Простреляха американски имам пред джамия в Нюарк

Той е в критично състояние
22
Простреляха американски имам пред джамия в Нюарк
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Имам е бил прострелян пред джамия недалеч от Ню Йорк и е в критично състояние, съобщиха от полицията, предаде АФП.

Полицията в град Нюарк, щата Ню Джърси, не съобщи мотив за инцидента.

Директорът на службата за обществена безопасност в Нюарк Фриц Фраге потвърди, че "полицията се е отзовала на сигнал за прострелян мъж".

Фраге каза, че пострадалият е бил откаран в местна болница и "според съобщенията е в критично състояние".

Служителите потвърдиха, че мъжът е имам и че инцидентът е станал пред джамия. Започнало е разследване. След началото на войната между Израел и Хамас се наблюдава увеличаване на ислямофобските и антисемитските нападения в Съединените щати.

Снимки, публикувани от клона на Съвета за американско-ислямски отношения (САИО) в Ню Джърси, показват полицейски автомобили, разположени пред джамията "Масджид Мухаммад-Нюарк" - двуетажен жълто-зелен комплекс.

"Дълбоко сме обезпокоени от този инцидент и се молим за бързото възстановяване на имама. Всеки, който разполага с информация за стрелбата, трябва незабавно да се свърже с местната полиция", заяви мениджърът по комуникациите на САИО в Ню Джърси Дина Сайедахмед.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: САЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
1
 
! Отговори
Ханонимен преди 4 месеца
До Любовта: Юдео - Християнския Бог е ислямския Бог и е единствения Бог. Яхве или Йехова са думи от иврид. Това, че в превод означава "Съм" е пълна простотия която за първи път чувам. Няма как да я разберем ние неуките мюсюлмани щото ти току що си я измисли. Това, че някои иска халифат мен не ме касае. Аз искам просто хората да се образоват и да не са заблудени. Мир и любов? Тоя отдолу писал "Добре, че няма пострадали хора" и той е за мир и любов предполагам? Иначе дай боже мир и любов ..
13
0
 
1
 
! Отговори
Любов преди 4 месеца
До Хановимен: Говорим за Исус и Новият Завет, нали? Исус казва: "Преди Аврам да беше, АЗ СЪМ". Името на юдео-християнския Бог е Яхве, което в превод означава "СЪМ". Исус всъщност казва, че Бог е във всеки човек. Че божественото е във всеки човек. Ако го разберете, ще изчистите сърцата си от омраза и насилие. Няма да ви се иска да подчините целия свят в Халифат. Ще живеете в хармония,мир и прогрес със света. Много малко от вас го разбират..като турчина в БГ, който реставрира църкви.
12
3
 
0
 
! Отговори
Ханонимен преди 4 месеца
(1)Ще отвърне очи от вас колега, тези които го приравнявате с Господ! И правейки това грубо погазвате първата божия заповед "Аз съм Господ, Бог твой; да нямаш други богове освен Мене" .. а тези заповеди, както знаеш (надявам се) са дадени на Моисей около 1000 и повече години преди появата на Исус .. (2) Кръвожадност има в пъти повече в Библията особено в Стария Завет ...
11
1
 
3
 
! Отговори
Отиваш на църква преди 4 месеца
Излиза ходжата от КПП-РОСТЕНЕЦ?Е как,човек да не не получава психически отклонения.
10
3
 
3
 
! Отговори
Виенето поражда преди 4 месеца
Поругаване на християнска Европа и стресира децата,а приори да се взривяват джамите.
9
3
 
3
 
! Отговори
Няма бъдеще преди 4 месеца
Мюфтийството и сарайски примитивни хамбари в Европа и крещенето се лекува с АК-47.
8
1
 
2
 
! Отговори
Любов преди 4 месеца
До Ханонимен: Сериозно ли мислиш, че Исус ще избере трапеза според храната? Исус ще избере според сърцата и душите на хората. Където е любовта, там ще е Той. Няма да избере политическо пропаганден култ. Където хората завладяват със Словото, там ще е Той. Няма да избере тези, които завладяват с меч. В религията ви има много омраза и кръвожадност, пророкът ви е убиец, насилник и сводник на жени и деца. В Съдния ден, Исус ще отвърне очи от вас - "Махни се от мен, никога не съм те познавал".
7
6
 
2
 
! Отговори
Ханонимен преди 4 месеца
До 6: Ако адресирам подробно всички глупости които си написал, ще напиша няколко страници. Относно "формалисткото" спазване на нещата ... ще ти задам един въпрос? И двете религии вярват в завръщането на Исус, .. е като се върне на каква трапеза мислиш, че ще седне на трапезата на християни на която има свинско или на такава на мюсюлмани? Ако си мислиш, че ще е първото г-н Формалности значи си слънчасал!
6
4
 
1
 
! Отговори
Ханонимен преди 4 месеца
Родният език на Исус е арамейски! Неговото име на арамейски е звучало като Йешуа. Вижте сами как е на арамейски поздравът "Мир! Мир вам!" и как е думата за Господ на арамейски! Не се оставяйте да бъдете заблуждавани, учете!
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако не беше ап. Павел, християнството щеше да си остане в Палестина.Християнството е велико, защото спечели битката с римската империя без войска, както вие ислямистите направихте.Християните винаги са били извисени духовно повече от вас дето спазвате само формалистки нещата.За вас религията е да обрежеш някой или да му забраниш свинското и пиенето.Това вашето няма красота и духовност.Избива ви само на насилие и на всеки 10 години,а вече и по -малко го доказвате.
4
17
 
4
 
! Отговори
Ханонимен преди 4 месеца
Големи ислямофоби се пишете във форума, но в Съдния Ден на всички ще ви се иска да сте били мюсюлмани! Християнството е пълно с лъжите на Апостол Павел, който отменя обрязването и забраната за свинско и още куп неща, които Исус (мир нему) и 12-те апостола са спазвали!
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Идват в християнска страна, нароят джамии и синагоги, почнат да се избиват, после ние ги разтърваваме. Ай писна ми
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ислямът няма място в САЩ и Европа.
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е спокойно, и тука човека имал психични проблеми и гръмнал имама. То не може само мюсюлмани да имат психични проблеми, и другите сме хора и може да си имаме проблеми.