Шефът на британския генщаб: Обединеното кралство да се подготви за възможността за война

Ген. Сандърс предупреди за нарастваща заплаха от Русия
25 яну 2024 07:00, Елка Василева
177
Шефът на британския генщаб: Обединеното кралство да се подготви за възможността за война
Снимка: архив, БГНЕС

Началникът на генералния щаб на британската армия Патрик Сандърс призова да бъде "обучена и въоръжена гражданска армия" с оглед на рисковете от конфликт, предаде Франс прес.

Още по темата
Сандърс се позова на примера на някои европейски страни, които взимат мерки, за да засилят отбраната си предвид "руската заплаха".

"Трябва да сме способни да се бием и да печелим по убедителен начин войни и на сушата", а не само по въздух и вода, изтъкна генералът в реч, произнесена в Лондон. Сандърс отдавна критикува намаляването на броя на войниците в британската армия.

"Имаме нужда от организирана армия в името на бързия растеж", отбеляза началникът на генералния щаб, като поясни, че освен професионални войници Великобритания има нужда и от "гражданска армия".

Според  генерал Сандърс трябва да бъдат взети мерки, за да може при нужда обществото да бъде поставено на военна нога.

"Това е акция, която трябва да мобилизира цялата нация. Украйна илюстрира факта, че редовните армии започват войните, а гражданските армии ги печелят", подчерта Сандърс, цитиран от БТА.

Генералът също така призова да се направи повече за оборудването и модернизирането на въоръжените сили на Обединеното кралство. В реч на конференция за бронирани превозни средства Патрик Сандърс не търсеше аргументи за наборна служба, при която мъжете в годна бойна възраст са длъжни да се записват в армията, а по-скоро за полагане на основите за доброволно повикване, ако избухне война.

Генералът говори за необходимостта "предвоенното поколение" на Обединеното кралство да се подготви за възможността за война и каза, че това е "задължение на цялата нация".

Не за първи път Патрик Сандърс предупреждава за нарастващата заплаха от война и изразява загриженост относно липсата на готовност на Великобритания. Генералът, който между другото ще напусне поста си през юни, каза, че „войната на Русия в Украйна е много повече от завземане на територия и че става дума за победа над британската система и начин на живот”. Той е яростен противник на намаляване на числеността на армията и на военните разходи, посочва БНР.

Началникът на генералния щаб на британската армия направи вчерашното изявление броени седмици преди да се навършат две години, откакто руските сили нахлуха в Украйна и накараха европейските страни да се замислят до каква степен са подготвени за възможен голям конфликт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
7
 
12
 
! Отговори
hah преди 3 месеца
Така е ..в Европа на никой не му се воюва заради някой си луд..само на ушанките не им дреме заради мизерния и сив живот дето живеят и им е все тая дали ще ходят да ги трепят на бойното поле..
107
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И тия луди ,бият се с въображаем враг,с невидими извънземни
106
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Започне ли надпревара във въоръжаването, ЕС губи по всички линии. Защото 1. няма суровини, трябва да внася, а някои компомемти се добиват само в Китай или в Русия; 2. досега си позволяваше лукса да няма практическа армия, което е голям харч, а няма как да си боеспособен само с оръжие на склад; 3. Европейците са , меко казано, разгевезени, няма начин да съберат хора. Вчера в Германия раглеждали вариант а рмията им да служели хора БЕЗ немско граждансво.....4. Липсата на опит е липса на технологии.
105
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дмитрий Куликов: Войната между НАТО и Русия ще бъде ядрена, без никакъв преход. И първит цели ще бъдат Европейски обекти. Защото удар по Европа оставя "зазор" - свободно пространство до решение за взаимно унищожение между САЩ и Русия.
104
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Lt. Admiral Rob Bauer, Chairman of the NATO Military Committee : "Трябва да имате вода, радио и фенерче на батерии в къщата. Това ще ви помогне да оцелеете през първите 36 часа. Цивилните трябва да се подготвят за тотална война с Русия през следващите 20 години. Ако избухне война, голям брой цивилни ще трябва да бъдат мобилизирани и правителствата трябва да въведат системи за управление на този процес".
103
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бум на стоителството на бомбоубежища швейцарските Алпи. В бункера Haberbach в горите на Алпите с дължина над 5 километра се провежда "Мисия Ковчет", събират образци на всички семена, човешка ДНК, информацията се записва на специални кристални носители които могат да издържат на всякакви екстремни условия. Вътре е като град, независим енергийно, с лаборатории, с учени.
102
5
 
8
 
! Отговори
ПсихоИдиот 110 преди 3 месеца
Нарекъл се Анти СССР. От такива като теб и тор не става. Ти и дружките ти сте терористи, които трябва да бъдат преследвани за национално предателство.
101
17
 
11
 
! Отговори
Анти СССР преди 3 месеца
Русофилите, които още не са станали на тор, са станали рано за да цъкат коментарите във форума. Само русофили развяват чужди знамена на терористичната държава. Дефакто те също са терористи, които трябва да бъдат преследвани за национално предателство.
100
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
50 years of Pride in London | British Army --- Даа с тая армия ще уплашите "аборигените"... Кой не вярва да търси в YouTube ... хахаххаха
99
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Каква "британска система и начин на живот" е видял в Украйна генерала?! Освен това твърде малко пакистанци и африканци има в Украйна, за да заприличат на Англия и околностите.
98
15
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 70 преди 3 месеца
Така, така! Я ми кажи казват ли ви все още на вас путинофилите, че рашистан е спечелил ВСВ сам самичък! А? Казват ли ви го или вече имате нови опорки? :)))))))))))) Вие путинофилите само 2 неща са интересни защо искате да ви се плаща в долари и евро а не в рубли и това дали ви казват все още, че рашистан сам е спечелил ВСВ без никаква подкрепа! Та? Как е? :)))))))
97
2
 
10
 
! Отговори
а оня идиот Борел преди 3 месеца
не се ли обаждал напоследък? Какво става с победата над Русия на бойното поле?
96
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Икономиките на страните от ЕС минават на военни релси.
95
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Писториус: Въпросът не е толкова в подготовката за нападение, колкото в изчакването му. Но това може да се очаква. И ако трябва да се подготвите за опасност, която не знаете дали и кога ще се случи, тогава това означава, че ще трябва да се въоръжите. И това правим заедно с нашите съюзници от НАТО и е необходимо.
94
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Германия се готви за голяма война! Ще стане ли Източна Европа втора Украйна! Германия създава армия от нов тип с "модифицирана военна служба" в която ще могат да служат военни които нямат германски паспорт.
93
4
 
6
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 3 месеца
Тия на острова са бита карта.Кат толкоз им са воюва да събират семействата си парламента и всички желаещи да ходят в украйна да тренират така ще са по подготвени, само с думи не става Хенерале!
92
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Къде я видяха тая враждебност тия. КПСС овците не могат с една ВСУ да се справят толкова време те Европа щели да завладяват. Ако идеята е била да отслабят руснаците и тогава да ги ударят под претекст тогава е друго. Демонизирането на обикновения руснак по никакъв начин не променя действителността. Това, че имат луд начело е проблем, но обикновения човек не виждам какво е виновен. Или просто трябва да намерим виновен
91
8
 
14
 
! Отговори
Руснак преди 3 месеца
Каквото повикахте ,такова ви отговаря .....не забравяйте че сте само един остров който може много бързо да изчезне във водата !!!
90
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всеки ден една и съща пропаганда ! Много проста Пропаганда !
89
3
 
19
 
! Отговори
Четейки статията се преди 3 месеца
сетих за една руска карикатура от времето преди ВСВ. Германски войник на кон и чехословашки селянин се срещат на границата. "Защо е всичката тази техника" - пита чехословака. "В случай на война!" - отговаря германеца. "Ами ако не започне война?" - пита отново чехословака. "Е, КАК НЯМА ДА ЗАПОЧНЕ?! ГЛЕДАЙ КОЛКО ТЕХНИКА СМЕ СТРУПАЛИ ТУКА!" - отговаря германеца. Та, и нас сега ни струпват (или правят опити), в случай, че започне война...