Галант: Палестинците ще управляват Газа след войната

Интензивната военната операция е към своя край
15 яну 2024 22:22, Александър Попов
12
Галант: Палестинците ще управляват Газа след войната
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Палестинците ще "управляват" ивицата Газа след войната, когато палестинското ислямистко движение "Хамас" "няма повече да заплашва" Израел, заяви израелският министър на отбраната Йоав Галант, цитиран от Франс прес.

"Палестинците живеят" в ивицата Газа, "следователно палестинците (ще) я управляват (в бъдеще)". Бъдещото правителство на Газа трябва да произлиза от ивицата Газа и да се основава на сили, които не заплашват държавата Израел", заяви Йоав Галант.

Интензивната военна операция в южната част на Газа е към своя край, но ако оказването на натиск спре, "Хамас" няма да се съгласи да освободи повече заложници, добави Галант.

Краят на войната трябва да бъде придружен от дипломация и след това управлението на Газа трябва да бъде оставено на палестинците, подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Хамасизраел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
2
 
! Отговори
българина преди 4 месеца
но с 25000 по малко и руини.... до следващия път.... след войната няма да има израел
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
10, пиндостанците напразно се радват. КСИР нанесе комбиниран въздушен удар по пиндостанската военна база и консулството на Пиндостан в Ербил в курдистански Ирак. Пиндостан изпраща в БИ 1 500 войници на националната гвардия на НюДжърси.
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Галант мълчи като риба за страшния удар на персите по щаб-квартирата на Мосад в Ербил. Пиндостанците се радват, че обектите им по съседство не са засегнати.
4
7
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 4 месеца
ПРЕДРИЧАМ,ЧЕ САМО СЛЕД ТРИ МЕСЕЦА ТУРЦИТЕ ЩЕ СЕ САМОУБИВАТ И ВЗАИМОИЗБИВАТ ОТ ГЛАД. КОЙТО Е ПОСЕГНАЛ НА БЪЛГАРИ И ИЗРАЕЛЦИ НЯМА ДА ОЦЕЛЕЕ В ТОЗИ ПОСЛЕДЕН СВЕТОВЕН СЪД. ТРИ МЕСЕЦА И ЖИВОТА ШЕ НАПУСКА ВСЕКИ,КОЙТО НОСИ ДОЛНОПРОБНА ЗОМБСКА ТУРСКА КРЪВ! САМО ТРИ МЕСЕЦА!
3
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Окупатори.
2
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Едно време Израел победи три силни държави едновременно за една седмица, сега за три месеца не могат да се справят. Това дали е случайно?
1
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Но поради факта, че евреите ще избият и изселят палестинците от Газа, това няма как да стане.