Шефът на британския генщаб: Обединеното кралство да се подготви за възможността за война

Ген. Сандърс предупреди за нарастваща заплаха от Русия
25 яну 2024 07:00, Елка Василева
177
Шефът на британския генщаб: Обединеното кралство да се подготви за възможността за война
Снимка: архив, БГНЕС

Началникът на генералния щаб на британската армия Патрик Сандърс призова да бъде "обучена и въоръжена гражданска армия" с оглед на рисковете от конфликт, предаде Франс прес.

Още по темата
Сандърс се позова на примера на някои европейски страни, които взимат мерки, за да засилят отбраната си предвид "руската заплаха".

"Трябва да сме способни да се бием и да печелим по убедителен начин войни и на сушата", а не само по въздух и вода, изтъкна генералът в реч, произнесена в Лондон. Сандърс отдавна критикува намаляването на броя на войниците в британската армия.

"Имаме нужда от организирана армия в името на бързия растеж", отбеляза началникът на генералния щаб, като поясни, че освен професионални войници Великобритания има нужда и от "гражданска армия".

Според  генерал Сандърс трябва да бъдат взети мерки, за да може при нужда обществото да бъде поставено на военна нога.

"Това е акция, която трябва да мобилизира цялата нация. Украйна илюстрира факта, че редовните армии започват войните, а гражданските армии ги печелят", подчерта Сандърс, цитиран от БТА.

Генералът също така призова да се направи повече за оборудването и модернизирането на въоръжените сили на Обединеното кралство. В реч на конференция за бронирани превозни средства Патрик Сандърс не търсеше аргументи за наборна служба, при която мъжете в годна бойна възраст са длъжни да се записват в армията, а по-скоро за полагане на основите за доброволно повикване, ако избухне война.

Генералът говори за необходимостта "предвоенното поколение" на Обединеното кралство да се подготви за възможността за война и каза, че това е "задължение на цялата нация".

Не за първи път Патрик Сандърс предупреждава за нарастващата заплаха от война и изразява загриженост относно липсата на готовност на Великобритания. Генералът, който между другото ще напусне поста си през юни, каза, че „войната на Русия в Украйна е много повече от завземане на територия и че става дума за победа над британската система и начин на живот”. Той е яростен противник на намаляване на числеността на армията и на военните разходи, посочва БНР.

Началникът на генералния щаб на британската армия направи вчерашното изявление броени седмици преди да се навършат две години, откакто руските сили нахлуха в Украйна и накараха европейските страни да се замислят до каква степен са подготвени за възможен голям конфликт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
0
 
! Отговори
Алън Грант преди 3 месеца
До АнонименТи си бил там и знаеш,нали?
67
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До АнонименЩом Зеленски е подписал подобно споразумение с англичаните, трябва да прати неговите сънародници от Израел да воюват за Англия, а не украинците, защото Зеленски не е украинец и не може да се разпорежда от името на украинците! Тази договорка , може бързо да се анулира и разтури, да не говорим, че властта в Украйна, не бе взета по мирен път и Зеленски не е легитимен представител на Украйна!
66
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нали Русия е на ръба на загубата!? каква заплаха виждат в нея. И на децата започва да им се избистря картината....
65
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Знаете ли какво подписа Зелето с англетата?Ако някой нападне англетата укрите са длъжни да им осигурят пушечно месо.Това споразумение е за следващите 10 години,т.е. ако сега спре войната в Укроленд и хутите нападнат англетата примерно пак ще ловят укрите по улиците,за да ги пращат насила на фронта.
64
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До До Анонимен 84 Фактите са следните - оръжията, които са изпратили англичаните на руснаците през ВСВ, са били за скрап, остарели и стари ненужни оръжия, невършещи работа, когато руснаците са видяли какви оръжия им пращат от Англия, са казали на англичаните, да не пращат повече оръжия, за да не им отнемат време и персонал, по прехвърляне на тези остарели и неефективни оръжия!
63
5
 
23
 
! Отговори
виждам преди 3 месеца
Вече виждам острова като парче радиактивна скала
62
4
 
18
 
! Отговори
Холмс преди 3 месеца
боя се, че на короната ще трябват доста суначета срещу раша
61
15
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 84 преди 3 месеца
Бе то и ВСВ пак бяха така Англичаните, пък накрая даваха милиони тонове товари на рашистан и горе доле всичко необходимо за да може рашистан да води войната! Та не ги мисли ти Англичаните! :)))))))))))))
60
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това значи била истинската идея на англичаните да съберат от колониите си от кол и въже индиици пакистанци всякави да им натрапват в *** глави че са англичани и сега като са им промили мозъка да ги пратят за пушечно месо. А най богатите англичани да си пият чайче и да дават заповеди кой къде да ходи да мре за родината....
59
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Първо, ментора на Зеленски - Коломойски, да върне ограбените пари на украинците, той ограби всички украинци чрез частната си банка, окраде по бандитски и самата Украйна и каквото имущество набара, което имущество е създадено и построено от руснаците, съд и за Зеленски, за извършените масови убийства на славяни и други хора!
58
21
 
5
 
! Отговори
Англосаксонец преди 3 месеца
Аз съм англосаксонец не славянин мразя славяни *** и комунисти
57
24
 
8
 
! Отговори
Пак? преди 3 месеца
Пак ли са пуснали интернет на русофилите в Карлуково?
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До АнонименАми точно заради това, че нямат и да започнат ускорено въоръжаване, капиш ?
55
15
 
2
 
! Отговори
Братя Англичани преди 3 месеца
Набирайте добронолци в България и аз ще се включа в състава на британската армия!
54
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дневна доза "подготвяйте се за война с Русия"
53
3
 
17
 
! Отговори
А бе преди 3 месеца
Сандърс, що не ме хванеш за...Сандърса?
52
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Изпитваме чувства на отвращение и презрение, повръща ни се от масовия убиец Зеленски!За украинците , ни е жал, жал, че превърнаха тези чудесни, образовани и трудолюбиви хора в ***, наркомани, бандити и нацистки зомбита, пълнейки главите им с лъжи и използвайки ги, като пушечно месо срещу собственото им население+роднини и срещу братята им руснаци, също и като месо за органи, като слуги, като материал за експерименти и каквото се сетите още, трагедията е голяма! Това трябва да спре!
51
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За каква война се готвят точно, при положение, че миналото лято като трябваше да дават танкове на Укропия, началника на сухопътните сили рече че те разполагат реално само с една танкова бригада, всичко друго е действащо само на хартия и заради това дадоха на ВСУ само 6 или 8 Челенджъра, не помня точната цифра
50
4
 
30
 
! Отговори
Хеттрик преди 3 месеца
Наполеон - Русия 0:1, Хитлер - СССР 0:2, НАТО - Русия 0:3 :)
49
7
 
28
 
! Отговори
Конфуций преди 3 месеца
Хвърлят се кьор фишеци, никаква заплаха за запада няма, и на децата е ясно ноооо, армията на Русия се обновява и модернизира а на запада - не. Затова вият на умряло от военните министерства, трябват им пари за обновяване на въоръжението.