206 Хубаво си се надъхал, ама отвори картите на Руската империя, на която официален наследник е Русия и там гледай карти. Там такова нещо като Украйна няма. Украйна е разработка на Австро-унгарските спецслужби, започната от тях и довършена от поляците, в опит да окупират и завладеят тази територия. В цялата история на света, до средата на първата световна война изкуствено измислената Украйна не съществува. Но има окраини - покрайнини на Русия по целия периметър на територията и.
238
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Приве Руские *** Ами те не я нападнаха осем години бе пропагандаторе сороски! Тях ги принудиха да направят военната операция, след като ОСЕМ години безчинстваха и убиваха хората в Донбас, а накрая започнаха операция по пълното им ликвидиране. Документите и плановете за тази операция естествено попаднаха в ръцете на руското разузнаване и Путин официално заяви, че няма да допусне тоя геноцид. Русия се намеси в защита на Донбас ЕДИН ДЕН преди началото на украинската операция по ликвидиране
237
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Куку А Pax Amercana дирижиран от USA - 250 години избиване на над 25 милиона индиаци, набутване на остатъка в "резервати", поробване на латинска Америка, открадване на съществени територии от Мексико и Русия (Аляска), само след втората световна война над 60 кървави грабителски войни, набъркване във вътрешните работи на почти всички държави, изсмукване ресурсите на света срещу долари без покритие, ограбване златния запас на васалите, мръсни операции на ЦРУ избити милиони хора.
236
10
 
9
 
! Отговори
До куку преди 4 месеца
Втората армия в света утилизира натовска техника и преподава изкуството на войната на натовските хомогенерали.
235
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Колко от отнетите територии ще може да задържи, бъдещето ще покаже.
234
0
 
1
 
! Отговори
Сандо преди 4 месеца
е чак толкова тихи не са сигналите. като паднат и няма ток после в района
233
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За догодина България си пожелава Русия да си прибере още 20% от държава 404
232
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Господ да поживи Путин!
231
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не знам държали ли сте в ръка някога учебник по история, за да знаете, че след всяка такава война геополитиката се променя. Така ще е и сега. Та поизчакайте малко да видите наде дуе вятъра на промяната.
230
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Путин също е много доволен и от подаръците на Дед Мароз 5 свалени сушки и един голям десантен кораб потънал в Черно море.
229
14
 
21
 
! Отговори
Куку преди 4 месеца
Рускии мир-сто години лагери,гладомор,войни със съседите,трепане на журналисти и политици,някакви извратени експерименти.Пародия на държава!
228
21
 
24
 
! Отговори
тя преди 4 месеца
Путин е много "мек"!Още 2014 година трябваше да си прибере територийте с руснаците ,хем щеше да е по-лесно , хем нямаше да има толкова убити от украинските бандеровци !
227
19
 
21
 
! Отговори
Куку преди 4 месеца
Фтарая армия мира,трета година превзема някакво село!Пълна пародия на армия!